Περί αλλαγής του εκλογικού νόμου

12322831_10207802081907830_5678159428733974605_o

 

Δεν ξέρω αν η εθνοσωτήριος προλαβαίνει να αλλάξει τον εκλογικό νόμο. Ούτε και με ενδιαφέρει αν η προσπάθεια αλλαγής αποδεικνύει ότι είναι τομάρια που σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους και θέλουν να προλάβουν την κατάρρευση. Γι αυτό εξάλλου δεν είχα εξ αρχής καμία αμφιβολία, σε αντίθεση με κάτι Φενταγίν του ΓΑΠ που ανερυθρίαστα έλεγαν τα «δώσε χρόνο» σε αγαστή συνεργασία με τους Ταλιμπάν του ΣΥΡΙΖΑ (εδώ εξαιρώ αρκετούς ΓΑΠικούς που είχαν την αξιοπρέπεια να μην γλείψουν εκεί που τους έφτυναν).
Επίσης, δεν είχα καμία, καμία όμως, αμφιβολία για κάτι τομάρια της ΝΔ που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ για να μην πληρώσουν ΕΝΦΙΑ. Ούτε,τέλος, για κάτι βόδια της πανεπιστημιακής «διανόησης» που νόμιζαν ότι έρχεται η «ελπίδα.

Επιστρέφοντας στην αρχική μου σκέψη θα πως ότι όποιο κόμμα στηρίξει την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ θα εξαφανιστεί. Οι ψηφοφόροι τους τα επέλεξαν επειδή δεν ήθελαν να δουν την εθνοσωτήριο κάτι που τελικώς δεν απεφεύχθη (δυστυχώς). Είναι ευφυέστεροι εκείνων της εθνοσωτηρίου, και κατατρεγμένοι επίσης, και θα αντιληφθούν το ενδεχόμενο εξαπάτησης από τις ηγεσίες των κομμάτων τους.

Αν λοιπόν τα μικρότερα κόμματα επιθυμούν, δια της αλλαγής του εκλογικού νόμου, να στηρίξουν την εθνοσωτήριο μπορούν να το κάνουν. Δεν ξέρω από που αντλούν τη σιγουριά ότι ακόμη και με όριο το 2% θα είναι στην επόμενη βουλή. Και επίσης περιμένω να δω τη στάση των ΚΚΕ και ΧΑ στο θέμα.

Αυτά και αμαρτίαν ουκ έχω.

 

Ο Κύριος Καθηγητής

Advertisements