Αριστερά οράματα και άλλοι δράκοι

13227471_10209153813820283_35053509384252822_o

Ζώντας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο το αριστερό “όνειρο”, αρκετοί φίλοι που πίστευαν ενδόμυχα στην εφαρμοσμένη αριστερά σαν μέσο αλλαγής όλων των πολιτικών παθογενειών , αναθεώρησαν και ζαλισμένοι όλοι μαζί προσπαθούμε να καταλάβουμε αν ισχύουν μονοπώλια , οραμάτων.

Η αριστερά καθιερώθηκε στις συνειδήσεις όλων μας εντέχνως για δεκαετίες , ως η ιδεολογική πλατφόρμα-κίνημα, που φέρνει “φρέσκες” πολιτικές ιδέες βασιζόμενες κυρίως σε ανθρωποκεντρικές ιδεολογίες για την οικονομία , εξάλειψη των κοινωνικών αποκλεισμών και ανισοτήτων που δημιουργεί ο επάρατος καπιταλισμός , που δείχνει κοινωνική ευαισθησία με ανακατανομή του παραγομένου πλούτου , που νοιάζεται για το περιβάλλον και γκρεμίζει τα “σύνορα “ των λαών με την αδελφοποίηση τους με όχημα την επιθυμητή πολυπολιτισμικότητα.
Έτσι συνδέθηκε με ρομαντικούς οραματισμούς ικανούς πολλές φορές να συγκινήσουν πληγωμένες και βαθιά παθογενείς κοινωνίες σαν την ελληνική. Τελικά , μετά και την πρόσφατη ψήφιση των μέτρων, βρέθηκε να παίζει τον ρόλο του “χρήσιμου ηλίθιου” των διεθνών μεγάλων παιχτών , του κράτους των δημόσιων υπαλλήλων και των κρατικοδίαιτων λαμογιών .

Φτάσαμε λοιπόν να έχουμε ζήσει για αρκετό καιρό , την εφαρμοσμένη αριστερά και με δείγματα γραφής τα πραγματοποιημένα οράματα της στον πραγματικό κόσμο και με απτά αποτελέσματα να έχουμε πλέον food for thought

Όραμα – δράκος -οικονομία .

Δουλειά για όλους με συνθήκες αφετηρίας και δρόμου όλοι ίσοι προς ίσο .Αυστηρός έλεγχος και παρεμβατισμός στην οικονομία , ανάπτυξη με δημόσιες επενδύσεις κυρίως , κοινωνικές παροχές, με το κράτος στον ρόλο του επιχειρηματία και βασικού παίκτη και διαμορφωτή συνθηκών . Έτσι πχ Όραμα-δείγμα γραφής ήταν το άνοιγμα της ερτ με κοντινά γκροπλαν στο δάκρυ των βιολιστριών. Επαναλειτούργησε ένα βαθιά προβληματικό δημόσιο καρκίνωμα για να παράγει ακριβώς το ίδιο ελλειμματικό προϊόν που παρήγαγε πριν λίγους μήνες με το ένα τρίτο του προσωπικού . Προσυμφωνημένες ιδιωτικοποιήσεις με πραγματικό στόχο το «άρμεγμα» των νέων «ιδιοκτητών»στο μαγγανοπήγαδο του κρατισμού και με τα όποια οφέλη να εξανεμίζονται στο βαρέλι δίχως πάτο του δημοσίου .

Με την στροφή στον ρεαλισμό από τους τελευταίους μήνες και υπό την δαμόκλειο σπάθη των δανειστών η ΠΦΑ αναθεώρησε τα σκονισμένα βιβλία της , υπογράφοντας ακάλυπτες ιδεολογικά επιταγές.

Όραμα -δράκος – παιδεία .

Κατά Φιλη και κυβερνώντων (ίσως η πιο γκεμπελική επιλογή αφού για πρώτη φορά, διευθυντής σκληροπυρηνικού κομματικού οργάνου διορίζεται σε υποτιθέμενο υπερκομματικό υπουργείο) είναι η ολική επαναφορά στις χειρότερες παθογένειες του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος. Συντεχνίες , εσωστρέφεια , μιζέρια , δοσοληψίες, κυνήγι μαγισσών της αριστείας και της αξιολόγησης, κομματισμός, άσυλο – αιώνιοι φοιτητές, μικροπολιτική και γενικότερα όλη αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα υπόθαλψης του αναρχομπάχαλου και όλων αυτών που οδήγησαν το εκπαιδευτικό μας σύστημα στο τέλμα. Η ιδεοληψία σε όλο της το μεγαλείο με παράδειγμα την αποδόμηση της» οικουμενικής» Διαμαντοπούλου .

Όραμα-δράκος – κοινωνία

Για την αριστερά (και ίσως το φόρτε της ιδεολογικά , αφού top priority είναι η ανθρωποκεντρική πολιτική ) για την κοινωνία είναι η άμβλυνση των ανισοτήτων , η ανάδειξη του ατόμου και μια παράμετρος διόλου αμελητέα για την αριστερά, η αποδοχή και επιβολή της πολυπολιτισμικότητας . Δείγμα γραφής , η μεταναστευτική πολιτική με την ασύδοτη εισροή – πρόσκληση χωρίς έλεγχο και πρόγραμμα , παράτυπων μεταναστών προσφυγών . Δηλώνοντας σε κάθε τόνο από επίσημα και ανεπίσημα μέσα και αρμόδια και αναρμόδια χείλη ότι αλλάζει προς το ελαστικότερο η μεταναστευτική πολιτική , έκανε όλους τους δουλεμπορικούς διαύλους να τρίβουν τα χέρια τους και σαν πρακτική επιβεβαίωση έκλεισε την Αμυγδαλέζα και διαχειρίστηκε ερασιτεχνικά ένα πρόβλημα που η ίδια εξέθρεψε επιβεβαιώνοντας την ασυδοσία και την ανοργανωσιά που χαρακτηρίζει την διαφορά θεωρίας – πράξης .

Άφησε την διαχείριση ενός τόσο κρίσιμου ζητήματος σε ύποπτες ΜΚΟ , παραχώρησε άγνωστο ρόλο στο ΝΑΤΟ στο Αιγαίο , αδρανοποίησε την στολή αφού ωμά την ευνούχισε και την εκφόβισε και εναπόθεσε επάνω στους ταλαίπωρους πρόσφυγες πιθανές ψηφοθηρικές βλέψεις .

Με το πρόβλημα σε έξαρση (αυτονόητη εξέλιξη) έκανε σπασμωδικές κινήσεις , δημιούργησε διπλωματικά προηγούμενα με ήδη προβληματικούς γείτονες αφού έπαιξε με παγκόσμια δημοσιογραφική κάλυψη το ρόλο του κρατικού παρανόμου διακινητή μεταναστών.

Τα παραδείγματα τυχαία, δείχνουν ότι μονοπώλιο αριστερών οραμάτων , απλά δεν υφίστανται , όσον αφορά το ηθικό πλεονέκτημα έχει ήδη καταπέσει και το παραμύθι της αριστεράς έχει τελικά πολλούς δράκους

Giannis Papastergiou

Advertisements

#disownstone