Και όμως, πέτυχε…

13227471_10209153813820283_35053509384252822_o

του ΚΚ2

Πολύ μελάνι διαδικτυακό και μη φαίνεται πως συνεχίζει να χύνεται από όλες τις πλευρές σχετικά με τους «Παραιτηθείτε», και προς έκπληξή μου, τελικά με το συγκεκριμένο κίνημα ασχολούνται περισσότερο όλοι οι άλλοι παρά αυτοί οι ίδιοι οι διοργανωτές και συμμετέχοντες.

Μάλιστα, εκτός από τα Τρολλ και τα λοιπά διαδικτυακά απόβλητα, τον χορό της απαξίωσης σύρουν και διάφορες ιντερνετικές περσόνες ενώ ακολουθεί ένας περίεργος συρμός από διαδικτυακούς ακολούθους και «παλλακίδες», αποστασιοποιημένοι τύποι, σκεπτικιστές που είτε δεν έχουν καταλάβει τι τους έχει βρει, είτε δεν αντιλαμβάνονται τι θα τους βρει έτσι και χαθεί η πλατφόρμα για τη σωτηρία της οποίας δεν τους αρέσει καμία κίνηση, πρόταση ή δράση, ενώ φυσικά και δεν προτείνουν και οι ίδιοι τίποτα.

Έτσι, όλες τις προηγούμενες μέρες η συγκέντρωση βάλλονταν συνεχώς από ένα ετερόκλητο πλήθος ατόμων του υπομοναδιαίου βαθέως φιλεleftεράτου, οι οποίοι ζητούσαν περιγραφή μεθοδολογίας, literature review, citations και bibliography,  Excel spreadsheets με cost-benefits analysis, άλλοι Κλουζώ αναρωτιόντουσαν «ποιος κρύβεται από πίσω», τηλεπαρουσιαστής τοποθέτησε τη Μέρκελ σαν τον ηθικό αυτουργό, έγιναν πολλά.

Ταυτόχρονα, άλλα διαδικτυακά ΕΓΩ ελεύθερης βοσκής κουνούσαν τα φουσκωμένα λειριά τους δεξιά και αριστερά «ξέρεις ποιος είμαι εγώ», ατακαδόριζαν εκ του ασφαλούς ή θυμόντουσαν ότι προ τριετίας ο αρχηγός ή αρχηγίσκος δεν τους «αξιοποίησε», οπότε και γαία πυρί μειχθήτω (και όπου πολλοί αν «αξιοποιηθούν» θα εξελιχτούν τουλάχιστον σε εγγράμματους Καρανίκες όταν με χρόνια, με καιρούς…).

Για μη μιλήσω για άλλες γαλάζιες συνιστώσες που συν τω χρόνω, θα πρέπει να τις εξετάσουμε πιο προσεκτικά….

Επειδή λοιπόν πήξαμε από α) επιτήδειους κριτές και ελεύθερους σκοπευτές κάθε προσπάθειας, όπου πολλοί χωρίς να έχουν ιδρώσει θα ζητήσουν μερτικό από τη  πτώση του κτήνους όταν αυτό θα καταρρεύσει και β) άλλους που τρώγονται με τα ρούχα τους, σαν να εύχονται να διαλυθεί η Ελλάδα για να ικανοποιήσουν ποιος ξέρει ποιες εγωκεντρικές τους παθογένειες (θέλει διεστραμμένη φαντασία κάτι τέτοιο, είναι η αλήθεια), έχω νέα για σας:

Η συγκέντρωση πέτυχε.

Διότι μαζεύτηκε αρκετός αριθμός ατόμων ασύντακτα, ανοργάνωτα και από ανθρώπους με λίγη ως μηδενική εμπειρία σε μαζώξεις. Σε ακατάλληλη ώρα, χωρίς πάθος, χωρίς παλμό, με μηδενική υποστήριξη κομμάτων (το ότι ο Άδωνις έβγαζε selfies με μερικούς απελπισμένους από την πολιτική κατάσταση δε θεωρείται κομματική υποστήριξη) με τα χίλια όσα δεδομένα της απειρίας και μαζεύτηκε κόσμος πολλαπλάσιος από αυτόν που θα μάζευε οποιαδήποτε τυχάρπαστη περσόνα, ανεξαρτήτως αιτίας και δικαιολογίας η οποιοσδήποτε άλλος χωρίς κομματική ή άλλου είδους υποστήριξη. Και όλοι ξέρουμε ότι για κάθε ένα ο οποίος πήγε, υπάρχουν άλλοι ένας ή δυο που δεν πήγαν ακριβώς διότι το συγκεκριμένο κοινό κοινό δεν συμμετέχει εκ παραδόσεως ή πεποιθήσεως σε διαδηλώσεις.

