Δύο σημειώματα από τον Μανώλη Βαρδή

12322831_10207802081907830_5678159428733974605_o

 

1)Oι συγκεντρώσεις του «Μένουμε Ευρώπη» ήταν μιά κορυφαία κομβική στιγμή στην ιστορία της Χώρας μας που ακόμα δεν έχει καταγραφεί η μεγαλωσύνη κι η σημασία της από τους αναλυτές.
Το μέλλον θα τις τοποθετήσει στην θέση που τους αρμόζει. Απότοκο εκείνων των μαζώξεων ήταν να πανηγυρίζουμε αρμονικά σήμερις το βράδυ: Δεξιοί, Φιλελεύθεροι, Σοσιαλδημοκράτες και open mind left-liberals, παλαιοί Ευρωκομμουνιστές (σαν του λόγου μου)

Ακριβώς όπως πριν από ένα χρόνο έδεσε αρμονικά ο Άξονας του Κακού και συνέδεσε την Άνω με την Κάτω Πλατεία και τα βρήκανε αρισΤεριστές, Σταλινικοί με πσεκασμένους και φασίστες.

Αγαπητοί μου, σήμερα πρέπει να νοιώθουμε υπερήφανοι γιατί ΟΛΑ αυτά τα δύσκολα χρόνια της Κρίσης, δεν επιλέξαμε την εύκολη οδό του λαϊκισμού αλλά παρά τις Σειρήνες που μας προκαλούσαν σταθήκαμε πάντα από τη ΣΩΣΤΗ ανάγνωση και ΠΛΕΥΡΑ της ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

Η πανουργία κι η εκδίκησή της μας χαμογέλασαν απόψε.-

2)Κάποιοι αφελείς, που δεν έχουν πάρει μυρουδιά το πως λειτουργεί η ελληνική πολιτική πραγματικότητα εδώ και χρόνια, προσπαθούν να με πείσουν από τα ψες:
πως ΙΔΙΑ θα ΄ταν η μοίρα του «Ποταμιού» ανεξαρτήτως του χθεσινού νικητή των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ. «Είτε με τον Μητσοτάκη, είτε με τον Μεϊμαράκη
(την στιγμή που στις τελευταίας δημοσκοπήσεις ήτο εκτός Βουλής με τον…Πλακιωτάκη!) η πορεία του Ποταμιού ήταν προκαθορισμένη….»

Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε αδέρφια.
Τα γεγονότα των προσεχών ημερών θα σας μεταπείσουν.

Ο Κυριάκος θα πρέπει να εμπιστευθεί πολλά άξια στελέχη και τα μεταρρυθμιστικά σχέδια που΄χουν πέσει στο τραπέζι από πλευράς Ποταμιού τα τελευταία χρόνια.

Ο ΣΘ επιτέλεσε το έργο του αφού επικαιροποίησε το μέγα ζητούμενο της ανανέωσης και των μεταρρυθμίσεων στην Ελληνική κοινωνία. Μέχρις εκεί όμως. Παραπάνω δεν μπορεί το παλληκάρι. Μπορεί να σιχαινόταν κι αυτός «τον όλον ΣΥΡΙΖΑ» (το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ δηλαδής), αλλά αυτή η κρυφή γοητεία του προς το πρόσωπο του ΠΘ και τα χαζοχαρούμενα μπες-βγες-φλερτ στου Μαξίμου κατά την διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού, προδιέγραψαν το σύντομο τέλος της πολιτικής του καρριέρας.

Καλώς ή κακώς, ένα ήταν το ζητούμενο από το Δημοψήφισμα και δώθε:

Να βρεθεί επιτέλους ενωμένος ΟΛΟΣ ο χώρος του 40%+ του «ΝΑΙ».

Όπερ έδει δείξαι.

 

από τον  Μανώλης Βαρδής

 

Advertisements