Δεν πονάνε για τίποτα.

13227471_10209153813820283_35053509384252822_o

Τριήμερο εθνικό πένθος, κήρυξε η κυβέρνηση για τους δεκαπέντε ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στη δυνατή βροχόπτωση (και όχι θεομηνία όπως θέλουν να το παρουσιάσουν).

Η κήρυξη του τριήμερου πένθους μόνο στόχο έχει να δείξουν, για άλλη μια φορά, ότι πονάνε. Όπως, τάχα μου, πονάνε για το μνημόνιο που ψηφίσανε, για τη μείωση των συντάξεων, για τη μείωση του βασικού μισθού, για τις ιδιωτικοποιήσεις, για τους μετανάστες που τους έχουν στοιβαγμένους σε άθλιες συνθήκες, για την ΥΠΕΡφορολόγηση, κλπ.

Για όλα, τάχα μου, πονάνε και πενθούν. Κανέναν πόνο και κανένα πένθος όμως δεν νιώθουν. Για τίποτα! Είναι στυγνοί καιροσκόποι και τυχοδιώκτες που, προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους (στην προκειμένη, την παραμονή τους στην εξουσία), δεν διστάζουν σε τίποτα, ακόμα και να εφαρμόζουν ό,τι καταγγέλλανε, ή να γλύφουν εκεί που εχθές έφτυναν. Να ψηφίζουν μνημόνια, να συγκυβερνούν με ακροδεξιούς κ.λπ.

Δεν πονάνε και δεν πενθούν για τίποτα.

Είναι τόσο χοντρόπετσοι που, κανείς, ούτε ΕΝΑΣ δεν είχε την ευθιξία, την ώρα που δεκαπέντε άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή, ΕΝΑΣ να φύγει από την καρέκλα του.

Το ζιζάνιο.

Advertisements