Ηθικό Πλεονέκτημα ή οι «Χρήσιμοι Ηλίθιοι» της ΝΔ;

του ΚΚ2

Αυτό που δε λένε ούτε οι αυτάρεσκες λεξίλαγνες περσόνες του διαδικτύου αλλά ούτε και οι επικοινωνιολόγοι της ΝΔ είναι ότι και στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας της η ΝΔ διατήρησε ένα ποσοστό κρίσιμης μάζας που αποτελείται από έντιμους ανθρώπους οι οποίοι σήμερα σιωπηλά χειμάζονται και καταστρέφονται απροστάτευτοι και σίγουρα δεν συμμετέχουν στις επαναλαμβανόμενες μέχρι βαρεμάρας πορείες των περίεργων κρατικοδίαιτων αρκτικόλεξων ΓΣΕΕΑΔΕΔΥΠΟΕΟΤΑΟΛΜΕΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ όταν κόβεται κάποιο επίδομα.

Είναι το κομμάτι εκείνο του Ελληνικού «λαού» που άντεξε εξευτελισμούς, χαρακτηρισμούς, επιθέσεις σε χρόνια δύσκολα και το οποίο μην έχοντας κιόλας επαφή με τα ηγετικά κλιμάκια ή την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ εφόσον δεν περίμενε διορισμό (το σύστημα το ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ και το καρκινικό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που έκανε μετάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ και του έδωσε τα κλειδιά του συστήματος μπας και σώσει τα προνόμια του).

Είναι το κομμάτι εκείνο της κοινωνίας (ή το μεγαλύτερο μέρος του) που από την αρχή της κρίσης  είχε την απλή απαίτηση να ξαναγίνουμε αυτό που μισούν και βδελύσσονται οι κυβερνώντες, δηλαδή μια «κανονική χώρα» χωρίς «μεγάλες αναταραχές» που κατά τον Μάο είναι «ωραίες καταστάσεις»,  χωρίς να ανακαλύπτουν τράπεζες της Ανατολής και αστρονομικά ουρανοκατέβατα καταπιστεύματα και πετρέλαια, κατά σύμπτωση, αξίας πάντα λίγο παραπάνω ή παρακάτω από €600 δις(!!!).   

Διότι σε μια «κανονική χώρα» θα υπήρχε ένα φιλελεύθερο αστικό «αφήγημα»  και όχι το εξουσιολάγνο τερατούργημα της δήθεν «ανάπτυξης» κατά ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό το αφήγημα θα προβλεπόταν όχι μόνο οι έξωθεν και ένδοθεν «επενδύσεις» (που και σε αυτές έχουμε μείνει πίσω, ένεκα γαρ η ιδεοληψία) έστω και αν μη τι άλλο νεοφυών και παλαιών βαρώνων – ολιγαρχών, αλλά και η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ σε νέους επιχειρηματίες κάτω των 30 οι οποίοι θα ανανεώσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον στα χρόνια της (όποιας) ανάκαμψης χωρίς να φοβούνται ότι κάτι θα τους συμβεί, είτε πρόστιμο ένεκα επιλεκτικής εφαρμογής αλλόκοτων και εξωφρενικών νόμων, είτε κάποιο χειρότερο για τη σωματική τους ακεραιότητα «ατύχημα».

Όπως επίσης θα προβλεπόταν και η κατά το δυνατόν διάσωση όσων δεν ήταν μπαταχτσήδες αλλά απλά συνεθλίβησαν ανάμεσα σε μια άκαιρη απόφαση επέκτασης λίγο πριν την κρίση και όπου βρέθηκαν το 2010 εκτεθειμένοι ή απλά δεν τα κατάφεραν (και  η κατάσταση δεν παλεύονταν, το ξέρουμε όλοι).

Τέλος μιλάμε για ένα φιλελεύθερο αφήγημα το οποίο θα προέβλεπε να πληρώσει ΚΑΙ το «δημόσιο» το δημοσιονομικό κόστος που του αναλογεί. Και δε λέω το γδάρσιμο των συνήθων υποζυγίων του «δημοσίου» που κατά σύμπτωση είναι και οι πιο χρήσιμοι, αλλά και άλλους λειτουργούς του «βαθέως κράτους» σε οργανικές και μη οργανικές θέσεις σε επιτροπές» και οργανισμούς με περίεργα αρκτικόλεξα. Οι οποίοι είναι είτε «χαμένοι» και δεν τους ξέρουμε καν και προφανώς αμείβονται πολλαπλάσια από τον μαχόμενο γιατρό, νοσηλευτή, στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας ή δάσκαλο.

Η δε αναφορά σε ένα τέτοιο πρόγραμμα ΔΕΝ πρέπει να είναι αποσπασματική. Όπου ένας χαμηλών τόνων Χατζηδάκης (ο μόνος που έφαγε αιματηρό ξύλο ενώ ο Βαρουφάκης κυκλοφορεί ελεύθερος -δείγμα της αλλεργίας του μέσου όρου των Ελλήνων προς τον πειθαρχημένο Ορθό Λόγο) ή ένας μαχητικότατος Άδωνις απλά θα σκιαγραφούν τα αυτονόητα.

Ας μην είναι λοιπόν αχάριστοι οι επιτελείς της ΝΔ και ας μην περιφρονούν αυτό το κομμάτι της που δε μυρίζει συντεχνιασμό και καμαρίλα. Αυτό είναι το κομμάτι που τη στηρίζει και αυτό είναι που θα τη διαλύσει έτσι και δεν τηρηθεί το άτυπο κοινωνικό συμβόλαιο που συνήφθη με την εκλογή Μητσοτάκη. ΑΥΤΟΙ είναι το δικό της «ηθικό πλεονέκτημα» και όχι απλά οι χρήσιμοι ηλίθιοι της κάλπης.

Απλά υπενθυμίζουμε.

ΚΚ2

Advertisements