Order 66 και οι Κλώνοι των Μετρίων

12366150_10207802006745951_7288130277011600634_o1

του ΚΚ2

Όσο περνάει ο καιρός όλο και πιο πολλοί γνωστοί και φίλοι αποκαλύπτεται ότι τουλάχιστον στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 ψήφισαν το συνονθύλευματικό εσμό που μας κατσικώθηκε. Ξαφνικά άνθρωποι που (νόμιζες ότι) τους γνώριζες χρόνια, αποκαλύπτονται ότι «ναι ρε φίλε τους ψήφισα» λέγοντας το είτε απολογητικά, είτε υπερασπιστικά της άποψης τους ότι «δεν υπήρχε άλλος».

Πλέον ο ένας τα λέει στον άλλον, δεν κρύβονται, έχουν αρχίσει και αγωνιούν βλέπεις. Άλλος γιατί πίστευε ότι «με ένα άρθρο και ένα νόμο» θα απαλλαγεί από το ΕΝΦΙΑ, άλλος διότι «στο κάτω κάτι οι άλλοι τους θέριεψαν και τους έφεραν» οπότε ψηφίζουμε ότι νάναι, άλλος διότι είναι… φιλελεύθερος και μισεί την κρατικίστικη ΝΔ που τον κατέστρεψε και ψηφίζει… ΣΥΡΙΖΑ για να τον σώσει (το λες και σχιζοφρένεια), άλλος διότι είναι «αντικειμενικός», άλλος διότι «ήθελε να δοκιμάσει» και ήθελε να δει και «κάτι άλλο βρε αδερφέ».

Οπότε με ετούτα και εκείνα, όλοι αυτοί που δεν ήταν βαμμένοι «αριστεροί» αλλά ούτε και παλαιοπασόκοι συνδικαλιστές και δημόσιοι υπάλληλοι, οπότε θα μπορούσες βρε παιδί μου να επικαλεστείς ακαταλόγιστη ιδεοληψία ή δόλιο συμφέρον ξαφνικά, την κρίσιμη εκείνη αποφράδα ημέρα φώναξαν το… διάολο να καταστείλει τη διαφθορά του Βατικανού (γέλιο) και τον έκαναν ηγέτη, αν μπορείτε να αντιληφθείτε τον παραλληλισμό.

Πολλοί εχέφρονες λοιπόν που και άνεργοι έμειναν, και ΕΝΦΙΑδες πληρώνουν διότι ξαφνικά μετά από δεκαετίες και στη χειρότερη στιγμή της ζωής τους κάποιος τελείως υποκριτικά τώωωωρα θυμήθηκε ότι έχουν περιουσίες και πρέπει να πληρώσουν, αλλά δε σκούζουν σαν τα κουταβάκια ούτε είπαν «Δεν Πληρώνω» όπως τα κορόιδα, αναρωτιούνται τι έπιασε τον Ελληνικό λαό και τα τελευταία πέντε χρόνια κατέληξε να επιλέξει τον χειρότερο από τους χειρότερους να τον κυβερνήσει;

Όπως επίσης οι ίδιοι οι άνθρωποι, μαζί με ανανήψαντες κοψοχέρηδες, βλέπουν αποσβολωμένοι τις ερωτοτροπίες των λεγόμενων «καραμανλικών» αλλά χωρίς τον… Καραμανλή (χαζός είναι; η τσέπη, ιδίως των κακομαθημένων και κρατικοδίαιτων βρωμάει μπαρούτι) με την καθεστωτική υποκουλτούρα αλλά και τους θαλαμηπόλους του Μαξίμου μπας και εκμεταλλευτούν την κατάσταση και επανακάμψουν και πάλι αναρωτιούνται, «τι γίνεται εδώ πέρα;»

Για να μπούμε και στο κινηματογραφικό πνεύμα των ημερών, αυτό που συνέβη λοιπόν μου θυμίζει μια σκηνή από το επεισόδιο III της σειράς ταινιών Star Wars όπου ο αυτοκράτορας Palpatine, έχοντας επί χρόνια προετοιμάσει το έδαφος, έχοντας επί χρόνια διαφθείρει συνειδήσεις (διάβαζε «αντικειμενικοί» δημοσιογράφοι), έχοντας επί χρόνια είτε εξουδετερώσει είτε απαξιώσει κάθε αντίθετη φωνή (όσοι διαφωνούν είναι είτε «νεοφιλελεύθεροι», είτε «γραφικοί», είτε «φωνακλάδες», είτε όλα μαζί, ενώ οι ομιλούσες κεφαλές που ξέρουν ότι είναι ζάπλουτοι αλλά δεν σταματούν να κάνουν κακό στην πατρίδα τους είναι οι «έγκριτοι»), πλέον ανοικτά προβαίνει σε εντολή προς τους κλώνους να εφαρμόσουν την «διαταγή» 66  (διάβαζε «δεν μου πάει το χέρι να ψηφίσω δεξιά/ σαμαροβενιζέλους / αυτούς που μας κατάντησαν έτσι αλλά ψηφίζω τους χειρότερους να με αποτελειώσουν) και «να τους τελειώσουμε πριν μας τελειώσουν».

