Ώστε «Έπαθε Άδωνι» κύριε Γιώργο Παπαδάκη;

 

«Έπαθε Άδωνι» ήταν το σχόλιο του Γιώργου Παπαδάκη για τον Κατρούγκαλο που αποχώρησε από τη συζήτηση «επειδή τον διέκοπταν» και δεν του φέρονταν ευνοϊκά.

Βέβαια για να πάθει ακριβώς «Άδωνι» θα έπρεπε ο ίδιος ο Παπαδάκης να του είχε φερθεί όπως είχε φερθεί στον υπουργό Άδωνι. Να τον είχε προσφωνήσει «ποσετάκια» ας πούμε ή «μπούλη» ή «σηκωμένη φτέρνα» ή «ζεματισμένο σανδαλάκια».

Ο Άδωνις, με όλον τον παρορμητισμό του, δεν έφυγε ποτέ από πάνελ επειδή οι δημοσιογράφοι δεν ήταν ευνοϊκοί μαζί του στις ερωτήσεις τους. Είχε ασκήσει κριτική στον Παπαδάκη για λαϊκισμό και εκείνος, ως αλάνθαστος δημοσιογραφικός ογκόλιθος, επιτέθηκε προσωπικά στον υπουργό, δημόσια, με το «Καλώς τον μπουμπούκο! θα μας πει και πως να κάνουμε την δουλειά μας».

Με το ισοπεδωτικό του σχόλιο τώρα, ο Παπαδάκης, εξομοιώνει τις δύο περιπτώσεις, βγάζοντας τον εαυτό του στην επιφάνεια, παρουσιάζοντάς τον σαν έναν δημοσιογράφο που πιέζει και ενοχλεί εξίσου όλες τις παρατάξεις.Με εκπομπές στημένες έτσι ώστε να αυτοπροβάλλεται, να κρατάει τον τηλεθεατή του σαν σύμμαχός του και σωτήρας, να κολακεύει ακόμα και παράλογες διεκδικήσεις, χωρίς κριτήριο και επαφή με την κατάσταση της χώρας, με κριτική συλλήβδην «στους πολιτικούς» που «τα φάγανε» από «τον κοσμάκη», αυτός ο εύθικτος πρωινός Καζαντζίδης των τηλεοράσεων, ο πνευματικός πατέρας του Αυτιά, για χρόνια, με το προσωπείο του καλοκάγαθου, μετριοπαθούς και δίκαιου Γιώργου της διπλανής πόρτας, έστειλε τον κόσμο να ψηφίσει Κατρούγκαλους, νεοναζί, Γιάνη και αντιδημοκράτες.

Και τώρα, πάλι «με τον κοσμάκη», απορεί γιατί γίνονται περικοπές και καταγγέλλει για ασυνέπεια πολιτικούς που ήταν φανερά αδύνατον να είναι συνεπείς στα ανεδαφικά που υπόσχονταν. Εύκολα ο Κατρούγκαλος μπορεί να του φύγει κάνοντας το «θύμα των συστημικών καναλιών», όπως ξέρει να κάνει, και μένει ο τηλεθεατής να περιμένει απαντήσεις από αυτή την παράσταση.

Ο τσακωμός του με τον Κατρούγκαλο όμως είναι προσωρινός. Και ο Άδωνις επέστρεψε στις εκπομπές του και ο Κατρούγκαλος θα γυρίσει, με το κύρος του «κομμουνιστή». Γιατί τέτοια που είναι τα αυτιά του κοινού, αυτά τα μικρόφωνα επιλέγει να ακούει, σε αυτά πρέπει να μιλήσει ο κάθε πολιτικός εκπρόσωπος. Μόνο που αυτά τα μικρόφωνα θα έχουν πάντα στο νου τους κυρίως τη δική τους φουσκωμένη τσέπη. Εκτός αν χάσουν την επιρροή τους.

Το Δημιουργικό

Advertisements