Να τελειώνουμε με τους «Φαήλους»!

12322831_10207802081907830_5678159428733974605_o

 

Θέλω να μπω κατευθείαν στο ψητό. Χωρίς περικοκλάδες, χωρίς πεποιημένο λόγο, χωρίς φιοριτούρες. Είναι ανάγκη πλέον να τελειώνουμε με τους Φαήλους. Αρκετά.

Δεν με ενδιαφέρει ποιός στηρίζει Μεϊμαράκη, Άδωνι, Αμπέμπε Λελέκουα ή δεν ξέρω ποιόν άλλο υποψήφιο. Κατά τη γνώμη μου ακόμη κι ο θυρωρός των άδειων γραφείων της Ρηγίλλης αν γίνει Πρόεδρος της ΝΔ κι εκλεγεί πρωθυπουργός σίγουρα θα είναι καλύτερος από τον καταληψία και τον καμμένο (πάντα με μικρό κ). Σαφέστατα δε, και μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε πως διαμορφώνονται διάφορες τάσεις μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο καθένας κρίνει και βγάζει τα δικά του συμπεράσματα με αφορμή το ποιός στηρίζει ποιον, σχετικά με το ποιές είναι αυτές οι τάσεις και τί εκπροσωπούν στην ελληνική κοινωνία.
Διακριτή και σαφώς πολιτική, η πλέον πολιτική, είναι η υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Άλλα χαρακτηριστικά έχει – ή προσπαθούν να τις δώσουν διάφοροι- η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ξαναλέω πως, ανεξάρτητα από τη δική μου επιλογή θεωρώ πως όποιος από τους δύο και να εκλεγεί σίγουρα θα είναι καλύτερος πρωθυπουργός από τον καταληψία.

Αλλά εν προκειμένω το θέμα μου δεν είναι αυτό. Όσο κι αν θεωρώ πως έβλαψε όσο λίγοι την Νέα Δημοκρατία και την Κεντροδεξιά, μαζί με τον Ραφηνάτο και τους λοιπούς του «περιβάλλοντος» (βλ.https://toparatiritirio2012.wordpress.com/…/%CE%BF%CE%B9-%…/) ωστόσο αναγνωρίζω πχ στον Ευριπίδη Στυλιανίδη το δικαίωμα να λέει αρλούμπες και να έχει λόγο στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, δεδομένου ότι, καλώς ή κακώς, σε τελική ανάλυση, μετέχει στο κόμμα αυτό ενεργά από την εποχή που ήταν φοιτητής στη Νομική Κομοτηνής τη δεκαετία του ’80. Έχει δικαίωμα λοιπόν να μιλάει, να λέει ανοησίες, να υπηρετεί τα όποια συμφέροντα υπηρετεί μέσα στο κόμμα κι από την άλλη –θεωρώ- έχουν την υποχρέωση οι Νεοδημοκράτες, να τον θέσουν πλέον στο περιθώριο. Αρκετά.

Αλλά, αλήθεια, ο κύριος Φαήλος Κρανιδιώτης, τί είναι; Τί και ποιόν εκπροσωπεί; Εκ του λεγομένου πατριωτικού ΠΑΣΟΚ ορμώμενος ήρθε να μας κάνει μαθήματα δεξιοφροσύνης; Κι αν σε τελική ανάλυση, δεν μας ενδιαφέρει η προέλευσή του αλλά «όλοι οι καλοί χωράνε» και «μέσω της σύνθεσης προχωρούν οι μεγάλες παρατάξεις», ποιός είπε πως έχει να κερδίσει είτε η λαϊκή συντηρητική δεξιά είτε η φιλελεύθερη μεταρρυθμιστική από το ήθος που διαχέει ο δημόσιος λόγος του εν λόγω κυρίου, όχι μόνο με αφορμή την εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία; Αλήθεια, θεωρεί κανείς μεταξύ των συνεργατών του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι ο Φαήλος με τις αήθεις επιθέσεις του εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, προσφέρει καλές υπηρεσίες στη διεκδίκηση της προεδρίας από το Βαγγέλα τη προσεχή Κυριακή; Θέλω να πιστεύω πως όχι.

Δεν είναι ίσως τυχαίο ότι παρά τη δυσανάλογη σε σχέση με την αξία του ή την προσφορά του στην παράταξη ο Φαήλος Κρανιδιώτης δεν κατόρθωσε να εκλεγεί σε μια εκλογική περιφέρεια που τον βουλευτή που βγάζει η Νέα Δημοκρατία, αμφιβάλλω αν τον γνωρίζει έστω και φυσιογνωμικά ο σχετικά υποψιασμένος ψηφοφόρος της στην περιοχή.

Δεν γνωρίζω τί θα γίνει την Κυριακή και φυσικά δεν μπορώ να γνωρίζω ποιές εξελίξεις θα πυροδοτήσει το αποτέλεσμα των εσωκομματικών της Νέας Δημοκρατίας. Περιμένω με ειλικρινές ενδιαφέρον, όπως και πολλοί άλλοι που δεν ανήκαν ούτε ανήκουν στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της, ψυχανεμίζονται ωστόσο πως οι εκλογές αυτές πραγματικά τους αφορούν, όπως φάνηκε και από τον πρώτο τους γύρο.

Εκείνο όμως που μπορώ να πω είναι πως πλέον επείγει η ανάγκη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τελειώνει με τους Φαήλους. Η γλώσσα τους, το ύφος τους, ο λαϊκισμός τους, ταιριάζει πολύ περισσότερο με το θλιβερό κόμμα του Πάνου του καμμένου (πάντα με μικρό κ) παρά με το κόμμα που εκφράζει ή που θέλει να εκφράσει τις αρχές της ευπρέπειας, του πολιτικού ήθους και όλων εκείνων των ιδανικών που ασπάζεται, με διαφορές, θεμιτές όμως, η αστική παράταξη και η Κεντροδεξιά που καλείται αυτή τη στιγμή να της δώσει φωνή μέσα στο ζόφο της ΠρωτοΔευτέρας Φοράς Αριστερά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Κι αν ακόμη, ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας, όσοι ψήφισαν και ξαναψηφίσουν στον δεύτερο γύρο θεωρούν πως η παράταξη χρειάζεται να δώσει μεγαλύτερο χώρο και βάση σε ό, τι σχηματικά αποκαλούμε «λαϊκή Δεξιά» υπάρχουν και τα πρόσωπα και οι πολιτικές για να την εκφράσουν. Και σε αυτά, είναι αδύνατον να συμπεριλαμβάνονται ουτιδανοί όπως ο Φαήλος.

Ο Επίμονος Δεξιός.

Advertisements