Και αυτό δεν ξεπλένεται. Τιμωρείται.

12366150_10207802006745951_7288130277011600634_o1

 

Θέλοντας και μη, παρακολούθησα κάποια αποσπάσματα του ο-καλός-θεούλης-να-το-κάνει ντοκυμανταίρ this is a coup. Ξέρετε, αυτού του σταματά-ο-Λάκης-το-Τσαντίρι-κι-αναλαμβάνω-εγώ Μέησον.

Είδα τον υπέροχων αγγλικών … Τσε-κελώτο να λέει πολύ «επιστημονικά» ότι μας την είχαν στημένη να μας διώξουν οι Ευρωπαίοι όλο το πρώτο 6μηνο μέχρι το δημοψήφισμα. Το έβαλα δίπλα στις υπεκφυγές των Τσίπρα – Καμμένου που μας είπαν χωρίς περικοκλάδες ότι:

«παίδες, και μαλακία να κάναμε στην πρώτη μας φορά (ακόμα και μαλακία με ΔΟΛΟ) καθώς και τη δεύτερη με το δημοψήφισμα, αφού μας ψηφίσατε και τρίτη μας ξεπλύνατε».

Και ότι «είχαμε καλές προθέσεις αλλά αντιμετωπίσαμε ανώτερες δυνάμεις».

Το ηπιότερο που μπορώ να πω είναι: «σαχλαμάρες»

Ας κάνω μια σύνοψη τεκμηρίωσης για το ήπιο σχόλιό μου:

1. Πόκερ πήγατε να παίξετε – φανερό και στους αδαείς, πόκερ πήγατε να παίξετε και πολλοί περίμεναν ότι έχουμε το καλύτερο φύλλο

2. Πόκερ ΖΗΤΗΣΑΤΕ από το λαό να παίξετε και πήρατε εντολή στις 25-1 εκβιάζοντάς την, χωρίς να προκύπτει θεσμικά. Ξεσηκώσατε τους πάντες ότι με το πόκερ που θα παίξετε και το φύλλο που έχουμε, είναι αμαρτία να καθόμαστε στην τσόχα και να λέμε «πάσο» (ή έστω «τα βλέπω») και να μην ανεβάζουμε το κτύπημα.

3. Πήγατε να παίξετε πόκερ με εκ των προτέρων … δημόσια δήλωση ότι θα … μπλοφάρετε ασύστολα (κολάσιμη βλακεία λέγεται αυτό ή προδοσία και δεν είναι χαριτωμενιά του τύπου «σφάξε με πασά μου ν’αγιάσω»)

4. Ενώ ξέρατε ότι θα παίζατε και όντως συμμετείχατε στο πόκερ βάσει εντολής σας, τώρα εκ των υστέρων μετά τη σφαλιάρα φέρεστε σαν να πήγατε σε συνεδρίαση ΔΣ εκκλησιαστικού φιλανθρωπικού ιδρύματος με χορηγούς τους Ζούκενμπεργκ και Γκέιτς και γκρινιάζετε ότι όχι μόνο δεν πήρατε τζάμπα βοήθεια αλλά πληρώσατε κι από πάνω. Όχι, για αυτό δεν σας κατηγορώ για επαίτες. Κακό αν είστε/είμαστε αλλά το προσπερνάμε. Για άλλο σας κατηγορώ και μην κάνετε τους χαζούς.

5. Τηρήσατε τη δημόσια υπόσχεσή σας να μπλοφάρετε και … μπλοφάρατε!!! Τόσο ηλίθιοι. Τη μόνη υπόσχεση που ΔΕΝ έπρεπε να τηρήσετε την τηρήσατε. Το χειρότερο; Επειδή είστε άσχετοι, δεν συνειδητοποιήσατε ότι και δημόσια δήλωση να μην κάνατε, έτσι κι αλλιώς οι άλλοι στο τραπέζι ΗΞΕΡΑΝ ότι μπλοφάρετε και έπαιζαν χαλαρά. Ούτε καν προπόνηση. Βέβαια τσαντίλα είχαν γιατί ενώ το παιχνίδι ήταν προδιαγεγραμμένο, για λόγους προσχημάτων και κανονισμών τους είχατε και προσποιούνταν συμμετοχή σε σχοινοτενή και μακροσκελή συμβούλια για το θεαθήναι. Με τους μόνους που δεν είχαν πάρει χαμπάρι το σφαγείο εξαρχής να είστε εσείς.

Για όποιον ξέρει πόκερ είστε ανάξιοι ακόμα και ως παρατηρητές του παιχνιδιού, όχι να συμμετέχετε κιόλας. Αλλά αν μπείτε δεν θα σας χαριστούν.

Τελικά, η υπεκφυγή «μας ψήφισε όμως ΜΕΤΑ ξανά ο λαός», είναι μια ακόμη ατιμία των ασυνάρτητων ΣΥΡΑΝΕΛ.

Γιατί ο λαός πόκερ δεν ξέρει συλλογικά. Αλλά και λίγο που ξέρει, οι ΣΥΡΑΝΕΛ τον δούλεψαν για τους κανονισμούς του παιχνιδιού αυτού: του είπαν ότι το φλος (το ανώτερο φύλλο – η ευρωπαϊκή ισχύς) χάνει από τα ζευγάρια (το χαμηλό φύλλο – η ελληνική ισχύς).

 

από τον  Christos Aggelou για το Παρατηρητήριο

Advertisements