Εδώ οδός Αχαρνών, εδώ οδός Αχαρνών.

 

Iceland_road_sign_A11.38.svg

Κύριε Καμίνη μου.

Κύριε Καμίνη μου, «ηγέτη της παράταξης του ΝΑΙ», «αμετανόητε Ευρωπαίε», «υπερασπιστή των δικαιωμάτων και της νομιμότητας», διάβασα σε μια συνέντευξή σας να λέτε πως εμείς, οι πολίτες των Αθηνών, βλέπουμε πλέον μια Αθήνα «στην οποία έχει επιστρέψει η ζωντάνια, δειλά – δειλά η επιχειρηματική δραστηριότητα, ο τουρισμός, η αισιοδοξία και η παγκόσμια αναγνώριση» και γράφω αυτό το μικρό κείμενο για να επιβεβαιώσω αυτά που σας μεταφέρουν, γιατί αμφιβάλω εάν κινείστε στην Αθήνα. Ή τουλάχιστον σε όλη την Αθήνα.

Ε, ναι, λοιπόν. Στην Αθήνα και ιδίως το κομμάτι από το κέντρο της οδού Αχαρνών, έως περίπου τον Άγιο Παντελεήμονα, απ’ όπου περνάω γυρνώντας από τη δουλειά μου, η επιχειρηματική δραστηριότητα σφύζει!! (μένει η παγκόσμια αναγνώριση και γι’ αυτό σας γράφω). Σε όλο αυτό το κομμάτι του δρόμου, δεξιά και αριστερά (μήπως προτιμάτε να λέω μόνο το «αριστερά» ένεκα και της υποψηφιότητάς σας;), γύφτοι, ε, συγνώμη, ρομά, έχουν καταλάβει το δρόμο και πωλούν την πραμάτεια τους, πατάτες, ντομάτες, καρπούζια… τα προϊόντα της εποχής, ξέρετε.

Χαμός κύριε Καμίνη μου! Ναι, επάνω στο δρόμο όλα αυτά. Παρκαρισμένα ντάτσουν στη σειρά και οι σακούλες στην άκρη του δρόμου με τα προϊόντα να σχηματίζουν πυραμίδες. Κύριε Καμίνη, προτείνω, πριν κλείσετε την επιτυχή θητεία σας στον δήμο να κάνετε κάτι ακόμα που θα μπορούσε να προσφέρει στον τουρισμό. Συνεργαστείτε με τα ταξιδιωτικά πρακτορεία να στέλνουν τουρίστες προς την Αχαρνών και να πουλάμε φρέσκα, αγνά, οικολογικά και κυρίως Ελληνικά προϊόντα. Θα γίνει χαμός!!

Κύριε Τόσκα μου.

Κύριε Τόσκα μου και εσάς σας άκουσα να λέτε πως ήρθε η ώρα να περάσουμε στην «αριστερά της πράξης» και ναι, τώρα είναι η ευκαιρία, με τον επίσης αριστερό κ. Καμίνη, να μεγαλουργήσετε και τα γκέτο των Αθηνών να τύχουν παγκόσμιας αναγνώρισης.

Διαβάσατε παραπάνω για τους γύφτους, ε, συγνώμη, τους ρομά, που έχουν κάνει κατάληψη στον δρόμο της οδού Αχαρνών έως περίπου τον Άγιο Παντελεήμονα, ε; Πως βάλανε οι ακροαριστεροί το κοντέινερ στην πλατεία Εξαρχείων, έ, αυτοί βάζουν πατάτες, ντομάτες κ.λπ. στην άκρη του δρόμου.

Θα μπορούσατε να συμβάλλετε κι εσείς, ως ομοϊδεάτης στο έργο του μεταρρυθμιστή δημάρχου. Αρχικά, ως υπερασπιστής και εσείς των δικαιωμάτων και της νομιμότητας, πρέπει να στείλετε το σώμα της τροχαίας σας και να αφαιρέσει όλες τις πινακίδες που απαγορεύουν τη στάση και τη στάθμευση στην οδό Αχαρνών αφού ούτως ή άλλως είναι  χώρος στάθμευσης (χρόνια τώρα, αλλά οι άλλοι δεν ήταν καλύτεροι, ως γνωστόν) και, από την αρχή της Αχαρνών έως τον Άγιο Παντελεήμονα να τοποθετήσετε πινακίδες που θα ειδοποιούν για χώρο λαϊκής αγοράς, μην έχουμε και τίποτα ατυχήματα. Έπειτα να ξεκινήσετε έναν διάλογο με τις συλλογικότητες των γύφτων, ε, συγνώμη, των ρομά της οδού Αχαρνών για να λυθεί το πρόβλημα της χωροθέτησης (αν υπάρχει).

Κύριε Καμίνη μου και κύριε Τόσκα μου.

Σας γράφω αυτό το γράμμα, επειδή είδα πως συνεργαστήκατε άψογα στο θέμα των ακροαριστερών των Εξαρχείων και είπα να κάνετε κάτι και για το θέμα των γύφτων, φτου! των ρομά, στην οδό Αχαρνών.

Μετά τιμής,

Το ζιζάνιο

Advertisements