Έξι χρόνια οι δολοφόνοι της Μαρφίν παραμένουν ατιμώρητοι

1269317_307000492771440_156070194_o

 

5 Μαϊου 2010
Μία μέρα φρίκης και ντροπής για όλους.
Σήμερα συμπληρώνονται έξι χρόνια από την τραγωδία της Μαρφίν.

Έξι χρόνια πριν κουκουλοφόροι με μολότοφ έσπειραν το θάνατο στη Σταδίου. Ο τραγικός απολογισμός είναι ο θάνατος τεσσάρων συνανθρώπων μας, τριών υπαλλήλων της τράπεζας και μιας αγέννητης ψυχής.

Έξι χρόνια πριν στο όνομα της «αγανάκτησης» και της «επανάστασης της κουκούλας», κάποιοι «άνθρωποι» με περίσσεια ευκολία σκόρπισαν το θάνατο χωρίς καμία αιδώ, με μοναδικό όπλο το μίσος και την οργή κατά των συνανθρώπων τους.

Έξι χρόνια μετά το τραγικό περιστατικό δεν έχει αποδοθεί καμιά ευθύνη, δεν έχει οδηγηθεί στη φυλακή κανείς υπαίτιος, δεν έχει αναλάβει κανένας νταής επαναστάτης την ευθύνη. Μεγάλες οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, αλλά τρομακτικές αυτών που είναι οι ηθικοί αυτουργοί της τρομοκρατίας και των καταλήψεων.

Σιωπή παντού μα κυρίως σιωπή από αυτούς που καλλιέργησαν το μίσος και την επιθετικότητα. Σιωπή από αυτούς που εξέθρεψαν φαντάσματα με οπλισμένα χέρια από μολότοφ, σιωπή από όσους βλέπουν ως ταξικούς εχθρούς τους υπαλλήλους τραπεζών, σιωπή από αυτούς που καλλιέργησαν λαϊκά δικαστήρια και εύκολες καταδίκες.

Για όλους εμάς τους υπόλοιπους, τα θύματα της Μαρφίν θα ζουν πάντα στο μυαλό και στην καρδιά μας ως σύμβολα κατά του θυμού, του θράσους και της ψευτοεπανάστασης της μολότοφ.

Όχι είναι απλά καιρός, αλλά έχουμε αργήσει να αποδώσουμε ευθύνες στην τρομοκρατία της κουκούλας. Να βγούνε οι κουκούλες των εχθρών της δημοκρατίας. Να ισχύσει ο νόμος του ιδιώνυμου της κουκούλας ξανά.

Η δημοκρατία χρειάζεται πιο πολύ από κάθε άλλη φορά να ενδυναμώσει τη φωνή της και να μην υποκύψει στην τρομοκρατία. Ειδικά σήμερα που πολλοί βαφτίζουν την ασυδοσία δημοκρατία την ίδια ώρα που ασελγούν ανερυθρίαστα πάνω της.

Τους το χρωστάμε

 

George Athanatios Tsoukaladakis