Η νίκη της Ν.Δ. και του Κυριάκου

12366150_10207802006745951_7288130277011600634_o1

 

Η αθρόα συμμετοχή του κόσμου, και μάλιστα με τεράστια διαφορά, την υποχρεωτική εγγραφή μέλους της Ν.Δ. για να λάβεις μέρος στην ψηφοφορία, και χωρίς την επιλογή »φίλου» του κόμματος, δείχνει πως ο κόσμος διψάει για δυνατή αντιπολίτευση, γιατί όχι και για αλλαγή κυβέρνησης και περιορίζει ταυτόχρονα και τον κίνδυνο διάσπασης. Ο δε Κυριάκος ήταν ο αδιαμφισβήτητος νικητής των χτεσινών εκλογών.

Μα θα πείτε δεν βλέπεις τα αποτελέσματα; Δεν βγήκε δεύτερος και μάλιστα με κάποια σημαντική διαφορά από τον πρώτο; Φυσικά, αλλά αν λάβουμε υπόψη μας το γεγονός πως ξεκίνησε μαζί τον τίτλο του σχεδόν απόλυτου αουτσάιντερ, πως δεν του έδωσε την ευχή του ο Καραμανλικός πυρήνας, δεν του την έδωσε ούτε καν το αίμα του, η Ντόρα, δεν του την έδωσε η ΟΝΝΕΔ, δεν του την έδωσε με συνάντησή του προπαραμονή των εκλογών ο Ιερώνυμος, τον λοιδόρησε ο λάκης, δεν είχε μαζί του ούτε τον κομματικό μηχανισμό, ούτε νομάρχες και δημάρχους και παράλληλα την αποστροφή αρκετού κόσμου λόγω του επιθέτου του, τότε ναι μιλάμε για τον μεγάλο νικητή.

Έδωσε τον πιο »πολιτικό» αγώνα, ο μόνος ίσως με τόσο ξεκάθαρο στίγμα και θέσεις σε όλα τα ζητήματα, αρνούμενος να στρογγυλέψει τις γωνίες. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός επίσης που κυριάρχησε σε όλες τις περιοχές με ανώτερο βιοτικό – πολιτισμικό επίπεδο καθώς και στα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού. Φυσικά υποστηρίχτηκε και από νεαρότερο ηλικιακά κόσμο που διψάει για αλλαγές και είναι απεγκλωβισμένος από το στενό κομματικό σωλήνα της παράταξης.

΄Ενας άλλος νικητής είναι και ο Άδωνις, που αν και χωρίς το φυσικό του σύμμαχο, (τον Βορίδη) κατέγραψε ένα αξιοπρεπέστατο ποσοστό με τρομακτική επιρροή κυρίως στους νέους αλλά και στην Αθήνα.

Μεγάλος χαμένος είναι ο Τζιτζικώστας που προφανώς του κόστισε πολύ το ότι δεν θα ήταν μέσα στο κοινοβούλιο ως βουλευτής της Ν.Δ. Μαζί του παρέσυρε και τον Βορίδη πάντως που μάλλον αδίκησε ευαυτόν που δεν στήριξε τον Άδωνι.

Χαμένος είναι και ο Μειμαράκης που ενώ ξεκίνησε ως το »απόλυτο» φαβορί παρά τη σκανδαλώδη στήριξη Θεών και Δαιμόνων όχι μόνο δεν »καθάρισε» την εκλογική διαδικασία από την πρώτη Κυριακή όπως ο ίδιος και το επιτελείο του ανέμενε, αλλά μπαίνει στη διαδικασία του Β γύρου, όπου παρά το γεγονός πως τα προγνωστικά είναι ακόμη με το μέρος του, κανείς δεν ξέρει τι θα βγάλει η κάλπη.

 

από τον George Tsoukaladakis για το Παρατηρητήριο

Advertisements