Όταν η Έλενα γνώρισε τον Γιόζεφ…

12322831_10207802081907830_5678159428733974605_o

 

Είναι γεγονός πως όταν είσαι μπροστά από την εποχή σου, πρωτοπόρος, οι σύγχρονοί σου δε θα σε καταλάβουν, θα σε παρεξηγήσουν, θα σε λοιδωρήσουν και θα κάνουν το παν για να κηλιδώσουν το όνομά σου και για τις επόμενες γενιές.

Όμως, όταν είσαι αληθινά πρωτοπόρος κι έχεις νοιαστεί πραγματικά για το καλό της ανθρωπότητας, θα φτάσει το πλήρωμα του χρόνου και θα βρεθεί ο οξυδερκής που θα αναγνωρίσει το έργο σου και θα γίνει απόστολος των ιδεών σου.

Κάπως έτσι συνέβη με τον μεγάλο ιδεαλιστή και ευεργέτη της ανθρωπότητας Γιόζεφ Μένγκελε. Ο διάσημος Γερμανός γιατρός που έθεσε τις ικανότητές του στην υπηρεσία του ανθρώπου στο στρατόπεδο του Άουσβιτς, κάνοντας πειράματα που, αν ο πόλεμος δεν είχε ατυχή κατάληξη για τους Γερμανούς, θα συνεχίζονταν ίσως μέχρι και σήμερα, με θεαματικά -αν μη τί άλλο- αποτελέσματα, κατηγορήθηκε από διάφορους στενοκέφαλους, επειδή λέει -άκου τώρα!- πειραματιζόταν με δίδυμους, αθίγγανους, νάνους ή στείρωνε διανοητικά μη υγιείς, κι αυτοί συχνά, πέθαιναν. Οι κακοήθεις έφτασαν μέχρι του σημείου να το δώσουν το προσωνύμιο ο «Άγγελος του Θάνατου».

Ήρθε όμως το Φεβρουάριο του 2016, 70 χρόνια μετά το πέρας της δράσης του Μένγκελε, στην πατρίδα μας, μια σημαντική διανοούμενη, μια πνευματική φωνή μεγάλης αξίας με σημαντικό συγγραφικό έργο υψηλής (παρα)λογοτεχνικής αξίας, μια γνήσια Αριστερή που οι κακοήθεις στη δική της εποχή δεν «την άφησαν να χαρεί» την ΠΦΑ, μια άγαμη θυγατέρα, φτωχιά της Φιλοθέης Έλενα Ακρίτα, που αναγνώρισε το μεγαλείο και τις πρωτοποριακές ιδέες του γιατρού του Άουσβιτς και προτείνει, αντί να κρατάμε παιδόφιλους, βιαστές, εμπόρους ναρκωτικών, φονιάδες κλπ στις φυλακές και να τους ταΐζουμε και να τους ποτίζουμε και να περνούν ζωή και κότα, να κάνουμε πειράματα πάνω τους, και να μη βασανίζουμε «τα καημένα τα ζωάκια», θυμίζοντας εν προκειμένω και τον ηγέτη που υπηρέτησε ο Γιόζεφ Μένγκελε, τον Αδόλφο Χίτλερ, ο οποίος ασφαλώς και δεν είχε θέμα με πειράματα πχ σε αθίγγανους αλλά, ως είναι γνωστόν, ήταν εξαιρετικά ζωόφιλος.