Και αυτή είναι η μη αμελητέα παρακαταθήκη της.

Επίσης, η συγκέντρωση πέτυχε και για άλλο, κύριο λόγο.

Διότι Όλοι Ξεβρακώθηκαν.

Ο πολιτικός παρατηρητής πλέον είναι σε θέση με μια διαδικτυακή έρευνα να καταλάβει τις προτεραιότητες όλων και τι καπνό φουμάρει ο καθένας. Μπορεί να διακρίνει ποιος έχει σαν προτεραιότητα να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, και ποιος είναι αρκετά επιτήδειος να προσβλέπει σε οφέλη σαν μέρος της νέας κατάστασης αφού θα φύγει το τσίρκο ή να κρυφτεί στο απυρόβλητο αν παραμείνει (που δεν…). Επίσης, ποιος βάζει διασπαστικά μπροστά το εγώ του από τις προτεραιότητες της κατάστασης, και στην τελική ποιος πρεσβεύει αυτό που πρεσβεύουμε:

  1. Ότι έχουμε να κάνουμε με την χειρότερη, πλέον διεφθαρμένη και ανίκανη κυβέρνηση της μεταπολεμικής Ελλάδας η οποία μας έτυχε σε μια από τις χειρότερες μεταπολεμικές συγκυρίες.
  2. Ότι κάθε ώρα και κάθε λεπτό που περνάει η κυβέρνηση αυτή έχει για τη χώρα  δυσβάσταχτο οικονομικό, πολιτικό και πολιτισμικό κόστος.
  3. Ότι στην ουσία αγωνιούμε διότι προσπαθούμε να προλάβουμε την μεγάλη εθνική καταστροφή η οποία ενδέχεται να συνοδεύσει μια αναπόφευκτη και πρόωρη κατάρρευση της κυβέρνησης υπό μη ομαλές συνθήκες, αν συνεχιστεί αυτή η πορεία. Είτε αυτή έλθει με βίαιο και ξαφνικό τρόπο ή απλά με διεθνή αποκλεισμό, απομόνωση και  διολίσθηση σε πολιτισμικά πρότυπα και συνθήκες φτώχειας που ούτε φανταζόμασταν, αλλά  και που ακόμα μπορούμε να αποφύγουμε.
  4. Πρωταρχικό λοιπόν και κύριο μέλημα είναι να φύγει ο Τσίπρας και το τσίρκο του από την εξουσία. Απλά, αδιαπραγμάτευτα, χωρίς αστερίσκους.

Οπότε, αν κάποιοι έχουν άλλες προτεραιότητες και θεωρούν ότι τώρα ντε και καλά είναι η ώρα να φανούν, να διαφοροποιηθούν, να εκφράσουν τη διαφωνία τους ad nauseam, πολλές φορές υπερβολικά και με άκομψα περίεργο ειρωνικό υφάκι, χωρίς να καταθέτουν προτάσεις…

…ή ακόμα χειρότερα έχουν κρυφές ατζέντες και θέλουν από τα ορεινά του Κολωνακίου να χωρίσουν με την ταμπλέτα τους τον μελλοντικό κόσμο σαν την συνθήκη της Τεχεράνης και της Γιάλτας, ενώ ακόμα ο πόλεμος μαίνεται, χωρίς να λερωθούν ή να ματώσουν…

Λυπάμαι. Μάλλον δεν θα μπορέσουμε.

…και αυτή, όπως είπαμε, είναι και η μεγαλύτερη επιτυχία της συγκέντρωσης.

ΚΚ2

Advertisements

#%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b9%cf%84%ce%b7%ce%b8%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b5