Θα τον στύψουν πριν τον τελειώσουν

13227471_10209153813820283_35053509384252822_o
Η εικόνα από το σημερινό υπουργικό συμβούλιο ήταν αποκαλυπτική. Ένας Τσίπρας εντελώς άδειος, εντελώς ανόρεχτος,απογοητευμένος, κουρασμένος. Φαινόταν ότι δεν πίστευε και ούτε ο ίδιος αυτά που έλεγε. Τα πρόσωπα των Υπουργών σκυθρωπά, σκοτεινιασμένα,ένα τσούρμο εγκαταλελειμμένο στην μοίρα του, και που τώρα ανακαλύπτει τι συνέβη.

Ο Τσίπρας οδήγησε σε μια εξευτελιστική πορεία τους βουλευτές του, ζητώντας τους να ψηφίσουν τέρατα, με το τυράκι του χρέους, και με το παραμύθι πως οι συσχετισμοί έχουν αλλάξει από πέρυσι και θα μας δώσουν αυτά που ζητάμε ως πολιτική αποζημίωση.

Το πρώτο σοκ το υπέστη η κυβέρνηση από την απόφαση του Eurogroup.Όχι μόνο δεν τους έδωσε τίποτα για το χρέος, αλλά με τα μέτρα ψηφισμένα και μάλιστα με εντυπωσιακή πειθαρχία, ούτε την αξιολόγηση του έκλεισαν. Τον έστειλαν πίσω να ξεψηφίσει όσα ειχε ψηφίσει, και τον εξευτέλισαν κι άλλο.
Το μόνο που του είχε μείνει να πουλήσει ήταν η επαναφορά του Waiver. Αυτήν περίμενε όλη μέρα για να ρεφάρει κάτι, σε μια παρτίδα που του πήραν και τα σώβρακα. Κι όμως, ο καλός Ντράγκι «που μας συμπαθεί και είναι εναντίον του Σόιμπλε», ούτε αυτό του χάρισε. Η Απόφαση για το Waiver παει για τέλη Ιούνη, αφού ο Ευρωπαίος Κεντρικός Τραπεζίτης στάθηκε απολύτως τυπικός και απαίτησε να ψηφιστούν τα πάντα μέχρι κεραίας, πριν προχωρήσει.Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στο εσωτερικό μέτωπο υπέστη ένα τεράστιο στραπάτσο με την υπόθεση των οφσορ, το οποίο εξανέμισε και τις ισχνές θετικές εντυπώσεις που προσπάθησε μάταια να αποκομίσει από την επίσκεψη Πούτιν.

Τί του έχει απομείνει; Τίποτα απολύτως. Ανάπτυξη δεν θα έρθει και το ξερει, τα μέτρα είναι υφεσιακά και το θέμα του χρέους πήγε σαν το τενεκεδάκι για το 2018, οι αγορές θα μας αγνοήσουν. Και με ποιά στελέχη θα μπορούσε άλλωστε να το παλέψει ακόμα και να ήθελε; Δεν ξέρει τι άχρηστους έχει μαζέψει; Ξέρει πως για τις καρέκλες μπήκαν όλοι αυτοί στον Σύριζα. Για το «πάση θυσία αριστερά». Αυτό μόνο ξέρουν να κάνουν. Είδαμε άλλωστε και το πρόγραμμα με τα νομοσχέδια που θα φέρει για να αντιστρέψει υποτίθεται το κλίμα. Ξαναζεσταμένο φαγητό και εξαγγελίες για ταμείο κονωνικής αλληλεγγύης που μόνο αν του το επιτρέψουν θα γίνει. Τρίχες! Το ξέρει καλά…
Του έχει μείνει ακόμα μια πολύ σκληρή αξιολόγηση τον Σεπτέμβρη, στην οποία θα βρεθεί εντελώς άοπλος, και ένα eurogroup που θα έχει ξεμπερδέψει με τα Brexit και με τις εκλογές σε Ισπανία, έτοιμο για όλα.

Και η Μέρκελ; Ε, τι η Μέρκελ; Δεν βλέπετε τι έκανε στον Ερντογάν; Τον τύλιξε για να έρθει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ώστε να κλείσουν οι προσφυγικές ροές, και τώρα τον ξετινάζει! Τον εξευτέλισε τις προάλλες στην Σύνοδο του ΟΗΕ στην Κωνσταντινούπολη.Μέχρι και Αρμενική Γενοκτονία πέρασε σήμερα από την Βουλή της.
Η ίδια μοίρα περιμένει και τον Τσίπρα. Θα τον στύψει μέχρι την τελευταία σταγόνα, όσο ακόμα περνάει από την Ελληνική Βουλή με την βοήθειά του τα πάντα, και όταν πια μείνει μόνο η φλούδα, θα τον πετάξει ξέρετε σαν τι…

Η κυβέρνηση και ο Τσίπρας λοιπόν έχουν ήδη παραιτηθεί ψυχικά. Μένουν για την εξουσία, όχι για την χώρα. Γιαυτό, στις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα, θα τους ζητήσουμε και τυπικά.
‪#‎παραιτηθείτε‬

 

Manos Epitropakis

Advertisements