Μια χαζή απορία

 

Μια χαζή απορία. Τσακωνόμαστε στο ΦΒ, ρίχνουμε ΠΛΟΚ στους αχώνευτους συνομιλητές μας και μετά σπεύδουμε να το ανακοινώσουμε υπερηφάνως στο σύμπαν, για να δείξουμε ότι δεν μασάμε. Το αποτέλεσμα είναι ότι έτσι φτιάχνουμε έναν μικρόκοσμο της αρεσκείας μας, στον οποίο έχουμε εξασφαλισμένα τα likes από ομοϊδεάτες και κολλητούς. Όλα φίνα και ωραία.

Αν ανήκεις στην πλειοψηφία των Αγανακτισμένων/Ψεκασμένων/Αφιονισμένων, είσαι ΟΚ – θα πετάξεις έξω από τον μικρόκοσμό σου γερμανοτσολιάδες, φιλελέδες, ευρωλιγούρηδες κι έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Αν όμως ανήκεις στη μειοψηφία των γερμανοτσολιάδων, φιλελέδων και ευρωλιγούρηδων, θα ήταν λογικό να επιδιώκεις να αυξήσεις την επιρροή σου, επειδή ακριβώς είσαι μειοψηφία. Να καταλάβεις πώς σκέφτονται οι Αγανακτισμένοι/Ψεκασμένοι/Αφιονισμένοι κι ας σιχαίνεσαι τις απόψεις τους. Να δίνεις μάχες προσπαθώντας να πείσεις για την ορθότητα και τη χρησιμότητα των θέσεών σου. Προς τί, λοιπόν, οι θριαμβευτικές ανακοινώσεις για το πόσους ανεγκέφαλους ξεπάστρεψες από τη λίστα των φεϊσμπουκικών “φίλων” σου;

Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Ή εμείς οι γερμανοτσολιάδες, φιλελέδες και ευρωλιγούρηδες δεν είμαστε τόσο έξυπνοι όσο πιστεύουμε ότι είμαστε ή δεν μας ενδιαφέρει να αυξήσουμε την επιρροή μας – μας αρκούν τα likes από ομοϊδεάτες και κολλητούς και μας φτάνει το να τα λέμε μεταξύ μας. Όλα φίνα και ωραία.

Plamen Tonchev

Advertisements