Τα κορόιδα και το σαλιωμένο γραμματόσημο

13227471_10209153813820283_35053509384252822_o

 

Του ΚΚ2.

Ξαφνικά μέσα στον κυκεώνα της όψιμης πολιτικής κατόπιν εορτής ορθότητας, οι οργιΖμένοι μεσήλικες πλέον αρθρογράφοι θυμήθηκαν ότι, όταν κάποτε στην αλκή της μετεφηβικής νιότης τους ήταν στα «ντουζένια» τους, ο εθνικός αποβλαχοποιητής (γράφεται και με «κ» αντί για «χ») είχε πει το περίφημο εκείνο για το σάλιο,  τη γυναίκα και το γραμματόσημο.

Το ότι, ότι θυμόμαστε, χαιρόμαστε σε αυτή τη χώρα, είναι γεγονός. Έτσι έγινε όταν οι ίδιοι, αργότερα, στην αρχή της μέσης τους ηλικίας και χρεωμένοι ως το λαιμό με κάθε είδους δάνεια, θυμήθηκαν να θυμώσουν και να αγανακτήσουν γιατί τελείωσε το «bayoko» και ταυτόχρονα άρχισαν να κόβονται οι συντάξεις και τα επιδόματα καυσόξυλων με διαγγέλματα κάτι περίεργων τύπων από ακριτικά νησιά.

Και όταν, ακόμα χειρότερα, γραβατωμένοι και ταγιεροφορούσες «middle managers» κυκλοφορούσαν έντρομοι στους διαδρόμους των γραφείων στα «γυάλινα» της Κηφισίας και ανήγγειλαν ότι «πρέπει να γίνουν περικοπές». Όχι επιδομάτων. Ανθρώπων.

Τότε θυμήθηκαν να αγανακτήσουν. Αλλά ήταν αργά.

Εκείνο βέβαια που δε θυμάστε όλοι εσείς οι σιτεμένοι πρώην «βλάχοι» και μετέπειτα αγανακτιΖμένοι, είναι ότι, όπως και τώρα, έτσι και τότε είχατε ευκαιρία να στείλετε τον εκάστοτε κοινωνικό/ πολιτικό απατεώνα στα τάρταρα με το να μην αγοράζετε -κυριολεκτικά ή μεταφορικά δια της ψήφου- το παραμύθι του. Έλα όμως που αντί γι’ αυτό προτιμήσατε να τρέχετε για «one night stands» πασπαλισμένοι/ες με λουκουμόσκονη στις τουαλέτες των clubs, πετώντας στο υγρό τους πάτωμα μαζί με το βρακί σας, και την αξιοπρέπεια σας και τον αυτοσεβαΖμό σας. Αλλά τι να κάνουμε, βλέπετε «κατά τας γραφάς» προείχε το να κάνετε την 19η από τις 20 μαλακίες που έπρεπε να κάνετε πριν τα 30 σας. Και να ήταν τόσο λίγες πάλι καλά θα λέγαμε…

Δεν αντιδράσατε όμως ούτε όταν ο επόμενος έκανε τη μεγαλύτερη μαγκιά και σας τα πήρε όλα μέσα από την τσέπη, νόμιμα, στην αρχή με ένα άσπρο επιστολόχαρτο με ένα εθνόσημο άνω αριστερά και μετά με συνοπτικές «ηλεκτρονικές» διαδικασίες. Οοοοχι. Ναι ξέρω. Και στις δυο περιπτώσεις «φταίγανε οι προηγούμενοι»…

Προείχε βλέπετε να φύγει ο «βραχνάς» των «μνημονίων» (όπως πριν της «βλαχιάς», όπως είπε ο αποστρατευμένος πρώην μέντορας σας) και της συμμόρφωσης, ώστε να μπορέσετε, μεσήλικες πια, να ξαναγυρίσετε ανεμπόδιστα εκεί, σαν τα πρεζόνια πίσω στην υπόγεια τουαλέτα και να αφεθείτε για άλλη μια φορά στην έξαψη της λουκουμνόσκονης και στην αγκαλιά του ανώνυμου/ης με τον οποίο παίζατε με τα μάτια σαν νευρωτικά παρλιακά το τελευταίο μισάωρο.  Ενώ το κορόιδο ο «καληνυχτάκιας» (πόση ευρηματικότητα ονοματοδωσίας στον κυνισμό σας!) μέσα στη θολούρα του νοθευμένου «Τζώνυ» θα αναρωτιέται -πάλι- «μα που πήγε ο… / η… και έχει χαθεί τόση ώρα»…

Περίεργη κοινωνία ανθρώπων με νόμους επιβίωσης ζούγκλας όπου το θύμα έφταιγε για τα έγκλημα, «ας πρόσεχε». Βλέπεις ο Βολτέρος (που όταν φτωχύνατε τον θυμηθήκατε) δεν πρόλαβε να διδάξει διαφωτιΖμό στις τουαλέτες των «one night stands».

Λες και σας καταράστηκε ο Θεός, ξεπεσμένα ρετάλια, να γυρνάτε από τον ένα αποβλακοποιητή στον επόμενο, από τη βρώμα της υπόγειας τουαλέτας του πολυτελούς καταγωγίου στη γλίτσα της «αγανακτιΖμένης» πλατείας. Και κάθε φορά πάντα ευκολόπιστοι και πάντα προδομένοι να πέφτετε από τα σύννεφα όταν θα ανακαλύπτετε το θράσος του εκάστοτε διακορευτή/αποβλακοποιητή, που είτε θα σας λέει ότι σας «ξεβλάχεψε», είτε θα σας λέει ότι σας ετοιμάζει «καθαρή έξοδο» (tale quale) με capital controls σε ισχύ και με 100-200 δις επιπλέον βάρος, έτσι να έχετε να έχετε να ξεχρεώνετε δια βίου εκείνη τη στιγμή που λερώσατε τα μαλακά σας μόρια, είτε στον τοίχο της βρωμερής τουαλέτας, είτε στο τσιμεντένιο δάπεδο της πλατείας της «αγανάκτησης».

Και ναι, από από πήδημα σε πήδημα τρέχετε, κορόιδα, αλλά μόνο για πήδημα είσαστε, εκέινο το σωτήριο άλμα για την υπέρβαση, προσωπική, οικογενειακή, κοινωνική, είσαστε ακόμα ανίκανοι/ες να το κάνετε. Και τώρα σας φταίει -ακόμα!- ένας εύπορος ψωνισμένος, ευκατάστατος και καλοστεκούμενος μεσήλικας που πουλάει σάντουιτς στο μαγαζί του κάπου στο εναπομείναν «ευγενές» κέντρο. Όπως αύριο που θα σας έλθει ο ο επόμενος λογαριασΖμός από την «καθαρή» έξοδο και θα καταλάβετε ότι πιαστήκατε πάλι κορόιδα, θα βρίζετε τον επόμενο.

Διότι μέσα σας το ξέρετε ότι σας είπαν ψέμματα. Δε σας ξεβλάχεψε κανένας μικρά μου μηρυκαστικά. Μακάρι να το είχε κάνει, έστω και αυτό. Αλλά όχι. Και εκεί κορόιδα πιαστήκατε και τα χάσατε όλα εκτός από ένα σαλιωμένο γραμματόσημο που δε λέει τόσα χρόνια να κολλήσει. Γιατί και αυτό, περισσότερο μυαλό έχει από εσάς .

ΚΚ2

 

Advertisements