Το Παρατηρητήριο – Briefing 2/12/2015 (1)

1

 

Αυστηρή προειδοποίηση στέλνουν τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. προς την Ελλάδα ότι αν έως την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής δεν υλοποιήσει σειρά μέτρων που έχει συμφωνήσει για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος θα είναι αντιμέτωπη ακόμα και με έξοδο από τη Σένγκεν.

 

Απαιτεί ο Τσίπρας τη συναίνεση και τη συνεργασία της αντιπολίτευσης για να ψηφιστούν τα μέτρα του ασφαλιστικού. Και καταγγέλλει, με απόλυτη φυσικότητα, αυτούς που τους έκανε τη ζωή μαρτύριο όταν ο ίδιος ήταν αντιπολίτευση και είχε παρόμοιες επιλογές. Τότε δεν τους χαρίστηκε: ούτε μία λιγότερη διαδήλωση ούτε ένας λιγότερος προπηλακισμός ούτε οι λεκτικές υπερβολές και φυσικά οι υποκινούμενες από τον ΣΥΡΙΖΑ απεργίες. Και αυτό πάλι τι είναι; Συγκεντρώνεις τους αρχηγούς για να ζητήσεις συνεννόηση (αυτό που εσύ δεν θα έκανες), ως πολιτικό τακτικισμό και μεθοδευμένο ελιγμό, έχοντας ως ακροατήριο ποιους; Τον κόσμο της αριστεράς ή όσους την ψήφισαν, που παρακολουθεί τη ΝΔ να αρνείται και θα πρέπει να αγανακτήσει γιατί: ορίστε, οι κακοί δεξιοί δεν ακολουθούν τα δεξιά μέτρα του μνημονίου.

 

Ψάχνει ο ΣΥΡΙΖΑ για «αποστάτες»;

 

Προθεσμία 10 ημερών (έως τις 11 Δεκεμβρίου) για να ψηφίσει και να εφαρμόσει τα 13 προαπαιτούμενα μέτρα του δεύτερου πακέτου και όχι απλώς για να τα συμφωνήσει με τους θεσμούς, έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση. Μάλιστα, η Αθήνα είναι αναγκασμένη να λειτουργήσει υπό την απειλή ενδεχόμενης επιπλοκής με την υποδόση του 1 δισ. ευρώ που εξαρτάται από την υλοποίηση αυτών των μέτρων, καθώς τα κεφάλαια είναι διαθέσιμα για την Ελλάδα έως τις 31 Δεκεμβρίου.

 

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για επιπολαιότητες και ερασιτεχνισμούς και ζήτησε να επανασυσταθεί η εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια. «Να ανασυσταθεί η εξεταστική επιτροπή και να τα εξετάσει όλα για λόγους ιστορικούς και παιδαγωγικούς και να διασκεδάσει ο ταλαίπωρος λαός από τις ανακολουθίες σας. Να μας εξηγήσετε γιατί σας πήραν από τα χέρια τα 11 δις ευρώ από το ΤΧΣ, γιατί συγκεντρώσατε μέσα στο άγχος σας τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και κρατικών φορέων και τα κάνετε Ρέπος χωρίς προοπτική αποκατάστασης, γιατί αυξήσατε το χρέος και τώρα ευνουχίζετε την εθνική διαπραγμάτευση με αυτά που λέτε με το PSI. Θα τη βλέπετε με το κιάλι την διαπραγμάτευση του 2012 και θα την προσκυνάτε». Πηγή: Βενιζέλος: Να επανασυσταθεί η εξεταστική για τα Μνημόνια -Να διασκεδάσει ο ταλαίπωρος λαός με τις ανακολουθίες σας

 

«Βόμβα» στις τσέπες χιλιάδων αγροτών προκαλεί η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή με την οποία ουσιαστικά ζητείται να επιστραφούν επιδοτήσεις 320 εκατ. ευρώ από το περίφημο «πακέτο Χατζηγάκη» που καταβλήθηκετη διετία 2008-2009. Το νέο χτύπημα μετά τη φοροεπιδρομή, αφορά συνολικά 725.000 αγρότες, οι οποίοι με υπουργική τροπολογία καλούνται να επιστρέψουν τις επιδοτήσεις Χατζηγάκη, καθώς κρίθηκαν παράνομες από την Κομισιόν. Στην υπουργική τροπολογία προβλέπεται πως όσοι αγρότες έλαβαν αντισταθμιστικές εισφορές από τον ΕΛΓΑ στο διάστημα 2008 και 2009, θα πρέπει να επιστρέψουν τα πρώτα 45 εκατ. ευρώ εντός του 2016.