Order 66

Το αντιλαμβάνεστε;

Βέβαια, δεν καταλαβαίνουν οι καλοί φίλοι ή οι μετανοημένοι που απορούν γιατί έκαναν το λάθος και τυφλώθηκαν εφαρμόζοντας μπροστά στην κάλπη της 25ης Ιανουαρίου ή του Ιουλίου, ή του Σεπτεμβρίου την «διαταγή 66», ή βδελύσσονται διότι οι Καραμανλικοί συντάσσονται σχεδόν ανοικτά με τους ολετήρες της χώρας ακόμα και με κίνδυνο διάσπασης, ότι η προεργασία για το έγκλημα είχε ξεκινήσει χρόνια πριν με την απουσία ιδεολογίας και την έλλειψη ιδεολογικού αγώνα από την πλευρά της ΝΔ. Διότι βέβαια, κάτω από άλλες συνθήκες, ούτε ο Palpatine, αλλά ούτε ο Τσίπρας θα έβρισκε έτοιμους τους στρατούς των κλώνων των μετρίων στους οποίους η εκδικητική και κακόψυχη τύπου διαταγής 66 εντολή «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» θα είχε απήχηση, ενώ τους κορόιδευε ανοικτά εφόσον ενώ την ίδια στιγμή είχε ήδη γλύψει τις σόλες των δανειστών.

Διότι εάν η ΝΔ δεν είχε καταλήξει ήδη πριν την κρίση να γίνει ένα παλαιοπαπανδρεϊκό λαίκίστικο ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80 και είχε ήδη δώσει την ιδεολογική της μάχη όταν έπρεπε, δε θα διανοούνταν ΚΑΝΕΝΑΣ αστός, μορφωμένος άνθρωπος, εργαζόμενος του Ιδιωτικού Τομέα ή άνεργος ή ακόμα και επιχειρηματίας μικρός ή μεγάλος, να ψηφίσει κάτι που είχε τις λέξεις «ριζοσπαστική» και «αριστερά» στο όνομά του. Ιδίως όπως το εννοούν στο συνονθυλευματικό τσίρκο που μας κατσίκωσαν στο σβέρκο οι κλώνοι των μετρίων.

Οπότε μην απορείτε γιατί κάποιοι εκτός τόπου και χρόνου βρέθηκαν πρόσφατα στην παράσταση του διασκεδαστή του καθεστώτος, περιφρονώντας πρώτα από όλα το κοινό αίσθημα (της συντριπτικής πλειοψηφίας) των ψηφοφόρων τους. Όπως και το γιατί οι ίδιοι γλένταγαν στα μπουζούκια ενώ η Αθήνα είχε αρχίσει ήδη να κάιγεται ένεκα της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου εκείνο τον άλλο, τον αλησμόνητο «Δεκέμβρη» που αποτέλεσε το προανάκρουσμα των όσων τραγικών ζούμε.

Είναι ακριβώς αυτή η έλλειψη ιδεολογίας, αυτή η έλλειψη ταξικής συνείδησης, αυτό το κακό ΠΑΣΟΚ (που ούτε το ίδιο το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν είναι τόσο… κακό ΠΑΣΟΚ, τουναντίον θα έλεγα) που κουβαλάει μέσα της η Νέα Δημοκρατία, που ενώ οι απέναντι τα έχουν βρει και συγκυβερνούν με παρά φύση πολιτική έδρα ακροδεξιοί, ακροαριστεροί και ζάπλουτοι καιροσκόποι, από την απέναντι πλευρά υπάρχει απογοήτευση, εσωστρέφεια, αποχή από τις κάλπες και περισυλλογή.

Τουλάχιστον μέσα σε όλα τα άλλα, κάποιοι αρχίζουν να συνειδητοποιούν που ανήκουν στην πολιτική αλφαβήτα, ενώ άλλοι αντιλαμβάνονται έστω και αργά το λάθος που έκαναν.

Και ευτυχώς, παρότι η «διαταγή 66» υπήρξε, ο κος Τσίπρας ΔΕΝ είναι Palpatine στην γαλαξιακή αυτοκρατορία. Ούτε καν κάτι ανάλογο για την μεταπολιτευτική παρωδία κράτους του οποίου έχουμε  την ατυχία να είμαστε υπήκοοι σε ομηρεία σήμερα.

ΚΚ2

Advertisements