Σχόλιο ΚΚ2. Οι Νέοι και οι… Νεώτεροι

13227471_10209153813820283_35053509384252822_o

Σχόλιο ΚΚ2 (Βασισμένο σε προσωπική ανάρτηση του «Κυρίου Καθηγητή» σχετικά με μια νέα δημοσκόπηση) που δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή» της Κυριακής 6-3-2017.

Δεν έχω καιρό για «πλήρες άρθρο» αλλά δεν μπορεί να περάσει και ασχολίαστο.

Το άρθρο αναφέρει ότι οι «μικρές ηλικίες» 18-24, το πάλαι ποτέ «κάστρο» του Τσίπρα, πλέον, του γυρίζει την πλάτη. Ε λοιπόν αυτό έχει μια μεγάλη εξήγηση.

Τα αφιονισμένα του «ΔεκέμβΡΗ» του 2008 λάτρεψαν ένα συμπαθητικό παιδί με ένα σακίδιο στη Γένοβα που έλεγε ότι γούσταρε χωρίς αντίλογο (πως να κάνεις αντίλογο στην ουτοπία;) Έλα όμως που τώρα που μεγάλωσαν, πολλά τριαντάρισαν και έφαγαν τα μούτρα τους στις ανεργίες ή ξεσπιτώθηκαν στο εξωτερικό (που είναι ΣΚΛΗΡΗ απόφαση) και πολλά από αυτά που ψήφιζαν μαζί με τους γονείς τους τέσσερις φορές (ΜΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΦΟΡΕΣ;;;;;) ΣΥΡΙΖΑ, άκουσαν, διάβασαν, έμαθαν και κατάλαβαν από τη σύγκρουση με την πραγματικότητα… Και πλέον, βλέπουν ένα τρυφηλό βλαχαδερό να τους κοροϊδεύει κατάμουτρα για να μη χάσει την καρέκλα.

Ταυτόχρονα τα πιο νέα παιδιά που έχουν (ακόμα) «devices» και συνδέονται με το Ιντερνετ η μιλούν με τους φίλους τους, βλέπουν ότι «έξω» ζουν αλλιώς. Και τα περισσότερα δεν τα αγγίζουν πια τα αφηγήματα περί «Τσε», «Άρη», τσίπουρου, ήλιου και θάλασσας, ενώ ο Τσίπρας δεν θέλει το Ελληνικό, τα υδροπλάνα ή άλλες επενδύσεις. Διότι είναι αντιληπτό μεν να θέλουν να διορίσουν, αλλά το να μην θέλεις τις επενδύσεις (ΚΑΜΜΙΑ επένδυση) και να προτιμάς να αφανίσεις ένα ολόκληρο λαό (που πολλοί σε ψηφίσαν) από το να αφήσεις να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για να μη χάσεις ψηφαλάκια εξαρτώμενων εξαθλιωμένων ζόμπι ψηφοφόρων, αυτό και αν είναι είναι μεγάλη αναλγησία! Χειρότερη και από αυτή του χειρότερου «νεοφιλελεύθερου» καπιταλιστή!

Και ναι, υπό αυτό το πρίσμα, και «οι προηγούμενοι» ήταν κυνικοί, αλλά τούτοι εδώ ξεπέρασαν κάθε όριο αναισθησίας. Και αυτό θα το πληρώσουν. Μπορεί ο κοινωνικός βρασμός να μην έιναι τόσο βίαιος όσο στην περίπτωση των οργανωμένων καθαρμάτων που έκαιγαν κτίρια με ανθρώπους μέσα αλλά θα εκδηλωθεί. Μην αμφιβάλλετε, το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε.

Η τσέπη πονάει. Και ακόμα χειρότερο η ανάλγητη Κοροιδία.

ΚΚ2

Άρθρο που αναφέρεται στο σχόλιο: http://www.kathimerini.gr/899065/article/epikairothta/politikh/yhfoforoi-syriza-den-8eloyn-syriza

Advertisements