2016: Η Επιστροφή των Σιωπηλών

12322831_10207802081907830_5678159428733974605_o

 

του ΚΚ2

Αργά αλλά σταθερά, μια απίστευτα βασανιστική χρονιά φτάνει στο τέλος της. To παραμύθι της χώρας που φορτωμένη με εκατοντάδες χιλιάδες σταδιακά ανανήπτοντων πλέον νέο-ηλίθιων που πίστεψαν με Κοελική αφέλεια ότι το θαύμα της Κανά μπορεί να συμβεί αρκεί να το πιστέψεις πολύ εσύ και ο εκάστοτε ψευτο-μεσσίας σου, φτάνει στο τέλος του. Ένας συνδυασμός μεταπολιτευτικής αριστερίλας της χειρότερης μορφής, νεοεποχίτικου μεσσιανισμού και παπατζηδισμού των πέριξ της πλατείας Ομονοίας του 70, συνδυασμένος με ένα κοκτέιλ από μασάζ και έντεχνα απανωτά σοκ και παραποιημένα διλήμματα φτάνει, και αυτός, στο τέλος του.

Ούτε 13ος μισθός δόθηκε στους (διαχρονικούς) πελάτες (οι οποίοι μεταπηδούν σαν νέφος ηλεκτρονίων από τον ένα στον άλλο μέχρις ότου βρουν αυτόν που θα τους τάξει περισσότερα), ούτε ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε, ούτε οι άλλοι οι φόροι μειώθηκαν, τουναντίον οι έχοντες επίγνωση αλλά και οι πιο υποψιασμένοι από τους πελάτες αντιλαμβάνονται τώρα τουρτουρίζοντας, πληρώνοντας και συσσωρευόμενοι αγεληδόν έξω από εφορίες και ειρηνοδικεία, ότι αυτό που έρχεται το 2016 θα είναι ΠΟΛΥ χειρότερο του 2015 για πολλούς από αυτούς. Και ότι για αυτό ΔΕΝ θα ευθύνονται οι «Σαμαροβενιζέλοι».

Ξέρετε, είναι παράδοξο το ότι αν το επηρμένο νεοταξικό παιδάριο που Κύριος οίδε ποιοι μας κατσίκωσαν (προσωπική άποψη – διότι ΟΥΤΕ «αριστερός» είναι, πέθανε αυτό) υποσχόταν αντί για 13ους μισθούς, δουλειές μέσω επενδύσεων, πλούτο μέσω ανάπτυξης αντί για τις ενδοφλέβειες σταγόνες ρευστότητας της τρόικας, του κουαρτέτου, των «θεσμών» και οποιουδήποτε άλλου μηχανισμού, μπορεί και να μην το ψήφιζε και κανένας. Εξάλλου οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί ενορχηστρωμένοι από πολύ έμπειρους (γνώμη μου) επιμελητές έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους. Όποιον υποσχόταν ανάπτυξη και δουλειές του έβρισκαν υπαρκτές ή ανύπαρκτες διασυνδέσεις με συμφέροντα, ενώ κανείς δε διερωτάτο πως η άσπιλη «αριστερά» που άκομψα (όπως το συνηθίζει) διατράνωνε την αθωότητα της,  βρέθηκε ξαφνικά στη θέση να θρυλείται ότι συντρώγουν «σιδηρές κυρίες» με μαθητευόμενους μάγους πρωθυπουργούς και μάλιστα κεκλεισμένων των θυρών.

Αλλά βλέπεις προείχε η 13η σύνταξη, να φύγουν «αυτοί» (για να έρθουν οι άλλοι) και τελικά ένα κρίσιμο μέρος του εκλογικού σώματος επαναψήφισε κάποιον και ανακαλύφθηκε ότι κάποιοι ανεξέλεγκτοι(;) μέσα στο κόμμα του σχεδίαζαν «μπούκες» σε κρατικά θησαυροφυλάκια, και οι άλλοι μισοί τεχνητά πέτσινα νομίσματα και εθνικά bitcoins ενώ αυτός, αστοιχείωτος, ανεύθυνος και ελλειμματικότατος απλά «δεν είχε ιδέα».

