Ο Κυριάκος και ο Γίγαντας

12322831_10207802081907830_5678159428733974605_o

 

του ΚΚ2

Δεν ξέρω γιατί, όταν βρέθηκα σε εκείνη, την πρώτη άτεχνη πλην ηχηρή στην ασύντακτη σιωπή της σύναξης των απελπισμένων του «Ναι» ένοιωσα ότι εδώ κάτι γεννιόταν. Και ήταν αυτή η δυναμική της σύναξης χιλιάδων ανθρώπων που με έκανε να αντιληφθώ ότι τελικά όντως η φύση και η Δημοκρατία σιχαίνονται το κενό.

Αποτελεί ευτύχημα λοιπόν ότι μέσα στον οίστρο και τα νταούλια με τα οποία χοροπήδαγαν οι εθνο-λαϊκίστικες ορδές,  πέρασε απαρατήρητη η σπορά του «ΝΑΙ» η οποία αν και πιο ολιγάριθμη ίσως τότε, φαίνεται πως είχε πιο ισχυρές ρίζες από το συνονθύλευμα «πουταναόλων» νεολαίων, «μπουτούδων», σκληροπυρηνικών συνδικαλο-δημοσίων υπαλλήλων (όχι όλων) Ανδρεο-ΠΑΣΟΚων, «δοκιμαστών» (την απαιδευσιά και την ευπιστία σας μέσα!), καμμένων ακροδεξιών και δε συμμαζεύεται.

Και τι δεν έζησαν όλοι αυτοί του «ΝΑΙ» τόσα χρόνια τώρα… οι οποίοι συν τις άλλοις δεν μπορούσαν και να τα βρούνε και μεταξύ τους (βλέπεις ο έξυπνος έχει και το σαράκι της διαφωνίας την οποία τη βάζει πάνω από την επιβίωση… μέχρις ότου είναι πολύ αργά). Ο ιδεολογικός, ψυχολογικός, κοινωνικός διωγμός τον οποίο υπέστησαν και (κυρίως) άνθρωποι που δε φταίγανε οι οποίοι έτυχε απλά να είναι κοσμοπολίτες, σπουδαγμένοι, ξενόγλωσσοι, εργατικοί, τίμιοι, φιλοδυτικοί, φιλελεύθεροι αλλά και φιλοπάτριδες, δεν έχει ίσως προηγούμενο σε Ευρωπαϊκή χώρα κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο.

Μια τάξη ολόκληρη, το 40%, επί πέντε χρόνια υβρίστηκε, εκδιώχτηκε, χαρακτηρίστηκαν προδότες, προπηλακίστηκαν, θεωρήθηκαν τσιράκια μιας πλουτοκρατίας η οποία -που να πάρει ο διάβολος- συνέτρωγε με τον Τσίπρα εν μέσαις Αθήναις αλλά κανείς δε μίλαγε,  μια τάξη ολόκληρη της οποίας στο τέλος-τέλος φάνηκε ότι μέχρι και μέρος της φυσικής της ηγεσίας ενδέχεται να διαπραγματευόταν με τον σημερινό πρωθυπουργό αφού αυτός είχε σκυλοβρίσει τους πάντες! Και ετοιμάζονταν -όπως ακούμε- να κάνουν την έσχατη προδοσία του σφαγιασμού μιας ολόκληρης κοινωνίας (διότι όσο και να διορίζουν οι παλαιοΠΑΣΟΚοι και νυν ΣΥΡΙΖΑίοι στην ψυχή εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, κάποιο κορόιδο θα πρέπει να πληρώσει φόρους και βλέπεις δε θέλουμε ούτε και επενδύσεις, οπότε καταλαβαίνετε…) με αντάλλαγμα τη διατήρηση τους στα πράγματα!

Η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ είναι η αφύπνιση του αισθήματος επιβίωσης του υγιούς τμήματος της Ελληνικής κοινωνίας το οποίο βλέπει ότι απειλείται με αφανισμό από τα αφιονισμένα gremlins της μεταπολίτευσης που επειδή ακριβώς είναι αυτό που είναι, δεν καταλαβαίνουν. Και θα λέγαμε ότι το συγκεκριμένο τμήμα του πληθυσμού μέσω μιας μεταφυσικής μηχανικής, όσον αφορά τη συγχρονικότητα της συγκεκριμένης ενέργειας, αντέδρασε αυτόβουλα και παρέδωσε τη γέφυρα του σκάφους σε ένα επιτελείο ικανότατων πρώτων μηχανικών που μέχρι τώρα τους είχαν τιμής ένεκεν κλειδωμένους στο μηχανοστάσιο γιατί δεν μπορούσαν να τους ρίξουν στα σκυλόψαρα, ο ένας έχει λέει όνομα, ο άλλος είναι ακροδεξιός και ξενοφερμένος, ο τρίτος μας μυρίζει, ο τέταρτος μας βρωμάει…

Να το πω κι’ αλλιώς:

