Το Παρατηρητήριο – Briefing 7/12/2015 (1)

1

 

επιλογές της επικαιρότητας:

 

Συντάξεις: Τσεκούρι στις επικουρικές ως και 10% άμεσα

Η Βενεζουέλα έβαλε τέλος στον «τσαβισμό» -Συντριπτική ήττα Μαδούρο στις εθνικές εκλογές

Περιουσιολόγιο: 45% ο φόρος για τα αδήλωτα χρήματα

Νέο χαράτσι: Αυξάνονται βενζίνη και πετρέλαιο για να μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας

Αγρότες: Μπλόκα σε όλη την επικράτεια το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου

Στα εργοτάξια της Αθήνας

 

Ας δημιουργήσουμε δημόσιο μητρώο

 

Καθηγητής του Παντείου είχε καθυβρίσει φοιτητές που ήθελαν να παρακολουθήσουν μάθημά του ενώ η επανάσταση των κουκουλοφόρων ήταν σε εξέλιξη στους δρόμους. Θυμάμαι τις εισβολές σε θεατρικές παραστάσεις, σε μία μάλιστα το κοινό τούς χειροκρότησε. Τουλάχιστον τους φαιοχίτωνες δεν τους χειροκροτούσαν οι θεατές όταν έσπαγαν θέατρα στο Βερολίνο. Θυμάμαι ακόμη την ιστορία εκείνης της μητέρας, η οποία έμενε στο Ψυχικό και υπερηφανευόταν πως ετοίμαζε την κουκούλα στον γιόκα της για να πιάσει δουλειά. Se non è vero è ben trovato.

 

Το σημερινό φορολογικό σύστημα ευνοεί κάποιους σε βάρος άλλων. Δεν είναι απλώς άδικο, είναι βαθιά αντιπαραγωγικό· στρεβλώνει διά των διαφορετικών συντελεστών την οικονομική δραστηριότητα και με τις υψηλότερες μη μισθολογικές επιβαρύνσεις της εργασίας γίνεται αντικίνητρο στην παραγωγή.

 

Κωνσταντίνος Καραμανλής: Η συναρπαστική βιογραφία του έλληνα ηγέτη

 

Ο μύθος -γιατί περί μύθου πρόκειται- της « ηθικής ανωτερότητας της αριστεράς», διαλύθηκε στα «πόθεν έσχες» των στελεχών της και στους ξεδιάντροπους διορισμούς στο δημόσιο μέχρι και των ερωτικών συντρόφων τους. Για όλα αυτά που συνέβησαν στον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης τους, και θα κριθούν και θα συγκριθούν. Στο κάτω- κάτω αυτούς που κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τα δύο αστικά κόμματα, εγκαθίδρυσαν ένα δημοκρατικό πολίτευμα ανοικτό, χωρίς αποκλεισμούς, που έδωσε τη δυνατότητα στην αριστερά να κυριαρχήσει σε πολύ κρίσιμους για την κοινωνία χώρους. Αν για τα κάτι πρέπει να εγκληθούν αυτά τα δύο κόμματα, είναι γιατί ύψωσαν λευκή σημαία στον ιδεολογικό αγώνα. Γιατί δεν υπερασπίστηκαν τις αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος και της ελεύθερης οικονομίας. Αλλά γι’ αυτά τιμητές και επικριτές τους είμαστε εμείς οι φιλελεύθεροι, και όχι οι αριστεροί.

 

Την έξοδο της φυλακής βλέπουν βαρυποινίτες

Ασκηση εξουσίας σε χώρα μετρίων

Η στόφα ενός ηγέτη

Ποιος θέλει να εφαρμόσει το Μνημόνιο;

Η ώρα του «τρελού» στην Πολιτική μας…

Κ. Σημίτης, ένας ξένος στον τόπο του

 

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να προσελκύσει επενδύσεις. Το ίδιο είχαν δηλώσει προ καιρού ο πρόεδρος Ολάντ, ο Μπιλ Κλίντον και πολλοί άλλοι. Δεν θα μπορέσουν, όμως, να βοηθήσουν σε αυτήν την κατεύθυνση αν δεν βοηθήσουμε εμείς τους εαυτούς μας. Κανείς δεν θα επενδύσει σε μία χώρα που έχει υπουργούς οι οποίοι τορπιλίζουν ανοικτά επενδύσεις που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη ή είναι έτοιμες προς υλοποίηση. Η Ελλάδα έχει ούτως ή άλλως τεράστια δομικά προβλήματα σε αυτόν τον τομέα. Οταν όμως προσθέσει κανείς σε αυτά την ασχετοσύνη και την ιδεοληψία πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων, η κατάσταση γίνεται αφόρητη. Για να αλλάξει το κλίμα χρειάζεται ένα ξεκάθαρο σήμα από την πλευρά του ίδιου του πρωθυπουργού και όλων των αρμοδίων υπουργών. Χρόνος δεν υπάρχει.

 

Οταν και η επιστήμη ρίχνει τα τείχη

Διάγγελμα Ομπάμα: Θα ξεπεράσουμε την τρομοκρατική απειλή

Η Τουρκία προσάραξε σε… στρατηγικό αβαθές

«Ακροδεξιό» σοκ στη Γαλλία: Θρίαμβος για το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν μετά το μακελειό στο Παρίσι

Ξεκινούν κατασχέσεις για οφειλές σε Ταμεία

Εκνευρισμός και αίσθηση αδιεξόδου στην Αθήνα με τις απαιτήσεις των δανειστών

Ανοίγει ο «φάκελος» για τις διοικήσεις των τραπεζών

Μετά τον Σεπτέμβριο του 2018 η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Venezuelan opposition wins legislative voting in landslide

Eρχονται 1.000 ανακριτές της Frontex

Advertisements