Δεν παράγουν ειδήσεις

 

13227471_10209153813820283_35053509384252822_o

 

Το πρόβλημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης, αξιωματικής και μη, που ανήκει στο λεγόμενο Ευρωπαϊκό τόξο, είναι πως δεν παράγει ειδήσεις.

Η χώρα κατρακυλά κάθε μέρα όλο και πιο χαμηλά και όλοι στέκονται απαθείς, κρίνοντας τα αίτια της κατρακύλας.

Σε social media, αν κάτι κυριαρχεί ως είδηση που να αναδεικνύει τον κατήφορο της χώρας από αυτή την αισχρή κυβέρνηση, είναι οι ανακολουθίες στα λεγόμενα του Τσίπρα. Τι είπε ο Τσίπρας πριν και τι λέει μετά. Το πως αντιμετώπισε το πρόβλημα της μη αδειοδότησης των καναλιών. Οι ασυναρτησίες ορισμένων βουλευτών κ.λπ.

Όλοι ακολουθούν τον Τσίπρα και περιμένουν το φρούτο να σαπίσει για να πέσει.

Να το πω αλλιώς. Στην επέλαση του λαϊκισμού και την καταπάτηση του δημόσιου χώρου, δεν υπάρχει καμία απάντηση. Για παράδειγμα, αφήνανε όλοι το, όντως προβληματικό, θέμα των καναλιών για αργότερα μέχρι να έρθει ο Τσίπρας να το λύσει και όταν το έκανε, η απάντηση ήταν πως εμείς θα καταργήσουμε αυτό τον νόμο και θα φτιάξουμε κάτι άλλο. Και τόσα χρόνια τι κάνατε; Τώρα σας έπιασε η καούρα; Άλλο παράδειγμα είναι το θέμα των θρησκευτικών. Ακόμα και εκεί και πάλι θα δώσει λύση ο ΣΥΡΙΖΑ (προφανώς τη λανθασμένη, ή, αυτή που τον ωφελεί) και η αντιπολίτευση θα ακολουθήσει. Το σύμφωνο συμβίωσης λύθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, όταν τόσα χρόνια, τα κόμματα που σήμερα βρίσκονται στην αντιπολίτευση σφύριζαν αδιάφορα.

Με λίγα λόγια, η αντιπολίτευση έπεται του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ουρά του.Τα κόμματα του λεγόμενου τόξου, δεν παράγουν ειδήσεις. Είτε θετική, είτε αρνητική, την είδηση την παράγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλάμε για το μεγάλο θέμα της κατάληψης του χώρου των πανεπιστήμιων από τους τραμπούκους, τάχα μου αριστερούς, αναρχικούς, αντιεξουσιαστές και λοιπούς μπαχαλάκηδες. Ποιες είναι οι πρωτοβουλίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των νεολαιών τους απέναντι σε αυτή τη μάστιγα. Το να κλαψουρίζουν στην τηλεόραση καταγγέλλοντας την κατάληψη δημόσιου χώρου και την καταστροφή δημόσιας περιουσίας; Ας στηρίξουν κινήσεις για ημερίδες στα πιο συμβολικά πανεπιστήμια της χώρας. Ημερίδες και συνέδρια που να αφορούν τα ελληνικά πανεπιστήμια στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Εκδηλώσεις όπου θα παίρνουν μέρος άνθρωποι, υπέρμαχοι της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, πανεπιστημιακοί, άνθρωποι του πνεύματος που θέλουν μια άλλη λειτουργία του πανεπιστημιακού χώρου. Να ακουστούν προτάσεις, λύσεις κ.λπ. Να ανοίξουν την πόρτα να μπουν μέσα άνθρωποι που μέχρι σήμερα δεν τολμούν ούτε να περάσουν απ’ έξω.

Ας τολμήσει τότε κάποιος να αποτρέψει μια τέτοια εκδήλωση. Υπεύθυνοι θα είναι ο ίδιος ο πρύτανης και τα αρμόδια υπουργεία παιδείας και προστασίας του πολίτη.

Να τους ταράξουμε στη νομιμότητα και να δούμε μετά σε ποιόν ανήκουν τα πανεπιστήμια.

Άλλο παράδειγμα είναι η μάστιγα των αφισών σε όλο τον δημόσιο χώρο. Να παρθούν πρωτοβουλίες να κατέβει κάθε αφίσα ΚΝΙΤΗ, ΣΥΡΙΖΑίου, σωματείων, καλλιτεχνών κ.λπ.

Με ώθηση, ας ανακαταληφθεί επιτέλους ο δημόσιος χώρος από όσους στρατεύονται πίσω από την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Δεν γνωρίζω εάν και πως, τα όσα αναφέρω θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν, εξ’ άλλου το άρθρο αυτό δεν έχει σκοπό να δώσει προτάσεις για το πώς θα μπορούσε να επιτευχθεί ο τρόπος επαναπροσδιορισμού της κατεύθυνσης της χώρας. Σκοπός είναι η αφύπνιση, η ανάγκη να παραχθεί η πρόταση. Να δοθεί το μήνυμα και να διαδοθεί.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν παράγουν ειδήσεις. Περιμένουν απλά το φρούτο να σαπίσει, καταγγέλλοντας για τα αίτια που οδήγησαν σε αυτό.

 

Το Ζιζάνιο