Όσοι έχουν δει την παλιά καλή ταινία «TORA! TORA! TORA!» με θέμα την επίθεση στο Pearl Harbor (και δεν αναφερόμαστε στην μετά τρεις δεκαετίες σαπουνόπερα-remake της), θα θυμούνται την στωική και σχεδόν τραγική μέσα στον Πύρρειο θρίαμβο της, φιγούρα του ναυάρχου Γιαμαμότο τον οποίο υποδυόταν ο κορυφαίος So Yamamura. Μια σιωπηλή σχεδόν σπαρτιατική φιγούρα σαμουράι (μήπως τελικά μερικά πράγματα συνδέονται, λέτε να έχει δίκιο ο Λιακόπουλος;) να κάθεται και να περιμένει τα νέα από την επίθεση. Όταν κόπασαν λοιπόν οι ιαχές θριάμβου των θερμόαιμων επιτελών και ενώ έμαθε ότι ο κύριος στόχος -τα Αμερικανικά αεροπλανοφόρα- δε βρέθηκαν στο λιμάνι, οπότε τα δυο κύματα της επίθεσης ξέσπασαν τη μανία τους σε κάτι παλιά θωρηκτά και τα στρατιωτικά αεροδρόμια του νησιού, εκείνος σηκώθηκε και με σχεδόν τρεμάμενη φωνή είπε τα εξής, σε ένα από τους φερόμενους ως σημαντικότερους μονόλογους της ιστορίας:

«Φοβάμαι ότι το μόνο που κατορθώσαμε ήταν να αφυπνίσουμε ένα κοιμώμενο γίγαντα και να του εμφυσήσουμε τρομερή αποφασιστικότητα».

Ήταν ευτύχημα το ότι οι αστοιχείωτοι πολιτισμικά ΣΥΡΙΖΑίοι παρά τα πέντε χρόνια καταιγιστικών επιθέσεων με όλα τα μέσα (θυμάστε…) δεν βρήκαν τα… αεροπλανοφόρα της ψυχής μας. Ήταν ευτύχημα το ότι δεν κατάλαβαν μέσα στα νταούλια, την έπαρση και τα μυρωδικά ότι κάπου εκεί υπάρχει ένας κοιμώμενος γίγαντας ο οποίος μπορεί να ξυπνήσει. Εξάλλου και να υπήρχε, ούτε και τον Γιαμαμότο άκουσε κανένας τότε… Μάλιστα, φημολογείται ότι επειδή ήταν άξιος, υπήρχαν πολλοί στα Ιαπωνικά επιτελεία που τον μισούσαν και του είχε συσταθεί ευγενικά να… «προσέχει». Ναι, συνέβαιναν και εκεί τέτοια τότε…

Κύριε Μητσοτάκη. Η απλά, Κυριάκο,

Αυτή τη στιγμή έχεις απέναντί σου ένα αφυπνισμένο γίγαντα. Λίγο νωθρό, μετά από τόσα χρόνια δεδομένης γαλήνης, λίγο αγαθό διότι δεν έχει μάθει να σκέπτεται πολιτικά, εξάλλου πολλοί από εμάς ιδίως από το 1990-κάτι που η χώρα είχε μπει στον «αυτόματο», «κοιτούσαμε τη δουλειά μας» ήμασταν και μικρά, και πολλά πράγματα τα είχαμε δεδομένα. Μέχρι που τα χάσαμε, μαζί με τη δουλειά μας.

Ο γίγαντας αυτός λοιπόν είναι… παρδαλός. Το ένα πόδι είναι μπλε, το άλλο πρασινίζει… λιγάκι, το χέρι πορτοκαλί…, άστα. Ο γίγαντας επίσης είναι  αδέξιος, δεν ξέρει να κινείται, μόλις τώρα ξύπνησε, γι’ αυτό και είναι επιρρεπής σε στραβοπατήματα και τρικλοποδιές. Μαθαίνει όμως γρήγορα, εξάλλου πολλά από τα κύτταρά του σπούδασαν λαμπρά όπως εσύ, η δοκιμάστηκαν στην απάνθρωπη Ελληνική πραγματικότητα, δούλεψαν, πρόκοψαν με μόνες τις δικές τους δυνάμεις.  Απλά δεν ξέρουν να αγωνίζονται συλλογικά, γι’ αυτό και στο διαδίκτυο, έβλεπες τους μεν να αρπάζονται με τους δε, μέχρι την ώρα που πλέον κατάλαβαν όλοι ποιος είναι ο ένας, ο κοινός Εχθρός. Και σε εξέλεξαν.

Διότι ο γίγαντας παρά τα ελαττώματά του έχει Καλή και Δυνατή Καρδιά.

Αν μπορέσεις λοιπόν να διαχειριστείς την πίκρα, την οργή και την απόγνωση και να τις χρησιμοποιήσεις δημιουργικά και προς όφελος αυτών που σε εμπιστεύτηκαν έτσι ώστε τα παρδαλά χέρια και πόδια του Γίγαντα να μην αρχίσουν να βαράνε το κεφάλι (τυπικό για Ελλάδα), θα είσαι αρχηγός τους και πρωθυπουργός για πολλές τετραετίες.

Και τώρα, σχεδόν όλοι έχουν λουφάξει, είσαι μόνον Εσύ και ο Γίγαντας.

Κέρδισε την Καρδιά του Γίγαντα και θα γίνεις το μυαλό του. Για πάρα πολύ καιρό.

ΚΚ2

Advertisements