 

Ο Τσίπρας όχι απλώς δεν πήγε εκεί που υποσχέθηκε αλλά πέρασε απέναντι σε ότι υποτίθεται ότι πρέσβευε – θα το δουν γρήγορα όσοι δεν το είδαν ακόμη. Και από τη στιγμή που οδηγήθηκε εκεί, ο λόγος του έχει καταστεί κάτι μεταξύ φάρσας και τραγωδίας. Ετσι, το μοναδικό πλέον ερώτημα που μένει να απαντηθεί ως προς το μέλλον της κυβέρνησής του με τον Καμμένο είναι αυτό: τι θα επικρατήσει τελικά από τα δύο; Η φάρσα, ή η τραγωδία; Είναι όλα θέμα χρόνου. Τίποτε άλλο. Φάρσα αν φύγει γρήγορα. Τραγωδία αν μείνει πιο πολύ…

 

Κάνεις λάθος Αλέξη, δεν είναι τα σκυλιά που ουρλιάζουν…

 

 

Γενικώς στο κυβερνητικό στρατόπεδο οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και κυρίως ο φόβος της καταψήφισης, απογειώνει τα «επιχειρήματα» στο χώρο του σουρεαλισμού. Ο κατά τεκμήριο αντιμνημονιακός υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, είχε δίκιο που κατήγγειλε τα μνημόνια. Έχει και τώρα δίκιο που κατηγορεί την μνημονιακή αντιπολίτευση, γιατί ως κυβέρνηση …δεν εφάρμοσε τα μνημόνια! «Το τραγικό λάθος στην ιστορία είναι ότι στο πλαίσιο της δειλίας που έδειξαν οι προηγούμενοι, τρέναρε η εφαρμογή των μέτρων, με αποτέλεσμα να χαθεί η δυναμική», είπε -για τότε έλεγε, που ο πολιτικός του χώρος έβριζε προδότες και προειδοποιούσε ότι αν υλοποιήσουν το μνημόνιο, τους περιμένουν οι κρεμάλες και το Γουδί!

 

Τις «σημαντικές», κατά τον ίδιο, επιτυχίες της κυβέρνησης κατά το τελευταίο δίμηνο, οι οποίες έχουν οδηγήσει τη χώρα «σε μια νέα περίοδο σταθεροποίησης», θέλησε να εξηγήσει μία προς μία στους βουλευτές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός, για να τους ζητήσει στη συνέχεια όλα όσα τους εξήγησε να τα μεταφέρουν διά ζώσης στους πολίτες, στον λαό που, προφανώς, όπως και οι βουλευτές, δεν τα έχει πλήρως αντιληφθεί. Λίγο αργότερα, βεβαίως, άκουσε τους βουλευτές του να του μεταφέρουν ότι τα όρια αντοχής των πολιτών και η υπομονή τους εξαντλούνται, κάτι που θα πρέπει να συνυπολογίσει η κυβέρνηση στις επόμενες κινήσεις της.

 

Το καραβάνι του κ. Τσίπρα

Η Vodafone αναλαμβάνει τις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας

Αυτός είναι ευεργέτης: Ο Ζούκεμπεργκ δωρίζει το 99% των μετοχών του

Ανεργία – μετανάστευση τα μεγαλύτερα «αγκάθια» στην Ε.Ε.

 

Εστιάζουν στον κακό χριστιανισμό της μετά-ισλαμικής Ισπανίας και δεν αναρωτιούνται τι το ιδιαίτερο είχε η Ισπανία που την ώθησε στο να εφαρμόσει ένα Χριστιανισμό που είχε πολλά κοινά με το Ισλάμ στις πρακτικές του. Μήπως την Αραβική Ισλαμική κατοχή αιώνων; Παραβλέπουν ότι όλα γύρω μας εξελίσσονται – ακόμα και οι θρησκείες – ενώ το Ισλάμ παραμένει ίδιο και απαράλλαχτο ενώ απαγορεύεται δια θανάτου η όποια αλλαγή του. Η όποια αλλαγή σε κείμενα που έκλεισαν τον 14ο αιώνα και που στο σύνολο τους αναφέρονται σε γεγονότα και πρακτικές του 7ου αιώνα και των Αραβικών φυλών του. Τέλος αγνοούν ότι το Ισλάμ και η βία είναι ένα και το αυτό. Η βία τρέφει το Ισλάμ και το Ισλάμ υπάρχει μόνο και μόνο για να επεκτείνει την παρουσία του μέσω της βίας. Αυτός είναι ο μόνος σκοπός του, αυτό έκανε και αυτό κάνει 14 αιώνες τώρα σχεδόν αποκλειστικά. Είναι μια θρησκεία βίαιη και υλιστική, φτιαγμένη για να προβάλει τον ανάλογο χαρακτήρα των Αραβικών φυλών που είχε σαν στόχο να ενώσει. Τόσο υλιστική όσο και ο παράδεισος της που δεν είναι τίποτε παραπάνω από μια υπερβολή της λείας που περιμένει κάθε πολεμιστής από τις επιδρομές του. Η όλη «κοσμική» ουσία του Ισλάμ είναι δύο στοίχοι από το Κοράνι: «Αυτός (Αλάχ) είναι που έστειλε τον Αγγελιοφόρο του (Μωάμεθ) και την θρησκεία της αλήθειας (Ισλάμ) για να την οδηγήσει νικηφόρα απέναντι σε όλες τις άλλες θρησκείες ακόμα και αν οι άπιστοι αντισταθούν» (Κοράνι 61:9) «Μην κάνετε φιλίες με τους Εβραίους και του Χριστιανούς» (Κοράνι 5:51)

Advertisements