Πόλεμος Πολιτισμών… Ποια Ελλάδα!

12322831_10207802081907830_5678159428733974605_o1

του ΚΚ2

Τα σημάδια τα είχαμε δει εκεί, κοντά δέκα χρόνια πριν, στα σχόλια των blogs και των forums τα οποία επέτρεπαν τις πρώτες δυνατότητες μαζικής διάδρασης στο διαδίκτυο. Για κάθε πρόταση αστικής και οικονομικής ανάπτυξης γινόταν στην ουσία ΠΟΛΕΜΟΣ από το πουθενά με οχετούς από δεκάδες κακόψυχους που κανείς μας δεν μπορούσε να καταλάβει από που έρχονταν και τι είχε υποδαυλίσει τόσο μίσος. Θυμάμαι εκείνες τις μέρες του «Δεκέμβρη» να αναρωτιούνται οι αρθρογράφοι των αστικών εφημερίδων «γιατί τόσο μίσος»;

Πλέον, με το πλεονέκτημα της χρονικής απόστασης από τα τότε συμβάντα, ακόμα και εαν απεμπολήσω τις προσωπικές μου απόψεις για το τι πραγματικά διαμόρφωσε και πύκνωσε τις τάξεις αυτών των πρώτων περίεργων τύπων «από το πουθενά» οι οποίοι έβαλαν εναντίον κάθε μα κάθε επένδυσης,  και πάλι είναι δύσκολο να συλλάβει κανείς τη χειρουργική ακρίβεια στη στόχευση της στράτευσης ενάντια σε οποιαδήποτε -οπτικοποιημένη έστω- επιχειρούμενη απόπειρα αστικής και οικονομικής ανάπτυξης και ανάταξης.

Βέβαια πολλοί οι οποίοι δεν ανήκουν σε ηλικιακές ομάδες που ανδρώθηκαν μετά το μαγικό εκέινο «ΔεκέμβρΗ» της καρδιάς μας, όσοι τον ζήσαμε είτε από τις τηλεοράσεις είτε από τα πεζοδρόμια καταλάβαμε πως ήταν το προανάκρουσμα πέτρινων χρόνων και το προαγγελτήριο σάλπισμα μιας κακιάς εποχής που και αν δεν έβλεπες πως έρχεται τη διαισθανόσουν, την καταλάβαινες. Και ναι, σήμερα βλέπουμε σε εξέλιξη αυτό που είχαμε αντιληφθεί από τότε.

Τώρα πια, το έχουμε καταλάβει, δε μιλάμε για πολιτική αλλαγή αλλά για πόλεμο πολιτισμών. Με τη βοήθεια Κύριος οίδε ποιων φανερών ή κρυφών χορηγών και μισθωμένων παροχέων τεχνογνωσίας και κυβερνητικής μηχανικής (οι οποίοι ενδέχεται και να μην υποστηρίζουν τόσο ένθερμα πλέον το οπισθοδρομικό σύμφυρμα που μας κότσαραν), πλέον, αυτόνομο ή μη, το κυβερνών τσίρκο έχει μεταβληθεί σε μια φονική μηχανή πολιτισμικής καταστροφής η οποία βάλλει  εναντίον εκείνων τους οποίους θεωρεί εχθρούς του. Και επειδή αποτελείται από ακριβώς από αυτό το σύμφυρμα κακών ανθρώπων που αποτελείται, βλέπουμε αυτό το σύμπλεγμα αδιαφορίας, κυνισμού, διπροσωπίας, και πολιτικής απάτης σε πρωτόγνωρους βαθμούς.

Και όχι- οι «άλλοι» μπορεί να μην ήταν ακριβώς «καλύτεροι» αλλά «τούτοι» είναι εμφανώς οι χειρότεροι και οι πλέον αδίστακτοι. Μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι δε θα διστάσουν να κάνουν «hot -spot» ολόκληρη την Αθήνα (και δε μιλάμε για wi-fi) αν είναι να μην έχουν συνέπειες και να βαστηχτούν στην εξουσία. Στο κάτω κάτω σου λέει, αν δεν μας φτάνουν οι Έλληνες να μας ψηφίσουν, και αφού τρυγήσαμε την γενιά εκείνη των Ελλήνων η οποία είναι τώρα 18-25 και την οποία τρελάναμε με τους μύθους με τους «Δεκέμβρηδες» και τις αντιμνημονιακές υστερίες, την αποτελειώσαμε με την ανεργία και τώρα τους καλύτερους τους διώχνουμε να μη μας ζαλίζουν, ιδού πεδίο γνώσης λαμπρό με τους νεοεισαχθέντες οι οποίοι για ένα πιάτο φαΐ ή και κάτι παραπάνω θα μας δώσουν την ψήφο τους!

Η Ελλάδα; Ποια Ελλάδα!

