Το είπε κι ο Αρκάς: Ο πόλεμος ενάντια στη βλακεία τελείωσε. Χάσαμε.

13227471_10209153813820283_35053509384252822_o

Αφήστε τους να πράξουν όπως νομίζουν. Αφήστε τους να πράξουν κατά το δοκούν και όπως αυτοί θεωρούν ότι είναι το καλύτερο. Δεν έχει νόημα να επιστρατεύετε ρήσεις παλαιότερων, ούτε να καταφεύγετε σε αυθεντίες. Δεν έχει νόημα να απαντάτε με προπαγάνδα στην προπαγάνδα, προσπαθώντας να πολεμήσετε τη φωτιά με φωτιά. Δεν πρόκειται να πτοηθούν, ούτε από τις μαζώξεις, ούτε από τις φιλοσοφικές συναντήσεις με τσάι και συμπάθεια, ούτε καν από τις φίλιες σε αυτούς μεθόδους του γαβγίσματος. Δεν πρόκειται να αλλάξουν γνώμη μέσα από διαλόγους με επιχειρήματα. Δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με κάτι λιγότερο από το δικό τους πολιτικό όραμα. Στο κάτω κάτω, η πλειοψηφία των ψηφισάντων τους έκανε κυβέρνηση. Αφήστε τους λοιπόν να κυβερνήσουν. Κάντε πίσω και αφήστε τους να τα κάνουν όπως αυτοί ξέρουν κι έχουν διαβάσει στα πολιτικά τους ευαγγέλια.

Είδαμε μέσα σε δεκαέξι μήνες τα πεπραγμένα τους. Κάθε πράξη στοχεύει στην πολιτική αντιπαράθεση και όχι στην καλυτέρευση της χώρας. Κάθε λόγος τους είναι πέταγμα του γαντιού και πρόκληση, και όχι απόπειρα διόρθωσης ή εξομάλυνσης των παθογενειών μας. Η ίδια η αντιπαράθεση είναι το καύσιμο που τους τρέφει. Και στο τέλος, όταν θα αποκάμετε από επιχειρήματα και αντεγκλήσεις, θα περάσουν αυτό που θέλουν, χρεώνοντας παράλληλα σε εσάς το σκοταδισμό, την οπισθοδρομικότητα, την αντιμεταρρύθμιση. Σιωπήστε λοιπόν. Στο κάτω κάτω της γραφής, εδώ που φτάσαμε, σε θέση δεινότερη από αυτήν που ήμασταν πριν, έχει χαθεί υπερβολικά πολύτιμος χρόνος. Η δική μου γενιά είναι χαμένη και καταδικασμένη να ζει από τις συντάξεις της δικής σας. Αυτή είναι η αλήθεια, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Κι εφόσον η αντιπολίτευση δεν προτίθεται, κατά τα φαινόμενα, να αντιπολιτευθεί, και κατ’ επέκταση να αναλάβει το τιμόνι της χώρας, έστω και με το ρίσκο να σκάσει η βόμβα στα δικά της χέρια, δεν υπάρχει λόγος να ιδρώνουμε.

Το είπε κι ο Αρκάς: Ο πόλεμος ενάντια στη βλακεία τελείωσε. Χάσαμε.

 

Ο Παλαιοπασόκος

 

Randolph Carter

Advertisements