Δημοκρατία γραμμένη στα μεζέα τους.

13227471_10209153813820283_35053509384252822_o

Ο Κώστας Ζουράρις, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη χαρακτήρισε «μαλάκες» όσους αποκαλούν τον Φιντέλ δικτάτορα και το γεγονός πως, επί 56 χρόνια, στην Κούβα δεν έχουν δει εκλογές το χαρακτήρισε απλά ως «ένα άλλο σύστημα» που είχαν. Ένα «σύστημα άμεσης δημοκρατίας, βεβαίως με ελαττώματα τα οποία οφείλονται σε ποσοστό περίπου 1000% από την κτηνώδη συμπεριφορά των ΗΠΑ, η οποία υστέρησε τα παιδάκια της Κούβας και τους γέροντες από φάρμακα…» κ.λπ.

Ο Κώστας Ζουράρις, ο υπερασπιστής της ελευθερίας και της δημοκρατίας των λαών και ο θαυμαστής των Ελλάδας που γέννησε τη δημοκρατία, χαρακτήρισε «ελάττωμα» ενός συστήματος το να μη δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να εκλέξουν την πολιτική και τους αντιπροσώπους που επιθυμούν. Αυτό που στις χώρες του πολιτισμένου και αναπτυγμένου κόσμου αποκαλείται «δικτατορία», δηλαδή το να μην έχεις τη δυνατότητα άλλης επιλογής, πέραν αυτής που σου επιβάλλεται, για τον κύριο Ζουράρι είναι ένα απλό… «ελάττωμα» του συστήματος της άμεσης Δημοκρατίας!

Και φυσικά, μέσα σε αυτό το παραλήρημα δημοκρατικών αισθημάτων  δεν θα μπορούσε να παραλείψει να εκφράσει και τον κλασικό Ελληναρά (όχι Έλληνα) που πιστεύει πως για ό,τι μας συμβαίνει φταίνε πάντα οι άλλοι. Το ότι δεν δίνεις το δικαίωμα στον πολίτη να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του, ή, τη δυσαρέσκειά του προς το πρόσωπό σου, να σε επιλέξει, ή, να σε απορρίψει, οφείλεται ΚΑΙ αυτό σε κάποιον άλλο και όχι φυσικά στη δική σου αυταρχική επιβολή της εξουσίας σου. Συγκεκριμένα, στην Κούβα, το ότι οι πολίτες δεν έχουν τη δυνατότητα να εκλέξουν κάποιον άλλο, ΑΝ, λέμε, ΑΝ δεν τους αρέσει ο Κάστρο, οφείλεται στο εμπάργκο που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ και αυτό σε ποσοστό περίπου 1000%. Υπολόγισε και την αναλογία.

Να υποθέσουμε δηλαδή πως, εάν δεν δώσουν την ελάφρυνση του χρέους στον Τσίπρα, θα τον έχουμε στο σβέρκο (μαζί με τον Ζουράρι), θέλουμε δεν θέλουμε, για τα υπόλοιπα 56 χρόνια;

Στην Ελλάδα, ευτυχώς, ακόμα, έχουμε Δημοκρατία κύριε Ζουράρι, αυτή που εσείς έχετε γραμμένη στα μεζέα σας και Δημοκρατία, όπως είπε ο φίλος Γιάννης, «είναι αυτό που σου «κατσικώνεται» ο Τσίπρας και μπορείς να τον διώξεις».

Ή, όπως είπε ο κ. Ομπάμα, η Δημοκρατία «επιτρέπει να δοκιμάζουμε καινούργιες ιδέες και να διορθώνουμε τα λάθη μας». Οι κλασικές ιμπεριαλιστικές μαλακίες κατά τον κ. Ζουράρι, αφού οι νέες ιδέες δεν επιτρέπονται και το κόμμα λάθη δεν κάνει ποτέ.

Το Ζιζάνιο

Advertisements