Το ΠΑΣΟΚ δε θα το βρίζεις. Θα το σέβεσαι το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ!

13227471_10209153813820283_35053509384252822_o

 

Γιατί έκανε έργα, το ΕΣΥ, το ΑΣΕΠ, κατήργησε το νόμο 4000 περί τεντυμποϊσμού, μεταρρύθμισε το οικογενειακό δίκαιο και γιατί τέτοιο γαμιά Πρωθυπουργό η Ελλάδα δεν είχε ξαναματαδεί. Α, και φυσικά έφερε τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Για τα ΚΕΠ είπαμε; Ας πούμε και για τα ΚΕΠ, τα οποία – βεβαίως – σε ένα κανονικό, λειτουργικό κράτος δεν έχουν λόγο ύπαρξης, αλλά ας μην το εμβαθύνουμε τόσο πολύ.

Οι κακόπιστοι εγκάθετοι θα σου πουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έφερε τη δημοκρατία στην Ελλάδα, αλλά την κρατικόσιτη πράσινη οχλοκρατία που κατέλυσε τις όποιες προϋπάρχουσες δομές και ιεραρχίες του Δημοσίου. Θα σου πουν ότι με το ν.1268/82 η πασοκάρα κομματικοποίησε κι αριστεροποίησε μέχρι τα γονίδια το σύστημα παιδείας, καθιστώντας την πελατειακή και τριτοκοσμικά δυσλειτουργική έως και σήμερα. Ο κακόπιστος αντιπασόκος θα σου πει επίσης ότι ο ίδιος ο Προφήτης Μωάμεθ του ελληνάδικου σοσιαλισμού, Αντρέας Παπαντρέου, σφυρηλάτησε μεθοδικά τα μεταπολιτευτικά ήθη κι έθιμα του ασύδωτου αμοραλισμού της μίζας και της ρεμούλας, λέγοντας το ιστορικό «είπαμε να πάρει ένα δωράκι αλλά όχι και 500 εκατομμύρια…». Ο κακόπιστος, απάνθρωπος αντιπασόκος θα σου πει κι άλλα: ότι το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε τον πεντοζάλη χορό του υπερδανεισμού και του τυπώματος πληθωριστικού (δηλ. αεριτζίδικου) χρήματος, προς μοιρασιά στο πελατειακό του σύστημα. O ίδιος κακόπιστος θα σου πει ότι με το ΠΑΣΟΚ η φαυλοκρατία, η κομματοκρατία, η μετριοκρατία (αν όχι ηλιθιοκρατία) και η πολιτική της χρεοκοπίας θεσμοθετήθηκε, γενικεύτηκε, κανονικοποιήθηκε. Μπορεί ο εγκάθετος αυτός τύπος να ισχυριστεί μέχρι κι ότι η συστημική σπορά του σημερινού συριζανελικού εκτρώματος μπήκε circa 1981. Εσύ, από την άλλη, μπορείς να πιστεύεις ότι για τη χρεοκοπία της χώρας το 2009 ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο ο (όντως) γελοίος, σαχλεπίσαχλος γαλάζιος Κωστάκης Καραμανλής.

Εγώ θα σου πω ότι καθείς κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι οι προθέσεις των πρωτοπασόκων του 1981 ήταν αγαστές (γαλαξιακής καλοπιστίας προϋπόθεση), το φαινόμενο της πασοκαρίας θα πρέπει να κριθεί βάσει της μακροπρόθεσμης κληρονομιάς της. Και να κριθεί αυστηρά.

Σε κάθε περίπτωση, σκότωσε τον πασόκο μέσα σου. Νιώσε. Κοντεύουμε 2017 μ.Χ.

Yannis K. Maleganos

Advertisements