Έρχεται λοιπόν αυτός ο πνευματικός ογκόλιθος με το οξυζεναρισμένο κοντό μαλλί να μας ξυπνήσει και να δείξει το αληθινά προοδευτικό της πνεύμα. Δεν είναι λοιπόν κάθε ανθρώπινη ζωή ακόμη και του πιο ειδεχθούς εγκληματία ιερή. Μπορούμε ωραιότατα να πειραματιστούμε βάζοντας πχ στήθος σε έναν φονιά από το να ταλαιπωρήσουμε ένα ινδικό χοιρίδιο. Κι αν σε τελική ανάλυση, ο φονιάς αποδειχθεί ότι δεν ήταν φονιάς, σε ενδεχόμενη δικαστική πλάνη, ε τι θα πάθει με δυο βυζάκια εκεί πέρα;

 

εδώ το ποστ επειδή το κατέβασε rheyjhrjhry

 

Το ενδιαφέρον βέβαια είναι ότι τη γνώμη της Έλενας Ακρίτα μπορεί να την υιοθετήσει ο καθένας και να την τροποποιήσει κατά πως θέλει. Για παράδειγμα, ο Ηλίας ο Κασιδιάρης, ο οποίος επίσης λόγω ιδεολογίας αναγνωρίζει την αξία του κάθε ανθρώπου πέρα από φυλή, χρώμα δέρματος ή θρήσκευμα, θα πρότεινε αντίστοιχα πειράματα να γίνονται στα Hot Spots-Στρατόπεδα Συγκέντρωσης Μεταναστών που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Ή αν ζούσε ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, θα υποθέτουσε αυτή την ιδέα για πειράματα στους κρατούμενους της Μακρονήσου και της Γυάρου.

Φυσικά, ο πάντοτε ευαισθητοποιημένος σε αυτά τα ζητήματα ελληνικός λαός, χάρισε όλη του την ευαρέσκεια στην Έλενα, στολίζοντας την με άφθονα like. Πράγμα που ουδόλως προκαλεί εντύπωση, αφού μεγάλη μερίδα συνανθρώπων μας καλύπτει τη μισανθρωπία της με τη ζωοφιλία. Φρικτά βασανιστήρια, από αυτά που είναι αδύνατον να διανοηθεί υγιής νους, προτείνουν αυτού του είδους οι ζωόφιλοι για τον ασυνείδητο ηλίθιο που βάζει φόλες ή κακοποιεί το κατοικίδιο του. Ως εκ τούτου, η πρόταση της Έλενας, βρήκε ευήκοα ώτα, μιας και πολλοί οι ζωόφιλοι στη χώρα μας, αν και δυσκολεύονται να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των τετράποδων συντρόφων τους, όταν τα βγάζουν βόλτα.

Κι επειδή πραγματικά βρήκα συγκινητική την προοδευτική πρόταση της Έλενας Ακρίτα και μιας και πέρα από παιδόφιλους, εμπόρους ναρκωτικών και βιαστές, ανέφερε και τους φονιάδες, έχω να της κάνω μια πρόταση που, ως ευαίσθητη Αριστερή, δύσκολα θα απορρίψει: τί θα έλεγε να ξεκινούσαμε τα πειράματα αυτά με έναν φονιά, όπως πχ, λέω εντελώς τυχαία, το Δημήτρη Κουφοντίνα;

Υ.Γ.1 Κι επειδή σίγουρα θα βρεθούν οι ευηθείς να μας προσάψουν κατηγορίες που πραγματικά δεν μας αξίζουν, να πούμε πως τα πειράματα σε ζώα, είναι ένα ζήτημα που σηκώνει συζήτηση αν πρέπει ή όχι να γίνονται, πως, σε ποιες περιπτώσεις και τα σχετικά. Τα πειράματα σε ανθρώπους δε σηκώνουν καμιά απολύτως συζήτηση για τον πολιτισμένο κόσμο. Η ανθρώπινη ζωή είναι αδιαπραγμάτευτη αξία ακόμη κι αν αφορά τον ειδεχθέστερο των εγκληματιών. Τέλεια και Παύλα.

Υ.Γ.2 Αυτά παθαίνει τελικά ο άνθρωπος άμα δεν τον αφήνεις να το χαρεί…

 

Β.Κ. ή κατά κόσμον Σουλεϊμάν αλ Κανουνί.

Advertisements