Το πολιτικό τίποτα

13227471_10209153813820283_35053509384252822_o

 

Είναι γνωστό πως η περιοχή των Εξαρχείων, πέραν του ότι είναι από τις ωραιότερες περιοχές του δήμου Αθηναίων, παράλληλα είναι ένας το καταφύγιο όσων θέλουν να βγάλουν τα σώψυχά τους, ή να κάνουν τις «δουλειές» τους ελεύθερα. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε εδώ το τι συμβαίνει στα Εξάρχεια, όλοι μας, λίγο πολύ το γνωρίζουμε. Το ενδιαφέρον είναι, πώς η σημερινή κυβέρνηση αντιμετωπίζει το πρόβλημα αυτής της περιοχής.

«Είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια, κάποια στιγμή, η αστυνομία να κάνει μία επίθεση, να έχουμε επεισόδια και πάρα πολλά μάλιστα, χωρίς να λύνεται το πρόβλημα. Η ασφάλεια δεν λύνεται πάντα με βίαιο τρόπο. Η ασφάλεια λύνεται με το να δει κανείς ποια είναι η πηγή του κακού ή αν χρησιμοποιούνται τα Εξάρχεια από άλλους που δεν ζουν εκεί, μόνο και μόνο για να δημιουργείται αυτή η εικόνα ότι στα Εξάρχεια συμβαίνει κάτι φρικτό και τρομερό».

Το παραπάνω είναι απόσπασμα από συνέντευξη της κας Σίας Αναγνωστοπούλου. Πέραν του ότι η κα Αναγνωστοπούλου δεν βρίσκει πως γίνεται τίποτα φοβερό και τρομερό στα Εξάρχεια, λες και τι θα έπρεπε να συμβεί και να το θεωρήσει φρικτό, ας δούμε πόσες αντιφάσεις και ανακρίβειες μπορεί να βρει κανείς στα λόγια της.

«Είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια, κάποια στιγμή, η αστυνομία να κάνει μία επίθεση, να έχουμε επεισόδια και πάρα πολλά μάλιστα, χωρίς να λύνεται το πρόβλημα». Το πρόβλημα των Εξαρχείων, ουσιαστικά, δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ, από καμία κυβέρνηση. Άρα, το ότι κάποια στιγμή η αστυνομία έκανε επίθεση και είχαμε επεισόδια που ισχυρίζεται η κα Αναγνωστοπούλου, είναι ψευδές. Οι όποιες επεμβάσεις της αστυνομίας στο παρελθόν δεν ήταν για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα, αλλά για να αντιμετωπιστεί μια κατάσταση που ήδη είχε εκδηλωθεί από πλευράς μπαχαλάκηδων-συμμοριών.

«Η ασφάλεια δεν λύνεται με βίαιο τρόπο». Συνδέοντας αυτή την πρόταση με την προηγούμενη (την παρέμβαση της αστυνομίας), δείτε πόσο πονηρά περνά το μήνυμα στη συνείδηση των πολιτών, ταυτίζοντας τη βία με την αστυνομία και αντιστρόφως! Από πού και ως που όμως, η παρέμβαση της αστυνομίας συνεπάγεται «βία»; Δηλαδή η κα Αναγνωστοπούλου παραδέχεται πως η κυβέρνηση στην οποία μετέχει, βιαιοπράγησε απέναντι σε συνταξιούχους; Και γιατί 2 χρόνια τώρα η Διονύσου Αρεοπαγίτου είναι αποκλεισμένη από λεωφορεία των ΜΑΤ; (σημ. 20 χρόνια μένω στην Αθήνα. Αυτός ο δρόμος δεν έκλεισε ποτέ, με καμία κυβέρνηση).

«Η ασφάλεια λύνεται με το να δει κανείς ποια είναι η πηγή του κακού ή αν χρησιμοποιούνται τα Εξάρχεια από άλλους που δεν ζουν εκεί, μόνο και μόνο για να δημιουργείται αυτή η εικόνα ότι στα Εξάρχεια συμβαίνει κάτι φρικτό και τρομερό». Θα αφήσουμε ασχολίαστο το ότι είναι 2 χρόνια κυβέρνηση (συν το παρελθόν τους ως αντιπολίτευση) και ακόμα ψάχνουν την πηγή του κακού στα Εξάρχεια. Αν οι εκλογές γίνουν σε 2 χρόνια (που δεν το νομίζω), έχουν άλλα 2 να ψάχνουν. Take your time.