Και μετά, ναι! τον ξαναψήφισαν!

Βέβαια, ακόμα και τώρα που η ιστοσελίδα του gsis.gr έχει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από το facebook και οι μεταμεσονύκτιες ουρές σχηματίζονται πλέον έξω από μεγάλες εξώπορτες όχι ελέω face control στις εισόδους των εορταστικών clubs αλλά για να λάβουν αριθμημένο «χαρτάκι» να προλάβουν να κάνουν έντρομοι την όποια «ρύθμιση» (τα αποτελέσματα από τα διαπραγματευτικά «νταούλια του καλοκαιριού»), το ποντίκι συνεχίζει να βρυχάται ότι τάχαμ’ τα σκυλιά αλυχτούν αλλά το καραβάνι προχωράει και άλλα τέτοια ευτράπελα (για να μην πω τίποτα βαρύτερο). Για πρώτη φορά όμως στη χώρα, το αισθάνεσαι, έχει έρθει η σιωπή της Συνειδητοποίησης.

Οι υποψιασμένοι καλοθελητές λένε ότι «έτσι και αλλιώς (ο «αριστερός» της μαϊμούς ντε που το μόνο ροζ που έχει μείνει επάνω της είναι τα μαλακά μόρια των οπισθίων της) περνάει μέτρα που κανείς άλλος δε θα τολμούσε να τα περάσει», υπονοώντας το ότι μεγάλα τμήματα που πληθυσμού πιάστηκαν κορόϊδα. Και ότι, απλά, η Αλεξάνδρεια του 13ου μισθού, της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ και ακόμα τραγικότερο, της διάσωσης της ακίνητης περιουσίας αποδεικνύεται άπιαστο όνειρο.

Ταυτόχρονα, με τις εξελίξεις στη ΝΔ αποδεικνύεται ότι όντως η πολιτική «σιχαίνεται το κενό», εφόσον καταγράφεται μια απρόσμενη στροφή του ενοχλητικού για το κατεστημένο φιλοευρωπαϊκού άξονα προς συγκεκριμένης πολιτικής έκφρασης, εκφοράς και ιδεολογίας πρόσωπα.

Ξέρετε, δεν αντιλήφτηκαν οι πάντες μέσα στον οίστρο των «πουφουά» και «δουφουά» ότι, όπως ένα θορυβώδες 40% αποφάσισε να συνταχτεί με το αναβαθμισμένο και εντέχνως rebooted μεταπολιτευτικό παρελθόν στις πλατείες, τότε…, εν πολλοίς εξαπατηθέντες για να μη χάσουν (ανθρώπινο) συντάξεις, επιδόματα, σπίτια και δε συμμαζεύεται, έτσι και ένα άλλο 40% το οποίο δε θέλει να είναι μέρος αυτής της σάπιας τροφικής αλυσίδας πρώτα διαδήλωσε αυθόρμητα και εκκωφαντικά στη σιωπή του στο Σύνταγμα, έδωσε ένα πρώτο στίγμα, άντεξε το βόρβορο του ήθους της εθνολαϊκίστικής λαίλαπας με «αριστερό» μανδύα, άντεξε την εκλογική ήττα και παρά τα αρνητικά προγνωστικά, τώρα προς έκπληξη όλων ανασυντάσσεται.

Με το επιπλέον χαρακτηριστικό ότι πολλές διαφορές πλέον αμβλύνονται, τάσεις συνεννοούνται, η ένταση των επιθανάτιων σπασμών του μεταπολιτευτικού τέρατος προσκαλεί τους συνετότερους και όχι βολεμένους αλλά υπαρξιακά πλέον απειλούμενους σε συναίνεση.

Και ξέρετε, περισσότερο θορυβεί η εικόνα των Σιωπηλών που συσπειρώνονται , παρά των φωνακλάδων.

Να φοβάστε, λοιπόν την Επιστροφή των Σιωπηλών το 2016. Άντε γιατι πολύ κράτησε το παραμύθι.

Και Καλή Χρονιά.

ΚΚ2