Μeanwhile στο Κέντρο…

12322831_10207802081907830_5678159428733974605_o

 

Ανοίγω κάθε πρωί τον υπολογιστή για να μπω στο ίντερνετ και να διαβάσω ειδήσεις. Η βόλτα σε αυτό το υπέροχο θεματικό πάρκο της φαιδρότητας, στον στατικό ψυχαγωγικό θίασο, στον κήπο των απολαύσεων της ΠΦΑ, έχει κάθε μέρα κι από μία στάση. Σήμερα τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα για στέλεχος της Εθνικής Τραπέζης που ήταν υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ (προερχόμενος από την οικολογική πλατφόρμα βέβαια) και ο διορισμός του εξαδέλφου του πρωθυπουργού σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στο γραφείο του κ. Σπίρτζη (του ευσυγκίνητου, ξέρετε). Χτες ήταν η πρόταση του βουλευτού κ. Τριανταφυλλίδη (έχει υπάρξει και δημοσιογράφος στην ΕΡΤ) για δίδακτρα στα δημόσια σχολεία. Προχτές 2500 άνθρωποι που έκαναν το λάθος να είναι μεταλλωρύχοι στη Χαλκιδική (ασυνείδητοι ταξικά), σε περιοχή στην οποία λαμβάνουν χώρα μεταλλευτικές εργασίες μόνο τα τελευταία 2500 χρόνια, έμειναν στο δρόμο. Πιο πριν ο κ. Κατρούγκαλος καλούσε τον κόσμο να βγει στους δρόμους ώστε να διαμαρτυρηθεί για το νομοσχέδιο του ασφαλιστικού που ο ίδιος συνέταξε και πρότεινε στους δανειστές. Και πάει λέγοντας.

Μέσα σε όλη αυτή τη φαρσοκωμωδία, η ΝΔ κατάφερε με τα πολλά να αποκτήσει αρχηγό, εκλεγμένο από τη βάση της (την πλέον συρρικνωμένη των τελευταίων αρκετών ετών, και με το φιάσκο Παπαμιμίκου να την έχει τραυματίσει, έστω και υπό μορφήν αμυχών) και να αρχίσει να παίρνει μπρος. Μετά από έξι μήνες (εγώ εκτιμώ αρκετά παραπάνω, αν λάβω υπόψη μου και τα πριν του καλοκαιριού) φαίνεται πως υπάρχει αντιπολίτευση η οποία θα αποτελέσει ένα κάποιο ανάχωμα στην (μπετόν αρμέ, το είπαμε;) κυβερνητική πλειοψηφία η οποία παίζει μπάλα μόνη της σε άδειο γήπεδο. Αρκετά κείμενα έχουν γραφτεί για το εν λόγω γεγονός, υπάρχουν καταλληλότεροι από εμένα για το συγκεκριμένο ζήτημα, οι οποίοι διεξοδικά και ολοκληρωμένα έχουν αποτυπώσει τις πτυχές του. Με τους άλλους τι γίνεται;

Την ώρα λοιπόν που στη ΝΔ καταρτίζουν το δικό τους σχέδιο μάχης, στο Ποτάμι φαίνεται να έχουν χωριστεί στη μέση, στο δε ΠΑΣΟΚ η κ. Γεννηματά βγαίνει φωτογραφίες με το Νίκο Φωτόπουλο (όλοι ξέρουμε και αγαπάμε τον κ. Φωτόπουλο) και επανδρώνει εν είδει άρματος μάχης… «γραφείο κινητοποιήσεων». Στην ουσία το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που αυτή τη στιγμή φαίνεται με τη στάση του να δίνει λευκή επιταγή στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εξακολουθήσει τη βόλτα που αναφέραμε στην αρχή. Το Ποτάμι εδώ και καιρό είναι εξαφανισμένο. Και μεταξύ μας, για τον ετερόκλητο συνδυασμό Σημιτιστών και φιλελεύθερων, αλήθεια, λίγο με ενδιαφέρει.

Ωστόσο, όλοι εσείς της, υποτίθεται, αντιπολίτευσης, την ώρα που οι άλλοι προσπαθούν να ξεκινήσουν συντεταγμένα τη μάχη ενάντια στην παράνοια και το ανηλεές τρολλάρισμα-προσβολή της νοημοσύνης κάθε λογικού νοός, τι κάνετε; Γιατί πετάτε χαρταετό; Γιατί αρμενίζετε; Οι εξελίξεις εφεξής προοιωνίζονται ραγδαίες. Αντί να συγκεντρώσετε τις δυνάμεις σας, εστιάζοντας σε αυτά που σας ενώνουν και που είναι κοινά κεκτημένα για τη χώρα, για όλους μας, και να βοηθήσετε την αξιωματική αντιπολίτευση που, με ή χωρίς εσάς, δείχνει ότι θέλει να βάλει τα δυνατά της, γιατί παραπαίετε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας; Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα πέσει έτσι εύκολα. Και ο δρόμος μέχρι την ομαλότητα είναι ακόμη πολύ μακρύς, με στροφές, λακκούβες και σκαμπανεβάσματα. Και τα οχήματά σας δεν ξέρω αν θα αντέξουν τους κραδασμούς.

Γρηγορείτε! Μόλις που προλαβαίνετε!

 

Ο Παλαιοπασόκος

Advertisements