Το πρόβλημα είναι το 62-38 του δημοψηφίσματος

1

 

Η ελληνική κοινωνία είναι absolutely διχασμένη. Σχεδόν εμφύλιος χωρίς στρατόπεδα αλλά με συγκυριακά διαμορφούμενες υπο-φάρες που είναι έτοιμες ακόμα και να αλληλοσφαχτούν προς υπεράσπιση συμφερόντων και ιδεοληψιών τους.

Αλίμονο στα παιδιά μας…

Βλέπω την κόρη μου γεμάτη απορίες με τις σαχλαμάρες που ακούει από συμμαθητές της επειδή με τη σειρά τους τις άκουσαν από τους γονείς τους που τις «διάβασαν στο ίντερνετ» και δεν ξέρω τι να της πω για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο. Δεν είναι ακόμα έτοιμη να έχει ορθολογικά επιχειρήματα ενώ εντοπίζει ενστικτωδώς τη μαλακία και την υπερβολή, και αυτό της στοιχίζει. Και δεν μπορώ να τη βοηθήσω..

Διχασμός. Χωρίς καθαρά στρατόπεδα. Μόνο ένα: το 62-38 του δημοψηφίσματος. Και υπό μία έννοια και το 4+36+6+5+3 = 54% των ΑΝΕΛ – ΣΥΡΙΖΑ – ΧΑ – ΚΚΕ – ΛΑΕ των εκλογών που λόγω μικρής συμμετοχής είναι περίπου 50% grosso modo στην κοινωνία.

Μια κοινωνία διχασμένη. Αδιάφορο 50-50 ή 60-40. Δεν πάει έτσι όμως μπροστά κανένα … καραβάνι. Ή το ένα σκέλος ή το άλλο πρέπει να τσακιστεί. Στη νοοτροπία του. Και όχι με χούντα. Μη δημοκρατία. Αυτό είναι διακύβευμα. Πώς θα τσακιστεί το ανορθολογικό βολεμένο στους μύθους του κομμάτι. Που πράγματι πιέζεται αλλά «πατάω κουμπί και βγαίνει μια χοντρή» δεν υπάρχει. Όσο κι αν ήταν η αφήγηση ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ για να γίνουν φίρμες.

 

από τον Christos Aggelou

Advertisements