Η ασφάλεια στην περιοχή, κατά την κα Αναγνωστοπούλου, θα λυθεί όταν εντοπίσουμε την πηγή του κακού. Αν π.χ. η πηγή του κακού (κατά τον αντιεξουσιαστή) είναι η εξουσία, την οποία εκπροσωπεί η κα Αναγνωστοπούλου, τότε λύθηκε το θέμα της ασφάλειας στα Εξάρχεια. Αν πάλι, δούμε πως η πηγή του κακού είναι το εμπόριο ναρκωτικών, πάλι, αυτομάτως, λύθηκε η ασφάλεια! Αν πάλι τα Εξάρχεια χρησιμοποιούνται, ας πούμε, από σπείρες που πληρώνονται με σκοπό να χαλάσουν την εικόνα της περιοχής, για άλλη μια φορά, να είσαστε βέβαιοι πως η ασφάλεια στα Εξάρχεια λύθηκε!

Η κα Αναγνωστοπούλου μπορεί να μην γνωρίζει την πηγή του κακού, είναι βέβαιη όμως πως, «οι αναρχικοί, ας μη γελιόμαστε, δεν έχουν καμία σχέση». Με τον ίδιο τρόπο που, πριν, ταύτισε την αστυνομία με τη βία, εδώ, με τον ίδιο τρόπο, περνά το μήνυμα πως οι αναρχικοί ταυτίζονται με την αθωότητα. Αυτό ακριβώς είναι η προπαγάνδα! Η παρουσίαση ενός μηνύματος με τέτοιον τρόπο ώστε να εξυπηρετήσει συγκεκριμένο σκοπό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πως η αστυνομία ταυτίζεται με τη βία και οι αναρχικοί με την αθωότητα.

Όμως, για να συνεχίσουμε, εξακολουθούμε να ψάχνουμε το πρόβλημα για να λυθεί. Αυτό κάνει και ο κ. Τόσκας, ο οποίος, με την ευαισθησία του στο θέμα «προσπαθεί να δει τι συμβαίνει στα Εξάρχεια, να βγάλει μια άκρη». Περίεργο όμως διότι, παρακάτω, η κα Αναγνωστοπούλου, μας λέει πως «το ξέρει σίγουρα ο υπουργός». Άρα τι ψάχνει ο κ. Τόσκας και αν το ξέρει, γιατί δεν το λέει και στους άλλους και στην κα Αναγνωστοπούλου (και σε εμάς) για να λυθεί;

Μπερδευτήκατε; Αυτός είναι ο σκοπός τους. Σε 166 λέξεις (τις μέτρησα), η κα Αναγνωστοπούλου προπαγάνδισε, συνδέοντας την αστυνομία με τη βία και τους αναρχικούς με την αθωότητα, είπε ψέματα και για την ουσία, το πρόβλημα της ασφάλειας στα Εξάρχεια, δεν είπε τίποτα.

Αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι ξεκίνησε το 2001. Ένας χώρος διαλόγου πολιτικών φορέων διαφορετικών ιδεολογικών, ή ιδεοληπτικών, καταβολών που, με κάποιον περίεργο τρόπο είχαν (και έχουν) την πολυτέλεια να μετέχουν σε αέναες συζητήσεις δίνοντας (;) θεωρητικές λύσεις στα προβλήματα της πραγματικότητας. Η πραγματικότητα όμως, τρέχει γοργά και δεν αντέχει θεωρίες, ζητά πράξεις και αποτελέσματα. Έτσι, όταν η πραγματικότητα βίαια τους χτυπά την πόρτα και προφανώς αδυνατούν να την αντιμετωπίσουν, τη διαστρεβλώνουν για να την αντέξει η φαντασία τους (και η δική μας).

Το Ζιζάνιο.