Η επόμενη μέρα με τον Κυριάκο

23

Να ξεκαθαρίσω από τώρα πως τον στήριξα και τον ψήφισα και στους δυο εκλογικούς γύρους. Θεωρώ την εκλογή του ίσως το μοναδικό ελπιδοφόρο πολιτικό μήνυμα του τελευταίου χρόνου. Είναι γεγονός πως ο κεντρώος χώρος πανηγυρίζει από χθες καθώς όπως φαίνεται βρήκε τον αυθεντικότερο εκφραστή του. Τι μπορούμε ρεαλιστικά να περιμένουμε όμως και τι όχι;

Μπορούμε να περιμένουμε μια συγκροτημένη αξιωματική αντιπολίτευση η οποία έχει πλέον διακριτό μεταρρυθμιστικό στίγμα. Σε κάθε κρατικίστικη φορομπηχτική πρόταση του Τσίπρα και του Καμμένου μπορούμε να περιμένουμε μια συγκροτημένη αντιπρόταση με αναπτυξιακό πρόσημο.

Επείγει να δούμε σύντομα αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του κόμματος της ΝΔ. Περιμένουμε με αγωνία την μεταφορά της έδρας της ΝΔ σε ένα λιγότερο δαπανηρό κτίριο. Περιμένουμε να δούμε ένα κόμμα να δουλεύει με το διαδίκτυο και τους εθελοντές του. Μια εκστρατεία χρηματοδότησης με διαφάνεια και νομιμότητα. Ας μην ξεχνάμε πως τα κόμματα είναι οι φορείς έκφρασης της πολιτικής βούλησης του λαού. Είναι κέρδος για όλους το στήσιμο ενός σύγχρονου κόμματος ενώ ο συμβολισμός του “λιτού βίου” στα έξοδα του λειτουργεί παραδειγματικά για την κοινωνία.

Περιμένουμε ανάληψη πρωτοβουλιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να ασκηθεί περαιτέρω πίεση στους λαϊκιστές της συγκυβέρνησης για πραγματικές μεταρρυθμίσεις.

Πολύ σημαντικό  κατ΄εμέ είναι η σκληρή αντιπολίτευση σε θέματα μη οικονομικού χαρακτήρα.Περιμένω (και απαιτώ) σκληρή κριτική στα αίσχη που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στη παιδεία, ανάδειξη της ανήθικης συμπεριφοράς στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με αθρόες προσλήψεις συγγενών και φίλων.

Περιμένουμε να δούμε μια γνήσια κεντροδεξιά παράταξη να βρίσκεται στον 21ο αιώνα. Είναι αδιανόητο να διχάζεται μια παράταξη για το σύμφωνο συμβίωσης και να αφήνονται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα έρμαια στα χέρια λαϊκιστών.

Δεν είμαι αφελής να αποκλείσω εντελώς την πιθανότητα συγκυβέρνησης ή πολιτικής συμφωνίας. Ένας λόγος που δεν πρέπει να υπάρξει συγκυβέρνηση είναι η αναβάθμιση της ΧΑ σε αξιωματική αντιπολίτευση. Ελπίζω να μην συμβεί αυτό. Αν όμως οι πιέσεις από το εξωτερικό για πολιτική συμφωνία είναι μεγάλες ελπίζω να δεσμευτεί σε συγκεκριμένες πολιτικές με φιλελεύθερο πρόσημο που θα εξυπηρετούν την πολυπόθητη σταθερότητα.

Αυτά εν ολίγοις περιμένω σαν αντιπολίτευση. Αν εκλεγεί πρωθυπουργός τότε θα ζητήσουμε περισσότερα και θα περιμένουμε και περισσότερα. Ένα από αυτά θα είναι και η σύσταση εξεταστικής για τις ποινικές ευθύνης του Κατέλη των οικονομολόγων για το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Υ.Γ. Τι σου είναι η ζωή και η πολιτική όμως ε; Πριν 31 χρόνια επιστρατεύτηκε ένας Μητσοτάκης για να νικήσει τον λαϊκισμό του Ανδρέα Παπανδρέου. Σήμερα ο γιος του αναλαμβάνει να κερδίσει την κακιά απομίμηση του Ανδρέα Παπανδρέου και να φέρει σταθερότητα στη χώρα. Η ειρωνεία είναι πως αν δεν είχε πέσει το σύστημα,αν δεν είχε βάλει υποψηφιότητα ο Τζιτζικώστας, αν δεν είχαν πάρει θέση όλοι οι εχθροί του κόμματος τότε η πορεία της χώρας μπορεί να ήταν τελείως διαφορετική.

Νεολίμπεραλ

Advertisements