Σχολιασμός της επικαιρότητας από τον κύριο Καθηγητή 8/12/2015

1

 

1)Σκουρλέτης: «Να γίνει η Ελλάδα χώρα διέλευσης του κυπριακού και ισραηλινού φυσικού αερίου» Σκουρλέτης: Να γίνει η Ελλάδα χώρα διέλευσης του κυπριακού και ισραηλινού φυσικού αερίου
Για την ώρα είναι κέντρο διερχομένων και προσφύγων Πάνο

2)Τσίπρας: «Έχουμε καθυστερήσει με την οριοθέτηση της ΑΟΖ»  Τσίπρας: «Έχουμε καθυστερήσει με την οριοθέτηση της ΑΟΖ»

Μέχρι προχθές είμαι σίγουρος ότι μπέρδευε την ΑΟΖ με την ΕΒΖ αλλά σήμερα ανακάλυψε ότι έχουμε καθυστερήσει. Τελικά δεν τα είπε εχθές όλα τα ανέκδοτα στο συνεντευξιακό διάγγελμα.

3)»Να «σταματήσουν να ανακαλύπτουν σενάρια καταστροφολογίας για να κρύψουν την πολιτική τους προπαγάνδα», καλεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ορισμένα ΜΜΕ, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με επικείμενα σκληρά φορολογικά μέτρα σε βάρος των πολιτών, επικαλούμενα την ομιλία του στην ημερίδα του ΟΕΕ με θέμα “Προϋπολογισμός 2016: προκλήσεις στο δρόμο προς την ανάπτυξη” στις 5.12.2015.» Για συνειδητή παραπληροφόρηση κατηγορεί μερίδα του Τύπου ο Τρ. Αλεξιάδης

Ποια προπαγάνδα ρε Τρύφωνα, κλαίμε από τα γέλια σιγά μην ανησυχούμε.

4)»Τη δημιουργία «Αστυνομίας Φύσης» προανήγγειλε ο Γ. Τσιρώνης»
Η ΝΔ του Πάκη και του Χατζηγάκη την είχε πει Αγροφυλακή πάντως για όσους δεν γνωρίζουν. Οι υπόλοιποι ελπίζω να έχετε μακρυά τους καφέδες όταν το διαβάσετε.

5)Σόιμπλε: «Δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να αμφισβητεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα» Σόιμπλε: «Δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να αμφισβητεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα»
Δεν την αμφισβητούν κάθε μέρα κυρ Βόλφγκανγκ. Εναλλάξ το κάνουν οι άνθρωποι. Όποτε τους βολεύει είναι καλό kitty και όποτε δεν τους βολεύει κακό kitty, το ΔΝΤ. Αλλά τι κάθομαι και σε λέω κυρ Βόλφγκανγκ, μήπως δεν ξέρεις και συ με τι απατεώνες έχεις μπλέξει; Και αυτά τα «στελέχη». Οι ψηφοφόροι νομίζουν ότι είναι μάρκα απορρυπαντικού. Το Δου Νου Του.

6)»Χρυσοβελώνη σε Γεννηματά: To ΠΑΣΟΚ συγχρωτίστηκε με ακροδεξιούς»  Χρυσοβελώνη σε Γεννηματά: To ΠΑΣΟΚ συγχρωτίστηκε με ακροδεξιούς

Δημήτρης Καμμένος, Δημήτρης Καμμένος, Δημήτρης Καμμένος
Δημήτρης Καμμένος, Δημήτρης Καμμένος, Δημήτρης Καμμένος
Δημήτρης Καμμένος, Δημήτρης Καμμένος, Δημήτρης Καμμένος
Δημήτρης Καμμένος, Δημήτρης Καμμένος, Δημήτρης Καμμένος
Δημήτρης Καμμένος, Δημήτρης Καμμένος, Δημήτρης Καμμένος
Δημήτρης Καμμένος, Δημήτρης Καμμένος, Δημήτρης Καμμένος
Δημήτρης Καμμένος, Δημήτρης Καμμένος, Δημήτρης Καμμένος

ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ, ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ,ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ
ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ, ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ,ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ
ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ, ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ,ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ
ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ, ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ,ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ
ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ, ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ,ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ
ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ, ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ,ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ
ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ, ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ,ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ της εθνοσωτηρίου

ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ ακροδεξιά σιχάματα

7)Γεωργιάδης «να γελάει κ ο καμεραμάν εδώ» (με Τσίπρα και κουλτούρα διαλόγου) κλαίω

8)Περαστικά τους λοιπόν. Αυτή είναι η αντίδραση μιας κυβέρνησης η οποία κυβερνά εδώ και έντεκα μήνες με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τροπολογίες και νομοθετήματα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, με non paper. Κι ενώ αποδεικνύεται ότι αυτό το παιχνίδι το ξέρουν καλά και οι Γερμανοί, οι τελευταίοι, σε αντίθεση με την ελληνική κυβέρνηση, διαθέτουν συγκροτημένο σχέδιο για την άσκηση της πολιτικής τους σε όλους τους τομείς. Ό, τι ακριβώς δεν διαθέτουμε εμείς. Περαστικά τους λοιπόν

