Το Παρατηρητήριο – Briefing 9/12/2015 (2)

1

 

επιλογές από την επικαιρότητα:

 

Λίγα είναι τα παραδείγματα συνεργασίας με τους κατακτητές, που είχαν αναφορά σε ένα ισχυρό τμήμα του πληθυσμού και ισχυρή πίστη σε ένα σύνολο φιλοσοφικών και πολιτικών εννοιών, που τους διαφοροποιούσαν και τους έδιναν την απαιτούμενη συνοχή. Ένας από αυτούς ήταν ο Κουίσλινγκ στη Νορβηγία. Οι σημερινοί προπαγανδιστές του Συ.Ριζ.Α. διατηρούν αναμφίβολα κάποια λαϊκή υποστήριξη. Αναφέρονται σε κάποια ξεφτίδια της πάλαι ποτέ πανίσχυρης μαρξιστικής ιδεολογίας. Αυτό τους δίνει μια κάποια ψευδαίσθηση ανοχής. Με άλλα λόγια, έχουν καβαλήσει το καλάμι. Πολύ θα λυπόμουν αν η απομάκρυνσή τους από την εξουσία είχε τη μορφή κατακρήμνισης. Δεν είμαι, βέβαια, υπέρ της θανατικής ποινής, αλλά υπάρχουν και άλλες μορφές τιμωρίας αυτών που νόμισαν ότι μπορούσαν να κυβερνήσουν παραπλανώντας πολλούς για πολλά πράγματα και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Απαντώντας στα 5 ερωτήματα του Δραγασάκη – Και όμως τα 39 δισ στις τράπεζες είναι χαμένη υπόθεση για το ελληνικό κράτος

Μοσκοβισί – Βερολίνο: Απαραίτητο το ΔΝΤ

Η διαχείριση των αποθεματικών

 

Ακόμη πιο προβληματικός είναι ο ισχυρισμός του κ. Παππά ότι η κυβέρνηση δεν ζήτησε τη συμμετοχή του ΔΝΤ, και ότι ήταν οι δυνάμεις που αντιτίθενται στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση που επέμειναν. Τον Αύγουστο, όταν ο πρωθυπουργός μόλις είχε κάνει την περίφημη κωλοτούμπα και είχε αποφασίσει να δεχθεί ένα νέο πρόγραμμα ώστε η χώρα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ζήτησε και έλαβε ένα επίσημο αίτημα της κυβέρνησης για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα.

 

Ε​​πιστρατεύοντας τον ελληναράδικο κυνισμό του, ο κ. Τσίπρας θέλησε, με αυτή τη φράση, να ταυτίσει το κόμμα του με τα υπόλοιπα. Η πικρή αλήθεια όμως είναι ότι «όλοι δεν κάναμε τα ίδια». Κανένα άλλο κόμμα δεν έκανε αντιπολίτευση με όπλα κουκουλοφόρους, εμπρηστές, καταληψίες, καταστροφείς, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και κανενός άλλου κόμματος υπουργός δεν κατήγγειλε βουλευτές του ότι έχουν σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις.

 

Ερχεται ο καιρός που το ελληνικό εθνος από ανάγκη για επιβίωση θα αναζητήσει να βρει φωνές καθαρές, χωρίς παρελθόν φτιαγμένο από φάμπρικες επίπλαστων προσωπικοτήτων, και θα επισκεφθεί το παρελθόν αναζητώντας την ιστορική αλήθεια που θα τον οδηγήσει στην αλλαγή νου, συνηθειών και πράξεων. Είναι σημαντικό ο ελληνισμός να κατανοήσει πλέον εις βάθος πως το «ψευδορωμαίικο» είχε κοντά ποδάρια. Μακριά όμως από εθνικιστικές κορώνες και απαλλαγμένος από σύγχρονους προκρίτους, καλείται να επαναδιεργαστεί την Ιστορία του. Η Αθήνα κρίνεται ακόμη και έπειτα από 181 χρόνια μικρή για να χωρέσει όλη την αλήθεια του ελληνισμού. Κι αν θελήσει να τη χωρέσει, θα πρέπει να αλλάξει.

