Γκολ ο Κυριάκος, αυτογκόλ η κυβέρνηση

12322831_10207802081907830_5678159428733974605_o

 

Η έλλειψη ψυχραιμίας όλων, αλλά ιδίως της κυβέρνησης φαίνεται πλέον πεντακάθαρα παντού. Τρανό παράδειγμα η απαράδεκτη στάση της κυβερνητικής εκπροσώπου κυρίας Γεροβασίλη, η οποία χτες στην ΕΡΤ συμπεριφέρθηκε απαράδεκτα στην ευγενέστατη δημοσιογράφο κυρία Μιχελιδάκη που τόλμησε να της επισημάνει τα αυτονόητα. Πως η ίδια η κυβέρνηση έκλεισε τις σκουριές προεκλογικά με μπροστάρη τον κύριο Σκουρλέτη. Η κυρία Γεροβασίλη μας θύμισε έντονα την κυρία Κωσταντοπούλου με τη στάση της.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε μετά από λίγες ώρες η αήθης επίθεση του Πρωθυπουργού μας στον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Μέσα στις πολλές κατηγορίες που ξεστόμισε ήταν και πως ο κύριος Μητσοτάκης εκπροσωπεί την οικογενειοκρατία και την διαπλοκή. Η τραγική σύμπτωση της μοίρα ήταν πως λίγες ώρες πριν είχε αποκαλυφθεί πως άλλο μέλος της οικογένειας Τσίπρα έχει προσληφθεί σε ένα ακόμη υπουργείο.

Οι άνθρωποι που έχουν κάνει δόγμα τις προσλήψεις συγγενών, εραστών συζύγων και φίλων, τώρα ανερυθρίαστα κουνάνε το δάκτυλο παντού.

Η κυρία Γεννηματά μετά τη μεγαλειώδη γκάφα και το απίστευτο αυτογκόλ που έβαλε φωτογραφιζόμενη με τον Φωτόπουλο, διάλεξε σε μία κίνηση πανικού να διαγράψει τον κύριο Γρηγοράκο, από τους πολύ σοβαρούς βουλευτές της, ξεχνώντας πως μαζί συγκυβερνούσανε με τη Ν.Δ. σε μία από τις καλύτερες κυβερνήσεις τις μεταπολίτευσης. Είναι σίγουρο πως το ΠΑΣΟΚ τείνει στην συνολική απαξίωση και πως τέτοιοι χειρισμοί όχι μόνο δεν το ισχυροποιούν αλλά το καθιστούν στα μάτια όλων, περισσότερο ως μία συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ παρά μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Να δώσουμε τα εύσημα στην εναρκτήρια ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη που στην εναρκτήρια ομιλία του έδωσε σαφέστατα μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Στον ΣΥΡΙΖΑ πως οι μέρες της εξαφανισμένης, συναινετικής, μοιρολατρικής αντιπολίτευσης είναι πλέον παρελθόν. Στη Ν.Δ. πως πρέπει να αλλάξουν πολλά, να νοικοκυρέψουν τα του οίκου τους, να ξεβολευτούν δηλαδή πολύ προς όφελος των πολλών. Τέλος η σύνθεση της νέας ηγετικής ομάδας του κόμματος της Ν.Δ. διά χειρός Κυριάκου, είναι κάτι παραπάνω από ελπιδοφόρα. Κατάφερε να ενώσει κεντρώους με δεξιούς, εμβληματικές μορφές παλαιότερων ηλικιών με ελπιδοφόρους νέους καθώς γνωρίζει πως η Νέα Δημοκρατία μπορεί να γίνει μόνο ως Κέντρο & Δεξιά παράταξη. Το ότι αρκετοί ήδη έχουν παράπονα από αυτή τη σύνθεση σημαίνει πως το πάει το καράβι καλά, πολύ καλά.

 

από τον George Tsoukaladakis για το Παρατηρητήριο

Advertisements