Ηρεμήστε παιδιά, τα «μάζεψε» ο Ιάσονας

12322831_10207802081907830_5678159428733974605_o

 

Έχουν γραφτεί τόσα πολλά από χτες που, δεν ξέρω αν η ταπεινή μου γραφίδα μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Πόσο μάλλον όταν ο κ. Σχινάς, γ.γ. της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με λίγο μπλάνκο, λίγο ξεσκονόπανο και (σίγουρα) αρκετή περίσκεψη, βγήκε και «τα μάζεψε», που λέμε.

Ηρεμήστε παιδιά. Δεν τρέχει τίποτα. Ο κ. Σχινάς πήρε πίσω το αριστερό βιογραφικό της οικογένειάς του, βιογραφικό που με τόση έπαρση εξέθεσε στα μάτια ημών, των λούμπεν αντικαθεστωτικών, εκφέροντας λόγο εξουσίας, ξέρετε, αυτής της εξουσίας ενάντια στην οποία τόσο πολύ αρέσκονται να ξιφουλκούν και να πυροβολούν οι διάφοροι κ. Σχινάδες. Όσο εγγύτερα στην καρέκλα βέβαια, τόσο πιο άσφαιρα τα πυρά, αλλά δε βαριέσαι. Παραδείγματα αγώνων και ιστορική διαδρομή να υπάρχει, όλα τα υπόλοιπα θα τα βρούμε. Το brand συντηρείται με αυτά.

Ηρεμήστε παιδιά. Όλοι εσείς που ανησυχείτε για το αύριο, για τη φορολογία, για τον ΕΝΦΙΑ, όλοι όσοι ξενιτευτήκατε επειδή εδώ δεν έβγαινε άκρη, εσείς που πιστέψατε (και καλά κάνατε) και στηρίξατε, εσείς που δεν έχετε ωράριο στην εργασία σας, ηρεμήστε. Αρκεί ένα μοντέρνο πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων, αναρτημένο και δημόσια, εν είδει ρεκλάμας, για να φαίνεται από μακριά. Να το βλέπουμε κι εμείς οι κοντόφθαλμοι βρε αδερφέ, που δεν αντιλαμβανόμαστε το προτσές που οδηγεί από τον αγώνα του δρόμου και της κατάληψης στην -έστω και πρόσκαιρη (μετακλητή γαρ η θέση) προσγείωση των οπισθίων στη ζεστασιά της καρέκλας.

Ηρεμήστε παιδιά. Και μην μιλάτε και πολύ, γιατί ξέρετε, αυτοί που παραδοσιακά κελαηδούν (το έκαναν από πάντα) είναι οι δοσίλογοι κι οι γερμανοτσολιάδες.

Να ηρεμήσετε. Δεν είναι η πρώτη φορά που στη χώρα γίνεται απόπειρα να μαζευτούν τα ασυμμάζευτα. Τώρα, αν αυτή η απόπειρα γίνεται με όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός επηρμένου τσόγλανου, ε, δε βαριέσαι. Τα μάζεψε.

 

Ο Παλαιοπασόκος