9)»Ανάσα αφορολογήτου για 850.000 ελεύθερους επαγγελματίες» Ανάσα αφορολογήτου για 850.000 ελεύθερους επαγγελματίες

«είναι αποφασισμένη» (η εθνοσωτήριος), «ενδέχεται», «αναμένεται», «επεξεργάζονται», «με στόχο»

Και αυτά μόνο στην πρώτη παράγραφο.
Κατάλαβες, πιστεύω

10)Γεροβασίλη (Όλγα) «Ευτυχώς που ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, πασχίζει να “κρατήσει την στάμνα γερή”. Η Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη έχει πια κατανοήσει ποιές απόψεις εξυπηρετεί η κάθε πλευρά. Υπενθυμίζουμε ότι αρμόδια για το συμφέρον της χώρας είναι η ελληνική κυβέρνηση. Περιμένουμε από το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών να διαχωρίσει την στάση του από την απαράδεκτα σκληρή στάση του ΔΝΤ. Η Ευρώπη οφείλει και μπορεί να λύσει τα προβλήματα που την αφορούν μόνη της» Γεροβασίλη: Να διαχωρίσει ο Σόιμπλε τη θέση του από το ΔΝΤ

Το κακό ΔΝΤ που λέγαμε. Σήμερον. Αύριο αν πει κάτι για το χρέος θα είναι καλό. Λέμε για σούργλα ολκής. Η δε Ολγίτσα απευθύνεται και σε αυστηρό τόνο στον Σόιμπλε. Θα την κοιτάξει καμιά μέρα από κοντά ο Γερμανός και δεν θα φτάνουν ούτε πάνες ακράτειας. Κλείνοντας, το πιο αστείο της ανακοίνωσης είναι αυτό:

«Η Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη έχει πια κατανοήσει ποιές απόψεις εξυπηρετεί η κάθε πλευρά.»

11)»Η νέα γενιά του Ιράν γυρίζει την πλάτη της στο θρησκευτικό ηγέτη Χαμενεΐ» Η νέα γενιά του Ιράν γυρίζει την πλάτη της στο θρησκευτικό ηγέτη Χαμενεΐ
Επειδή δεν έχουν UNFOLLOW Για να μάθουν για τον διαφωτισμό του Ισλαμικού Κράτους

 

 

8 Δεκεμβρίου 2014

 

Τίτλος της Αυγής «Bloomberg: Ο Τσίπρας θα φορολογήσει τους πλούσιους»

σχετική αναφορά στο δημοσίευμα

«Ο κ. Τσίπρας μπορεί μάλιστα να πετύχει περισσότερα από τον κ. Σαμαρά για την φορολόγηση των πλουσίων, όπως δηλώνει Ευρωπαίος αξιωματούχος».

όχι και ψέμματα στον τίτλο. Η λέξη «πλούσιος» υπάρχει, απλώς σε διαφορετική πτώση

Υ.Γ Δεν συζητώ καν ότι το άρθρο είναι κανονικό «ξεβράκωμα» του ΣΥΡΙΖΑ και παρουσιάζεται ως «νίκη» στον τίτλο.

 

Ο Παπαδημούλης ο Δημήτρης (ΟΧΙ Κύπρου) είπε το πρωί στο ΜΕΓΚΑ για συμμαχία PoRdemos , αμφισβήτηση Σιν Φέιν, και δειλά δειλά αντίσταση από Γαλλία και Ιταλία στο δόγμα Μέρκελ. Δεν ξέρω ποιο ψέμμα είναι πιο γελοίο.

 

Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Άγγελου Τσέκερη «Μια ιστορία αλλιώς – Ο Νίκος Ζαχαριάδης, η Σοβιετική Ένωση και οι κομμουνιστές της Τασκένδης»

2014 για εμάς, 1944 για τους κομμουνιστές

 

Βαρουφάκης για hedge funds «Ας πανικοβληθούν, δεν πειράζει. Ο πανικός τους, η ελπίδα μας!»

οικονομολόγος (εκτός από προφήτης) όχι μαλακίες

 

Φ. Κουβέλης: «Δεν βλέπω να προκύπτει ο αριθμός των 180»

Δεν βλέπω να προκύπτει ΔΗΜΑΡ

 

Συνοψίζοντας, τις φασαρίες τις κάνει το κράτος ή γίνονται από μόνες τους. Οι ακροαριστεροί είναι πάντα απλοί περαστικοί.

 

Πολύ ωραία. «Έσφιξαν τα γάλατα». Ή ψηφίζετε ή αναλαμβάνουν. Either way κερδισμένοι είμαστε. Θα τελειώσουν τα παραμύθια.

 

και άλλο κακό να μη μας βρει

Ο κύριος Καθηγητής

Advertisements