Περί ΕΣΡ και ΝΔ

13227471_10209153813820283_35053509384252822_o

 

Αν η ΝΔ και οι άλλοι συναίνεσαν πιστεύοντας ότι αυτό θα εκτιμηθεί από το κοινό τους, κάνουν λάθος. Στην καλύτερη το κοινό είναι αδιάφορο και επιθυμούσε ταπείνωση του Παππά στο «πεδίο της μάχης». Οριστική και αμετάκλητη απόσυρση του νόμου και «δημόσιο εξευτελισμό» του «Σταλινίσκου» Παππά. Λίγο τον ενδιαφέρει τον πολίτη το νομικό σκέλος το οποίο και δεν καταλαβαίνει πλην εξαιρέσεων, ελάχιστων. Αν σ’αυτό βάλουμε και την σίγουρη επικοινωνιακή αντεπίθεση της εθνοσωτηρίου, που έχει κοινό ακόμη και όχι μικρό, τότε δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό.

Δηλαδή θα καταστρεφόταν η χώρα αν δεν είχαμε ΕΣΡ εχθές; Διαβάζω και πολλά σχόλια εδώ και στο τουίτερ από στελέχη και ψηφοφόρους της ΝΔ τα οποία αμφιβάλλω αν τα πιστεύουν και οι ίδιοι. Δεν πείθουν με άλλα λόγια και φαίνεται. Δηλαδή αν ήταν σχετικά ήσσονος σημασίας το θέμα γιατί η συναίνεση; Εκτός και αν συμβαίνει κάτι άλλο.

ΥΓ Να συμπληρώσω και ότι κλαίω με εκείνους που νομίζουν ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται τη χθεσινή στάση της ΝΔ ως «ολοκληρωτική» επικοινωνιακή νίκη. Νίκη θα ήταν η παραίτηση Παππά ας πούμε. Κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε ποιο είναι το κοινό και εύχομαι η, ανούσια, συναίνεση να μην δώσει ανάσες στην εθνοσωτήριο. Αν δεν επιδιώκουμε βέβαια ακριβώς αυτό, ξαναλέω.

ΥΓ2 Αυτό που νομίζετε ότι θα εκτιμηθεί η συναινετική στάση, η οποία έρχεται σε αντιδιαστολή με την συνολικά αρνητική στάση της εθνοσωτηρίου όταν ήταν στην αντιπολίτευση, λέγεται ευσεβής πόθος αν δεν το ξέρετε.

ΥΓ3 Σε άλλα νέα είχαμε «μπούκα» στο Αμερικανικό Προξενείο, απειλές εναντίον στελέχους της διαιτησίας και κάψιμο σπιτιού ενός άλλου (στελέχους επίσης) και χειροβομβίδα απέναντι από τη βουλή. Λογικά, συνέβησαν επειδή η αντιπολίτευση δεν συναινούσε για το ΕΣΡ. Τι, όχι;

Ο Κύριος Καθηγητής

Advertisements