Τα Ορφανά της Πέμπτης Φάλαγγας βάζουν τη στολή τους

13227471_10209153813820283_35053509384252822_o

Και μέσα σε όλα τα άλλα μας ξέφυγε αυτό:

Μάθαμε, όχι χωρίς ικανοποίηση και αίσθημα προσωπικής δικαίωσης ότι ο αποπεμφθείς συριζαίος με πολιτικά που παρίστανε τον ηγέτη ενός πυλώνα της ελεύθερης αγοράς εμφανίστηκε στο γνωστό «τοκουμέντο», όπου προφανώς ήταν ο φυσικός του χώρος που όσο και εάν το έκρυβε, η χαρά δεν μπορούσε να κρυφτεί.

Όλα καλά και άγια, λοιπόν….

Μήπως όμως θα έπρεπε η αντιπολίτευση (μείζων και ελάσσων) να σκύψει λίγο πιο πολύ πάνω από αυτό το πρόβλημα; Και καλά με το ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ, κοκ το καταλαβαίνω, τα 3/4 του κρατικοδίαιτου παλιού καλού ΠΑΣΟΚ ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους κάνοντας μετάσταση στο νέο ΠΑΚ, στον κατ’ εξοχή φυσικό τους χώρο. Σαν το Gollum του διοριΖμένου επί «Ανδρέα» δημοσίου με πτυχίο γυμνασίου το οποίο δεν μπορούσε να αντισταθεί στο κάλεσμα του δαχτυλιδιού της μεταπολίτευσης το οποίο πήγε στον ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ των χειρότερων για να γλιτώσει από την αξιολόγηση. Α ναι, και από τη Βούλτεψη.

Οι άλλοι όμως; Τα Καραμανλικά ορφανά με πολιτικά και προβιά ΣΥΡΙΖΑ από μέσα, τι διάολο έχουν πάθει; Ποιο εσωτερικό κάλεσμα τα βάζει και κάνουν βλακείες σχεδόν την παραμονή της επανόδου στην εξουσία του κόμματός τους;

Δεν καταλαβαίνουν ότι με τέτοια συσπείρωση στην παράταξή τους, οποιαδήποτε κίνηση διαφοροποίησης ισοδυναμεί με πολιτική αυτοκτονία; Γιατί τόσο «κόψιμο», ανυπομονησία και τρεμούλα; Ιδίως τη στιγμή που καλώς η κακώς, πες από ένστικτο αυτοσυντήρησης, πες από φιλότιμο (όλα παίζουν) και γνώση των δεδομένων, ο φερόμενος ως ηγέτης, μεντορας και καθοδηγητής τους δεν ενθαρρύνει, έστω μέσω της σιωπής του ή «διαρροών» οποιεσδήποτε κινήσεις διαφοροποίησης και φαίνεται να πειθαρχεί πλήρως στα προτάγματα της παράταξης και της τωρινής της ηγεσίας αλλά και στη σημεία των καιρών;

Τι διάολο τους έπιασε; Τι τους δελέασε να επιδιώξουν τη θορυβώδη διαφοροποίηση ένας-ένας και στο τέλος τη διαγραφή τους, η οποία αντί για «διάσπαση», όπως θα ήθελαν ορισμένοι, διχογνωμία και αντιπαλότητες, έτυχε επευφημιών και της πλήρους επιδοκιμασίας του κοινού της αξιωματικής αντιπολίτευσης (αλλά και της ελάσσονος που την ίδια γραμμή ακολουθεί).

Το τι μύγα τους τσίμπησε μόνο αυτοί το ξέρουν και ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξουν δημοσιογράφοι της «αποδώ πλευράς» που θα ανακαλύψουν της πραγματικές αιτίες και τα κρυφά κίνητρα ενός τέτοιου αντιπολιτευτικού οίστρου και νεροκουβαλήματος προς τον μύλο του καταρρέοντος τσιρκοειδούς μορφώματος.

Από την άλλη, είναι παρήγορο ότι μάλλον και στην μείζονα αλλά και στην ελάσσονα αντιπολίτευση έγινε συνείδηση ότι ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ είναι η ΑΠΑΛΛΑΓΗ από το τσίρκο. Μετά θα τα βρούμε και θα δούμε τι και πως θα το κάνουμε. Το να είναι κάποιοι αστοί λίγο περισσότερο κοινωνιστές ή λίγο περισσότερο μονεταριστές είναι αντιληπτό.

Το να λες όμως να μη γίνουν οι εκλογές τη στιγμή που ο κόσμος της Αγοράς που εκπροσωπείς, κάθε, μα κάθε φορά που λες ότι θα μείνει η κατάσταση ως έχει να ρίχνει το χρηματιστήριο, και κάθε φορά που διαφαίνεται η προοπτική κυβερνητικής αλλαγής να παίρνει τ’ απάνω του, ενώ ο αστοιχείωτος αγραβάτωτος και ξεκάλτσωτος στου οποίου το μύλο κουβαλάς νερό με τους κουβάδες δέκα-δέκα, τα έχει δώσει όλα και δεν έχει πάρει τίποτα, κάτι σημαίνει.

Η ότι δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται, ή ότι καταλαβαίνεις αλλά για κάποιο λόγο δρας ενάντια στα συμφέροντα της τάξης σου.

Αυτό κάποτε το έλεγαν προδοσία. Τώρα, ευτυχώς απλά καθαρίζεις με τον εκπολιτισμένο όρο «ιδιοτέλεια».

Οπότε, είδατε τι γίνεται. Όσο και να σκούζουν τα ορφανά της πέμπτης φάλαγγας και να φοράνε σιγά σιγά τη στολή τους, καμία παραχώρηση, καμία υποχώρηση. Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την πλήρη και ολοκληρωτική συντριβή του τέρατος!

ΚΚ2

 

Advertisements