Άλλη μια Στιγμή της Αλήθειας…

12322831_10207802081907830_5678159428733974605_o

 

του ΚΚ2

Πολλές μάσκες φαίνεται πως έπεσαν τις τελευταίες μέρες και σε πολλά θέματα σημειώθηκαν απρόβλεπτες εξελίξεις τη στιγμή που αν συνδέσει κάποιος τις τελείες με κάποια οξυδέρκεια, πιθανόν και να καταλήξει (άλλη μια φορά) στο συμπέρασμα το οποίο ο γράφων έχει καταλήξει εδώ και καιρό:

Η Χρεοκοπία της Ελλάδος είναι ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ πολιτισμική και δευτερευόντως οικονομική.

Διότι αυτό που κατέρρευσε δεν είναι απλά ένας τρόπος διαχείρισης (κρατικών) πόρων. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ.

Αύριο λοιπόν, μετά από καιρό κατά πάσα πιθανότητα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκτά ξανά ηγεσία, και μακάρι να αποκτήσει και ιδεολογικό έρμα. Ναι, ξέρω. Σίγουρα, θα ήταν προτιμότερο να έρθει ένας καινούριος άνθρωπος με ένα εξ’ ολοκλήρου νέο κόμμα δια της άμωμου συλλήψεως κατά τας γραφάς. Συμφωνώ αλλά να θυμίσω ότι «νέα κόμματα» δεν εμφανίζονται κάθε μέρα σαν το πάλαι ποτέ «Φαντάζιο» κάθε Τρίτη στα περίπτερα. Και ότι και τώρα «νέος» άνθρωπος και «νέο» κόμμα κυβερνάνε αν το καλοσκεφτείτε (!) και προκοπή δεν είδαμε (κατά διαόλου πάμε). Οπότε:

Επιλέγουμε αυτόν που γνωρίζει τα κομματικά αρκετά αλλά θέλει και να τα αλλάξει

Επιλέγουμε αυτόν που έχει κάνει την αυτοκριτική του και γνωρίζει ή θέλει να μάθει που έσφαλαν οι προηγούμενοι, μηδέ αυτού εξαιρουμένου.

Επιλέγουμε αυτόν που έχει επαφή με τον σύγχρονο κόσμο και ενδιαφέρεται για το μόνο μηχανισμό παραγωγής εθνικού πλούτου και εθνικού προϊόντος που είναι φυσικά ο Ιδιωτικός Τομέας. Αυτόν που γνωρίζει ότι όχι μόνο τα ρουσφετολογικά λεφτόδεντρα μαράθηκαν, αλλά και ότι αν δεν υποστηριχτούν οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, στο τέλος δε θα τη γλιτώσουν ούτε και οι πελάτες εφόσον πλέον θα έχουν τελειώσει τα χρήματα των άλλων (που επειδή είμαστε και ιδεοληπτικοί δεν τους αφήνουμε και να επενδύσουν εξ αρχής, άκου να δεις μπέρδεμα!).

Επιλέγουμε αυτόν που είναι ένθερμος οπαδός των μεταρρυθμίσεων όπου και αν γίνουν και φυσικά οπαδός της σταδιακής έστω, μην έχουμε εγκεφαλικά, ΑΡΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Επιλέγουμε εκείνον ο οποίος κατά την γνώμη μας μπορεί να διώξει μια ώρα αρχύτερα τον ιδεοληπτικό θίασο που μας κυβερνά, γνωρίζοντας ότι κάθε ακόμα και υποψία συναίνεσης θα επιφέρει την αχαριστία, ταυτόχρονη ματαίωση των μεταρρυθμίσεων, ενώ εκείνοι θα συνεχίζουν να συμπεριφέρονται  στους «συναινούντες» σαν να είναι όμηροι και συνένοχοι στο έγκλημα και όχι υπεύθυνα συγκυβερνώντες.

Εσείς βέβαια ξέρετε ποιος είναι αυτός. Βέβαια, και τον «άλλο» να ψηφίσετε, είναι χίλιες φορές, ένα εκατομμύριο φορές προτιμότερος για πρωθυπουργός από το θρασίμι που μας κοτσάρανε. Εννοέιται.

Πλην όμως αμφιβάλλω για το αν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός. Μεταξύ μας.

Όπως είπε και σε ένα από τα «Ρόκυ» ο προπονητής του θρυλικού Μπαλμπόα:

YOU KNOW WHAT YOU HAVE TO DO.

DO IT.

Και μετά έπονται και τα υπόλοιπα.

ΚΚ2

ΥΓ: Και βέβαια μέσα στα άλλα, θλιβερό, ακούστηκαν κάποιες παλαιοδεξιές υλακές περί «νεοφιλελευθερισμού» και άλλα κολοκύθια τούμπανα. Αναρωτιέμαι τελικά τι σόι «δεξιοί» είναι αυτοί που περισσότερο φαίνεται να τους πονάει το εάν θα γίνει αρχηγός του κόμματός τους ένας οπαδός της ελεύθερης οικονομίας ο οποίος θέλει να διώξει το αμαθές θρασίμι από την εξουσία, και δεν τους ενοχλεί πια τόσο το ότι οι Κομμουνιστές έστω και με τη ροζ εκδοχή τους είναι στο κοινοβούλιο.

Είναι δυνατόν να υπάρχουν «δεξιοί» αστοί που να τους ενοχλεί η ελευθερία της αγοράς και να χρησιμοποιούν νεοκομμουνιστική ορολογία; Τι είναι αυτά κύριοι; Εκεί φτάσαμε;

Advertisements