Με τη γίδα στην πλάτη.

13227471_10209153813820283_35053509384252822_o

Είχαν την ευθιξία να παραιτηθούν είπαν Τσίπρας και Τζανακόπουλος και αναρωτήθηκαν γιατί άλλοι να έχουν την ευθιξία και να παραιτούνται για 23 χιλιάρικα και άλλοι να κάνουν το Κινέζο για τα 23 δισεκατομμύρια (εννοώντας τη Novartis).

Δεν γνωρίζω ποιός σκέφτηκε πρώτος αυτό το επιχείρημα, διότι το είπαν και οι δύο την ίδια ημέρα. Επειδή άκουσα πρώτα να το λέει ο Τζανακόπουλος, υποθέτω πως αυτός το σκέφτηκε και το είπε και στο σαϊνι για να πει κι αυτός την εξυπνάδα.

Αν είναι έτσι, ας πει κάποιος στον χασοδίκη του Αιγάλεω πως, πρώτον, δεν παραιτήθηκαν. Η Ράνια Αντωνοπούλου, τρεις ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση, σε δήλωσή της ανέφερε «παραμένω στη διάθεση του Πρωθυπουργού». Άρα, την παραίτησαν και δεν παραιτήθηκε. Μόνο ο σύζυγός της παραιτήθηκε,  ακολουθώντας τη συζύγο.

Δεύτερον, δεν «παραιτήθηκαν» όλοι. Απ’ όσο γνωρίζουμε, ο Μάρδας παραμένει ακόμα υπουργός κι ας φέρεται και ως ο εμπνευστής της επίμαχης διάταξης.

Τρίτον, κακώς εθίχθησαν και παραιτήθηκαν. Εφόσον οι ίδιοι ψήφισαν το νόμο, όφειλαν να τον υπερασπιστούν. Το ίδιο όφειλαν να κάνουν και οι Τσίπρας και Τζανακόπουλος, αφού και αυτοί επίσης ψήφισαν το νόμο. Όχι να μας το παίζουν και υπεράνω τώρα, τάχα μου θιγόμενοι οι μεν και υπερασπιστές της ηθικής οι δε.

Τέλος, ας πει κάποιος στο χασοδίκη του Αιγάλεω, πως οι αριστερανελ που παραιτήθηκαν (όσοι παραιτήθηκαν), το έκαναν γιατί τους τσάκωσαν με τη γίδα στην πλάτη (το λέω έτσι γιατί αρέσουν κάτι τέτοια λαϊκά στον Τσίπρα). Οι άλλοι είναι αθώοι και εύχομαι να μπορέσει η συμμορία να αποδείξει την ενοχή τους.

Το ζιζάνιο.

Advertisements