Ο Χορός των Τρελών Αγελαδάρηδων

13227471_10209153813820283_35053509384252822_o

Του ΚΚ2.

Διαβάζω ότι ο ηγέτης της Βορείου Κορέας ανήγγειλε ότι… ετοιμάζεται να επιτεθεί λέει στη νήσο Γκουαμ, βάση των ΗΠΑ στον Ειρηνικό ωκεανό, κατά τα τέλη Αυγούστου. Όπου φυσικά και οι Αμερικανοί αντέδρασαν με το γνωστό διπλωματικό και κομψό τρόπο που μας συνηθίζει το άλλο… τέρας πολιτικής ορθότητας που ονομάζεται Ντόναλντ Τραμπ.

Δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω (με όση ελάχιστη δύναμη έχει το πληκτρολόγιό μου).

1. Την… αναγγελία της επίθεσης στη νήσο Guam από το βλαμμένο;

2. Την ασύντακτη αντίδραση για «φωτιές και εξώτερο πυρ» από τον Τραμπ που περισσότερο ομοιάζει με… στίχους τραγουδιού Heavy Metal και λιγότερο με επιστολή που προέρχεται από κάτοχο προεδρικού θώκου της ισχυρότερης χώρας του πλανήτη;

Συγκρίνοντας τις πρόσφατες επιλογές των «λαών» σε ΗΠΑ, Βρετανία (Brexit), Ευρώπη και αλλού, συμπεριλαμβάνοντας φυσικά τα αστροπελέκια στην Ελλάδα που πλέον έχουν ξεπεράσει εαυτούς και έχουν ξεφύγει στη στρατόσφαιρα με τις ανοησίες τους, καταλαβαίνω ότι το σύμπαν του Κοέλιο συνωμοτεί μεν αλλά προς τη λάθος κατεύθυνση και με δυνάμει αυτο-καταστροφικό τρόπο.

Χώρια φυσικά η Βόρεια Κορέα όπου τουλάχιστον εκεί έχουν τη δικαιολογία μιας από τις χειρότερες δικτατορίες στον πλανήτη.

Αλλά για αυτό το παρανάλωμα ανταλλαγής ασυναρτησιών δε φταίνε μόνο οι «δυνάμεις του σύμπαντος» κατά Κοέλιο. Φταίνε τα ξερά και το νιονιό της καλομαθημένης πλευράς της ανθρωπότητας που λίγο να ζοριστεί σπάει τα πάντα σαν υστερική μαινάδα μέσα στο δωμάτιο και έκαστος κατά τον θυμικό δαίμονα εαυτού εκδικείται τη χώρα του σαν τα πεντάχρονα ψηφίζοντας ότι του κατέβει.

Ναι αλλά αυτό έχει συνέπειες. Μπορεί να γελάσαμε, να το διασκεδάσαμε με το πόσο ο Ντ. Τραμπ «γλέντησε» τους κήρυκες της πολιτικής ορθότητας οι οποίοι, από την ασφάλεια των δισεκατομμυρίων τους, σηκώνουν διδακτικό δάκτυλο σε μια ολόκληρη αγωνιούσα από διάφορες αιτίες ανθρωπότητα αλλά και πάλι, εδώ το πράγμα πάει λίγο μακριά.

Και αυτό (μακάρι να μην) έχει συνέπειες.

ΚΚ2

Advertisements