Κρύβε λόγια, Πέτρο…

13227471_10209153813820283_35053509384252822_o

Του ΚΚ2.

Λένε πως πρώτα βγαίνει το χούι… Και δίκιο έχουν.

Α ρε Πέτρο…

Εκείνο που σου προσάπτω θετικά είναι τουλάχιστον ότι εσύ ήσουν επιχειρηματίας. Με τα καλά σου και τα στραβά σου, δημιούργησες υπεραξίες και καλοπληρωμένες δουλειές και τάισες κοσμάκη, και μάλιστα καλά από όσο ξέρω. Και ας λένε οτιδήποτε κατόπιν εορτής οι νεοταξικές χιπστερομαινάδες. Που μιλάνε για καταστάσεις που όταν λάμβαναν χώρα φορούσαν πάνες. Η κάποιοι όψιμοι, μεσήλικοι πλέον, τιμητές, που έγλειφαν εκεί που πατούσες σε κάθε νέα εγκαίνια κλαμπ τότε όταν μεσουρανούσες… τις «καλές εποχές» όπως τις αποκαλούν ακόμα με νοσταλγία…

Ως εκεί όμως.

Διότι κατά τύχη εγώ δε σε πήγαινα (αλλά καθόλου) πολύ πριν το 2010 και 2011, όταν περίμεναν να πέσεις οι πρώην κόλακες σου για να σε κατασπαράξουν (που παρεμπιπτόντως φαντάζομαι και τι ψήφισαν κιόλας), και ενώ πριν καθόντουσαν ΟΛΟΙ «σούζα». Και, σε υπερασπίστηκα κάποιες φορές από τότε, και ο μόνος κιόλας, πριν λίγες μέρες, σε συγχάρηκα για το νέο σαντουιτσάδικο που άνοιξες στο Κέντρο. Για το ότι ξαναρισκάρεις (ότι και εαν ρισκάρεις) και ξαναδημιουργείς θέσεις εργασίας (ότι και σε όποιον…) και μπράβο σου.

Ως εκεί όμως.

Μην λες ότι «ξεβλάχεψες» κανέναν Πέτρο. Προκαλείς.

Διότι, δεν «ξεβλάχεψες» καμία κοινωνία καλέ μου. Απλά, με τη φτηνή έντυπη ψυχαγωγία που πρόσφερες πασπάλιζες με χρυσόσκονη τα χαμηλότερα ένστικτα και νομιμοποιούσες τη «βλαχιά» που κατά τα άλλα λες ότι «ξεβλάχεψες». Την ανέβασες από τα λούμπεν υπόγεια στα ρετιρέ της δήθεν γκλαμουριάς.

Και επιπλέον προκαλείς διότι μέρος του προβλήματος που μας έφερε εδώ ήσουνα Πέτρο μου, και όχι της λύσης. Ένας Τσίπρας ήσουνα από την ανάποδη. Και οι δύο πλασαριστήκατε σαν κάτι νέο ενώ ήσασταν το χειρότερο παλιό από αυτό που αντιπροσωπεύατε σε νέα συσκευασία. Και επηρεάσατε και οι δυο κόσμο προς μία νοσηρή τελικά όπως αποδείχτηκε κατεύθυνση ο καθένας από την πλευρά του, άσχετα αν την τοξικότητα και καταστροφικότητα του γελαστού παιδιού ΔΕΝ τη φτάνεις. Μη λέμε και ότι θέλουμε.

Οπότε πούλα τα σαντουιτσάκια σου σιωπηλά, μεγάλωσε την επιχείρησή σου (μπορείς, το «έχεις»), νιώσε την ασφάλεια της επιβεβαίωσης ότι είσαι ακόμα «μάχιμος», αντί να πάρεις τη σύνταξη-φιλοδώρημα του Κατρούγκαλου και να κρυφτείς και να τρως τα -όχι λίγα υποθέτω- «έτοιμα», και άσε άλλους να λένε αρλούμπες. Δόξα τω Θεώ, τώρα ειδικά γι’ αυτό ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Έχουμε μπόλικους και επάξιους συνεχιστές.

Και οι μέρες είναι πονηρές. Έχουν αγριέψει τα πράγματα, σε λίγο ο όχλος θα θέλει αίμα.

Γι’ αυτό, κρύβε λόγια, Πέτρο…

ΚΚ2

 

Advertisements