 

Στα χαμηλά του Αυγούστου το ΧΑ – «Βύθιση» στις 559 μονάδες με πτώση 3,8%

 

Η αλήθεια είναι πως η κόπωση του ελληνικού λαού από τα καμώματα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι μεγάλη. Ακούσαμε ό,τι πιο εξωφρενικό μπορούσε να λεχθεί. Από τους τζιχαντιστές που θα έστελνε ο κ. Πάνος Καμμένος στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες (τελικώς πήγαν μόνοι τους λόγω της αβελτηρίας της κυβέρνησης) και τον Αρμαγεδδώνα που υποσχόταν ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης ως σχέδιο Β΄ (τελικώς έπεσε στα κεφάλια μας) μέχρι τον «ταξικό πόλεμο» που έκανε με τους δανειστές ο κ. Βούτσης (και γονάτισε την ελληνική οικονομία) και μέχρι τον «αέρα» με τον οποίο θα ξεπλήρωνε τα δάνειά μας ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης, η ελληνική κοινωνία έχει εθιστεί στην ανοησία. Τίποτε δεν προξενεί εντύπωση από τον θίασο του παραλόγου που θέλει να λέγεται κυβερνητικό καραβάνι.

 

Και φιλάνθρωποι και απάνθρωποι

Είναι αλήθεια πως οι ακραία ομοφοβικοί είναι συνήθως καταπιεσμένοι ομοφυλόφιλοι σε άρνηση;

 

Πολλοί αποδίδουν την ικανότητα του κ. Τσίπρα να αυτοαναιρείται και να αυτοδιαψεύδεται σε κάποιο σατανικό στρατηγικό ταλέντο που διαθέτει. Φοβάμαι όμως πολύ ότι πάσχει από το σύνδρομο του Μίνωα. Κοινώς δεν αντιλαμβάνεται τι λέει. Κι αυτό είναι το χειρότερο. Γιατί αυτό δεν διορθώνεται με τίποτε. Θα έλεγε κανείς ότι διορθώνεται με επιστροφή στα μαθητικά θρανία. Αν βέβαια και εκεί πολλοί από τους διδάσκοντες φοβούμαι πως δεν θα αντιλαμβάνονταν πως η πρόταση για τους νόμους του Μίνωα είναι πλάκα.

 

Οι ποδοσφαιριστές όμως και ο δίκαιος αγώνας τους είναι μόνο η αφορμή. Το ουσιώδες, κατά τη γνώμη μου, είναι η σχέση της ανακοίνωσης με το γεγονός ότι έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ας μην απορούμε, λοιπόν, πώς γίνεται ο κόσμος να ανέχεται ακόμη τον Τσίπρα ως πρωθυπουργό. Είναι απολύτως φυσικό και, ακριβέστερα, είναι αυτό που μας αξίζει να έχουμε Τσίπρα πρωθυπουργό, όταν οι ποδοσφαιριστές διά του συνδικαλιστικού οργάνου τους χρίονται «γενιά των 491 ευρώ» (με όλες τις συνδηλώσεις του όρου) και δεν μας κάνει εντύπωση. Ο λαϊκισμός έχει περάσει πολύ βαθιά μέσα μας. Δεν είμαστε έτοιμοι ακόμη να ακούσουμε οτιδήποτε άλλο εκτός από παραμύθια για τον παράδεισο που χάσαμε…

 

Προσοχή στα «στραβοπατήματα»

Εταιρείες του Ιντερνετ κατά της τρομοκρατίας

Πολιτικοί και οικονομικοί κίνδυνοι στην Ευρώπη

Πολύ σκληρός για να πεθάνει

Εσοδα έως 3 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις

Εξι παιδιά ανάμεσα στους 12 νεκρούς σε νέο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

Αρση ασυλίας του Ν. Μιχαλολιάκου αποφάσισε η Βουλή

Διαπληκτισμοί και ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Δεύτερο φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα υψώνει η ΠΓΔΜ

Γερμανικό ΥΠΕΞ: «Ούτε επιβεβαιώνουμε, ούτε διαψεύδουμε» το δημοσίευμα της Die Welt για την Ελλάδα

Ποιος θα πληρώσει το QE της ΕΚΤ;

ΓΓΔΕ: Αυτόματος συμψηφισμός για 210.000 φορολογουμένους www.dikaiologitika.gr

Προς κατάργηση η προσκόμιση βεβαίωσης ενεργού αθλητή www.dikaiologitika.gr

Η Εφορία σαρώνει όλες τις συναλλαγές και τις καταθέσεις των φορολογουμένων

ΟΛΠ: Μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου η κατάθεση προσφορών

Γερμανία: Μεγαλύτερη του αναμενόμενου η πτώση σε εισαγωγές – εξαγωγές τον Οκτώβριο

The remarkable case of Spanish immigration

ΔΕΣΦΑ: Τελική συμφωνία στις αρχές 2016

Αλεξιάδης: Θα υπάρξουν εξαιρέσεις από το υποχρεωτικό πλαστικό χρήμα

Advertisements