Συντηρητισμός και ΜΜΕ

13227471_10209153813820283_35053509384252822_o

 

Ας είμαστε ειλικρινείς,γιατί μόνο με αλήθειες πορεύεται κάποιος σωστά. Η κοινωνία μας είναι συντηρητική αρνείται να αναγνωρίσει,να αποδεχθεί και να προσαρμοσθεί σε εποχές που αλλάζουν,δέστε πως οι νέοι ακόμη σε μεγάλο βαθμό, ακολουθούν σπουδές κλασσικών επαγγελμάτων δικηγόρου και γιατρού,σαν να αρνούνται να προσαρμοστούν στο μέλλον και την εποχή τους,γιατί μιά συντηρητική σκέψη την φοβίζει και ξεβολεύει το νέο που φέρνει το μέλλον, και σκεφτείτε πόσες φορές έχετε ακούσει τη φράση,εμείς έτσι το βρήκαμε
Θα είναι ενδιαφέρον,να μάθουμε κάποτε πόσοι νέοι ακολούθησαν το επάγγελμα του μπαμπά και νέες της μαμάς.

Υπάρχει το οξύμωρο σχήμα,η πληροφορία και η ενημέρωση να είναι πιά θέμα της ηλεκτρονική εξέλιξης,που όλοι χρησιμοποιούμε,αλλά εμείς να δίνουμε μεγάλη σημασία σε εφημερίδες και τηλεόραση . Η εποχή όμως που αγόραζες εφημερίδα για να ενημερωθείς έχει περάσει ανεπιστρεπτί,και το πλεονέκτημα της τηλεόρασης είναι μόνο η αμεσότητα που προσφέρει
Η εφημερίδα δεν λειτουργεί πιά σαν ειδησεογραφικό μέσο, είναι χρήσιμη μόνο για τα άρθρα που γράφουν οι συνεργάτες της,και αυτοί που τα διαβάζουν, έχουν προσωπική γνώμη,κάποια παράμετρος της σκέψης τους μπορεί να προστεθεί σαν νέα γνώση μόνο,όχι σαν δυνατότητα επηρεασμού και μάλιστα καθοριστικού.

Αυτοί που παρακολουθούν την αρθρογραφία κάνουν συνειδητές επιλογές των πηγών τους,και η γνώμη τους είναι αποτέλεσμα σύνθετων και όχι απλοϊκών σκέψεων.

Απόδειξη ότι στην εποχή μας, ο έλεγχος των ΜΜΕ,δεν ωφέλησε ουσιαστικά καμία κυβέρνηση.

Γιατί τότε δέχονται οι κυβερνήσεις να επωμίζονται τη κατακραυγή του ελέγχου των ΜΜΕ ;; Ιδιαίτερα οι συριζαίοι ;;
Μα είναι αυτό που είπαμε στην αρχή οι πολιτικοί μας σκέφτονται συντηρητικά,δεν διαθέτουν ανοιχτά και προοδευτικά πνεύματα,έτσι κάθε νέο γι αυτούς είναι άγνωστο και λειτουργεί φοβικά.
Φυσικά όλο αυτό είναι αποτέλεσμα των περιορισμένων δυνατοτήτων τους, και της ανάγκης για εξέλιξη που πρέπει να έχει ένας άνθρωπος, που αισθάνεται την ανάγκη να ανήκει στην εποχή του.

θεωρείται έπαινος για τους πολιτικούς να θεωρούνται, ένα κομμάτι από εμάς,γιατί δεν τολμούν να πουν ,ότι δεν είναι ένα από τα καλύτερά μας,όπως θα ήταν λογικό να είναι.
Χειρότερη είναι η κατάσταση όταν οι πολιτικοί,αδυνατώντας να προσαρμοστούν,ακολουθούν θέσφατα,σαν μπούσουλα,είναι αυτά που τα λέμε ιδεολογήματα,λέγε με Σύριζα.

 

Kostas Raptis

Advertisements