Ο Κυρίτσης είναι θυμωμένος

13227471_10209153813820283_35053509384252822_o

 

Αυτό που αμέσως μπορεί να διακρίνει κάποιος διαβάζοντας το άρθρο του κ. Κυρίτση «είμαστε και φαινόμαστε», είναι πως, ο κ. Κυρίτσης είναι πολύ θυμωμένος.

Θυμωμένος γιατί αναγκάζεται να ψηφίζει μνημόνια, ενώ δεν το θέλει; Γιατί πρέπει μαζί με την ψήφο να εξηγεί στα «λαϊκά στρώματα» και το πόσο καλά είναι αυτά; Διότι πρέπει να υπερασπιστεί το έργο της αστυνομίας έναντι συναδέλφων του; Πως η Βενεζουέλα καταρρέει; Πως τίποτα, εν τέλει, δεν του βγαίνει όπως το ονειρεύονταν; Δεν ξέρω.

Πάντως, όπως πολλοί άλλοι άνθρωποι, όταν θυμώνει φαίνεται. Επιτίθεται (λεκτικά) σε πρόσωπα, χρησιμοποιεί σκληρές λέξεις κ.λπ.

Αλλά, τέλος πάντων, το αν είναι θυμωμένος ο κ. Κυρίτσης δεν με ενδιαφέρει. Προσωπικό πρόβλημα είναι, ας το λύσει. Ας πει και όλο το αλφάβητο από μέσα του.

Αυτό όμως που με προβλημάτισε από τα λεγόμενά του, λόγω του θυμού του, είναι εκεί που αυτός εξωτερικεύεται στο κείμενο ως προπαγάνδα. Ο κ. Κυρίτσης γράφει “Αν πρέπει να κρατήσουμε μια ανάλυση της σημερινής πραγματικότητας μέσα από τα μάτια του αστικού στρατοπέδου, ας το κάνουμε μέσα από τα λόγια του προέδρου της Ν.Δ. και όχι των απελπισμένων σπιν του: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει έναν ακήρυκτο ταξικό πόλεμο υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων και εις βάρος των ευπορότερων»”.

Ειλικρινά εντυπωσιασμένη από τη δήλωση Μητσοτάκη, έψαξα να βρω που την έκανε και τη βρήκα σε ανάρτηση του ίδιου του κ. Κυρίτση. Η δήλωση, είναι απόσπασμα από την πρόσφατη ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή. Σε αυτό το απόσπασμα ο κ. Μητσοτάκης, λέει.

«Επιδίδεστε στο αγαπημένο σας χόμπι. Να τσακίσετε τη μεσαία τάξη, καθιστώντας την ιδιοκτησία των ακινήτων έναν εφιάλτη. Οι έλληνες πληρώνουν πλέον ΕΝΦΙΑ για κενά και απρόσοδα ακίνητα για αναξιοποίητα αγροτεμάχια, για οτιδήποτε έχουν στην κατοχή τους. Η εργασία τιμωρείται και φυσικά, η ιδιοκτησία διώκεται.

Και εδώ, ο πολιτικός σας σκοπός είναι ξεκάθαρος. Η πληβειοποίηση της μεσαίας τάξης και βέβαια, η νοσηρή ικανοποίηση την οποία προσφέρετε στα φτωχότερα στρώματα, της ακόμα πιο κάτω συμπίεσης των ευπορότερων.

Η κυβέρνηση επενδύει σε έναν ακήρυχτο ταξικό πόλεμο.

Η διάλυση όμως της μεσαίας τάξης καταστρέφει κάθε ελπίδα ανθρώπινης ζωής και για τους πιο αδύναμους. Γιατί κανείς έλληνας δεν θα μείνει ανεπηρέαστος από τον τυφώνα των έμμεσων φόρων που σήμερα ψηφίζετε.
Εξοντώνετε τους πάντες, αλλά κυρίως τα φτωχότερα νοικοκυριά. Οι έμμεσοι φόροι, είναι πιο άδικοι από τους άμεσους φόρους. Στερούν εισόδημα από αυτούς που το έχουν περισσότερη ανάγκη».

Θα προσπεράσω το ότι ο κ. Κυρίτσης, αν και δημοσιογράφος παραποιεί εντελώς τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη, βάζοντάς την μάλιστα ανάμεσα σε εισαγωγικά και ερμηνεύοντάς την με τον τρόπο που αυτός πιστεύει. Η ΕΣΗΕΑ, θα διαγράψει εδώ κάποιον; Θα σταθώ στη δήλωση του κ. Μητσοτάκη και να αποδώσω τη σωστή ερμηνεία.

Ας μείνουμε στην συγκεκριμένη παράγραφο. «Και εδώ, ο πολιτικός σας σκοπός είναι ξεκάθαρος. Η πληβειοποίηση της μεσαίας τάξης και βέβαια, η νοσηρή ικανοποίηση την οποία προσφέρετε στα φτωχότερα στρώματα, της ακόμα πιο κάτω συμπίεσης των ευπορότερων. Η κυβέρνηση επενδύει σε έναν ακήρυχτο ταξικό πόλεμο».

Αφού ο κ. Μητσοτάκης προηγουμένως έχει αναφέρει πως, με τους έμμεσους φόρους οι φτωχοί παραμένουν, ή, γίνονται φτωχότεροι, περνά στη μεσαία και ανώτερη τάξη.

Εκεί, λέει πως ο «πολιτικός» σκοπός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι, τους «ευπορότερους» να τους κάνει φτωχότερους και έτσι τα φτωχότερα στρώματα να ικανοποιηθούν πως μαζί με αυτούς και οι άλλοι γίνανε φτωχοί, ή, φτωχότεροι. Κάτι σαν το «να πεθάνει και η κατσίκα του γείτονα».

Χρειάζεται να αναλύσουμε γιατί αυτή η νοοτροπία είναι «νοσηρή» για μια κοινωνία;

Οι εκλογές έχουν αποδείξει, πως, ναι.

Διότι είναι νοσηρό, ενώ παραμένεις φτωχός, ή, γίνεσαι φτωχότερος, να αυτό-ικανοποιείσαι για το ότι και οι άλλοι γίνανε φτωχοί σαν κι εσένα, ή, φτωχότεροι. Ή, να αυτό-απατάσαι πως και οι άλλοι γίνανε φτωχοί, ή φτωχότεροι, ενώ δεν γίνανε (σύμφωνα με το πόθεν έσχες, ο κ. Τσακαλώτος στα χρόνια της κρίσης έγινε πλουσιότερος)

Είναι νοσηρό να γαλουχείσαι με την ιδέα πως, αφού πέθανε η κατσίκα σου, σωστό είναι να πεθάνουν όλες, όλων.  Αυτός είναι ο επικίνδυνος για μια κοινωνία «ακήρυχτος ταξικός πόλεμος», στον οποίο ανοιχτά επενδύει (πολιτικός σκοπός), η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Γιατί θυμώνετε κε Κυρίτση; Μια χαρά τα πάτε. Συνεχίστε με τους ΑΝΕΛ, μέχρι να ικανοποιήσετε πλήρως το αίσθημα μίσους των «λαϊκών στρωμάτων» και να πεθάνουν όλες οι κατσίκες των «ευπορότερων».

Θα έχει ενδιαφέρον το τέλος.

 

Το Ζιζάνιο

Advertisements