Η όλη διακυβέρνηση γίνεται λες και ο αντικειμενικός σκοπός αυτών των περίεργων τύπων, όλος αυτός ο αγώνας τους ήταν για να μας… μπουν στο μάτι, να βγάλουν το άχτι τους και ας γίνει η Ελλάδα κουρούμπελο. Εξ ου και οι απιθανότητες περί εξοβελισμού της «αριστείας», της «καριέρας» και του «πληθυντικού της υποταγής» της ευγένειας , ή της ίδιας της αισθητικής. Η επίθεση γίνεται εναντίον ενός συγκεκριμένου τρόπου σκέψης, εργασίας, εργασιακής εξέλιξης, διασκέδασης, τρόπου ζωής στο φινάλε! Ποια Ελλάδα!

Ας μην είμαστε λοιπόν αφελείς. Η επίθεση εναντίον της ελεύθερης οικονομίας, της βιομηχανίας, της αποτελεσματικής παραγωγής, της παραγωγής πλούτου, της εργασιακής επιτυχίας και προόδου (λέγεται και καριέρα) όπως και εναντίον της αριστείας, των αστικών συμβόλων του σύγχρονου κόσμου (εμπορικά κέντρα, ψηλά κτίρια, καθαρά και τακτοποιημένα ιστορικά κέντρα πόλεων), της γλωσσομάθειας αλλά και της Ελληνομάθειας, η συστηματική επίθεση εναντίον συγκεκριμένων ΜΜΕ, η «δολοφονία» χαρακτήρων αλλά και η εγκαθίδρυση καθεστώτος με προτεραιότητα στην επανεκκίνηση της ΕΡΤ και το διορισμό επίσημα και ανερυθρίαστα πλέον των καθαριστριών, όπως και πολλών από τα εκατοντάδες τρολς και haters με ευδόκιμη ως τώρα υπηρεσία στην προπαγάνδα της εθνοσωτηρίου, καταδεικνύει ότι δεν έχουμε να κάνουμε ούτε καν με ταξικό αλλά με πολιτισμικό πόλεμο. Γι’ αυτό και θεωρώ ότι οι Έλληνες που ξενιτεύονται πλέον είναι στην πλειοψηφία τους όχι απλά οικονομικοί αλλά κυρίως πολιτισμικοί μετανάστες.

Διότι, το έχουμε πει και ξαναπεί, η χρεωκοπία του 2010- υπήρξε πρωτίστως πολιτισμική και δευτερευόντως  οικονομική.

Δεν ξέρω, ειλικρινά, σε τι περίεργο, τριχωτό κόσμο, σε τι συγκλίσεις εκδοχών νεοεποχίτικης δυστοπίας θα  ήθελαν να ζουν οι κυβερνώντες και τα αποπροσανατολισμένα minions τους με τα όσα λένε και πράττουν τους τελευταίους μήνες.  Εδώ δε μιλάμε για «αριστερούς» πλέον, αν έχετε καταλάβει, πάνε αυτά, πεθάνανε. Εδώ μιλάμε για γκεμπελίσκους, φανατικούς αρνητές πραγμάτων που τα είχαν δουλέψει πολλά χρόνια πριν στο κεφάλι τους και κάποιος επιτήδειος τους τα έβγαλε από μέσα τους για να εξυπηρετήσει την ατζέντα του.

Οπότε που πάμε;

Σε μια χώρα με μια περίεργη τριτοκοσμικού τύπου οικονομία που θα χαρακτηρίζεται από υπανάπτυξη, μαφιόζικες δομές διαχείρισης ροής πλούτου, τοτεμική μανία καταδίωξης εναντίον οποιουδήποτε θα προτείνει κάτι άλλο από τις καθεστωτικές ιδεοληψίες περί «ανάπτυξης» μέσω hot spots, MKO και συναφούς αδιαφάνειας νεφελωδών δραστηριοτήτων και όπου ούτε ένα € δε θα είναι αποτέλεσμα παραγωγής από μη παρασιτικές δραστηριότητες; Μήπως μιλάμε για συνδυασμό εξοντωτικής γραφειοκρατίας με υπερσυστήματα επιτήρησης χρηματικών ροών με τη δικαιολογία των capital controls (τα οποία, μας λέγανε, δεν υπήρχε -και αυτά! ούτε «μία στο εκατομμύριο» πιθανότητα να μας επιβληθούν); Και όπου στο εγγύς μέλλον, η φανερή τάση επιτίμησης όσων δι’ επίσημων πλέον κυβερνητικών χειλέων  «δεν συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις» ή απλά διαμαρτύρονται διότι αισθάνονται ότι βρίσκονται όχι απλά υπό φορολογικό αλλά υπό πολιτισμικό διωγμό, θα συνεχίζεται όχι με απλή δολοφονία χαρακτήρων αλλά με πιο δραστικά «μέτρα»; (…)

Ξέρετε, υπάρχει ακόμα χρόνος να μην το ζήσουμε μέχρι το τέλος. Η επιλογή είναι δική σας. Ναι σε εσάς μιλάω, κύριοι της αστικής αντιπολίτευσης, έχετε ιστορική ευθύνη.

Εδώ δεν είναι πολιτικός αγώνας. Είναι πόλεμος πολιτισμών. Ποια Ελλάδα!

Πάρτε θέση.

ΚΚ2