Σχολιασμός της επικαιρότητας από τον κύριο Καθηγητή 3/12/2015

1

 

1)ElenaTzouanacou

@elenacou

Πληροφοριακά, το κύριο χαρακτηριστικό της ζώνης Σέγκεν είναι η έλλειψη συνοριακών ελέγχων. Η Ελλάδα ΔΕΝ συνορεύει με άλλες χώρες Σέγκεν…

θερίζουν οι ψυχασθένειες. Σχολή Βαξεβάνη η Έλενα

12339179_1691578077746399_1294961800788426364_o

 

2)Η λύση πρέπει να είναι πολιτική.Και εξηγούμαι:Το πολιτικό σύστημα πρέπει να κάνει την υπέρβαση.Δεν νοείται πολυδιασπασμένη αντιπολίτευση απέναντι σε αυτήν την εθνικολαϊκίστικη λαίλαπα.Δεν αρκεί μια εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σε πιθανές μελλοντικές εκλογές προκειμένου η κατάσταση να εξομαλυνθεί.Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την θέση μας στον χάρτη.

Δεν είμαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που το λέει αλλά ζητούμενο είναι η δημιουργία πολιτικής πλατφόρμας που να μπορέσει να εκφράσει το σύνολο το σύνολο των αντιπολιτευόμενων κομμάτων.Στόχος είναι ένα μαζικό πρόταγμα που θα ενώσει πλατιές μάζες κόσμου στην εθνική προσπάθεια και που θα μπορέσει να κάνει τις αναγκαίες και επίπονες τομές που έχει ανάγκη η χώρα.Απέναντι στην παράνοια της συγκυβέρνησης εμείς θα προτάξουμε λόγο ενωτικό και ρεαλιστικό.

Δεν βρίσκω πως ένας κεντροαριστερός ή ένας φιλελεύθερος δεν μπορούν να συνεργαστούν με έναν κεντροδεξιό για παράδειγμα.Υπάρχουν πολλά παραδείγματα πολιτικής συμφωνίας και σύμπλευσης στο παρελθόν από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες και η αντιπολίτευση θα πρέπει να υπερβεί εγωισμούς,προσωπικές ατζέντες και μικρομεγαλισμούς.

Ελπίζω η εκλογή προέδρου στην ΝΔ να είναι η απαρχή για μια συμπαγή αντιπολίτευση που θα δώσει τέλος στον εφιάλτη που βιώνουμε καθημερινά.

Νεολίμπεραλ

η συνέχεια εδώ Flash back και η ζητούμενη υπέρβαση

 

3)Το παραπάνω μου επανέφερε και πάλι μια σκέψη-δορυφόρο στο κεφάλι μου τον τελευταίο χρόνο στην θα επανέλθω ανελέητα και διεξοδικότερα κάποια στιγμή:

Στις 25 Ιανουαρίου του 2015 δεν έγιναν -τελικά- «εκλογές». Έγινε ένα έντεχνο εκλογικό πραξικόπημα από τις Δυνάμεις Κατοχής με τη συνδρομή κάποιων αφελών Υπηκόων οι οποίοι νόμιζαν ότι τα γρουξίματα και οι προεκλογικές υλακές – υποσχέσεις  των αφρόνων που επαναστάτησαν προς τους Πελάτες τους, τους αφορούσαν. Έτσι πίστευαν

Και ναι, τώρα Μοιραίοι, Δειλοί και Αβουλοι, παρασυρθέντες αφελείς, μαζί μετανοημένοι «δοκιμαστές» και «σταλεγάκηδες» αναρωτιόμαστε τι είναι αυτό το κακό που μας βρήκε. Και του οποίου αντιπροσωπευτικό δείγμα αποτελεί και το παλιόχαρτο πατσαβούρα των Νικητών(;) στα μούτρα των Ηττημένων:

«ΟΧΗ ΠΛΙΡΟΦΟΡΕΙΕΣ ΕΔΩ»

ΚΚ2

ΥΓ: Ναι, δεν είναι «όλοι ίδιοι». Είναι όμως αρκετοί οι «ίδιοι» και αρκετά προκλητικοί ώστε να δίνουν τον τόνο.

η συνέχεια εδώ ΟΧΗ ΠΛΙΡΟΦΟΡΕΙΕΣ ΕΔΩ(*). ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ.

 

4)Δεν παρακολουθώ στενά το φαινόμενο «Φαήλος» γιατί γενικώς δεν με ενδιαφέρει ούτε τι γράφει, ούτε τι λέει στα πάνελ. Σχετικά με τη δήλωσή του το μόνο που σκέφτηκα είναι ότι η (κανονική) ανωμαλία βρίσκεται αλλού και όχι εκεί που την «είδε» ο Φαήλος ο Κρανιδιώτης.

 

5)Συνεχίζουν οι της εθνοσωτηρίου να απαντούν σε ερωτήσεις σχετικά με το αν συμφωνούν με τη δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης. Το απορρίπτουν κατηγορηματικά ως ενδεχόμενο αλλά δεν κατάλαβα από που πηγάζει όλη αυτή η ανάγκη ερωτήσεων και αρνητικών απαντήσεων. Πλην Λεβέντη, το θέμα, επισήμως τουλάχιστον, δεν ετέθη από κανένα άλλο κόμμα. Μόνοι τους τα λένε μόνοι τους τ’ακούν.

 

6)Αλεξιάδης «Εμείς δεν κλέψαμε την ψήφο του λαού. Καταθέσαμε εξ αρχής την πρότασή μας και ο λαός ψήφισε. Ερχόμαστε να υλοποιήσουμε αυτά που ψήφισε ο λαός»

Σε λίγο εκτός από μαλάκα, ψηφοφόρε τους, θα σου λένε ότι εσύ υπέγραψες το μνημόνιο 3

Αλεξιάδης: Δεν κλέψαμε την ψήφο του λαού – Υλοποιούμε αυτά που ψήφισε

 
7)Ισοδύναμα, παράλληλο πρόγραμμα, εκλογές πριν καν έρθει η πρώτη δόση του καταργημένου ΕΝΦΙΑ αλλά δεν κλέψατε την ψήφο του λαού Τρύφωνα.
 

3 Δεκεμβρίου 2014

Μητρόπουλος «Η κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ που θα προκύψει με νωπή λαϊκή εντολή σε λίγο καιρό, θα στηρίξει το Ασφαλιστικό Σύστημα και θα εγγυηθεί την απρόσκοπτη καταβολή αξιοπρεπών συντάξεων για όλους»

μη γελάτε, τα πιστεύουν

 

και άλλο κακό να μη μας βρει

 

Ο Κύριος Καθηγητής

Advertisements