Σχολιασμός της επικαιρότητας από τον κύριο Καθηγητή 29/11/2015

1

 

1)Το μόνο θετικό λοιπόν από τη χτεσινή σούπα, είναι πως ο Πρωθυπουργός έχει απολέσει εντελώς την ψυχραιμία του αφού πλέον νιώθει πως ούτε λαικό έρεισμα έχει, ούτε το πολιτικό διαμέτρημα να ισορροπήσει και να εξευμενίσει τους οργισμένους βουλευτές του. Πλέον είναι γεγονός πως η κυβέρνησή του, μετράει μήνες, αν όχι εβδομάδες. Δεν μπορεί να σταθεί. Γιατί το ψέμα έχει πάντοτε κοντά ποδάρια. Για αυτό και ήταν τόσο επιθετικός. Όπως όλοι όσοι καταλαβαίνουν πως χάνουν. Αυτό που είδαμε χτες ήταν ένα θλιβερό απονενοημένο διάβημα, δυστυχώς για αυτόν, χωρίς αποδέκτες.

η συνέχεια εδώ Ο εκνευρισμός του Αλέξη, και η χτεσινή σούπα

 

2)Και από αύριο χαμηλώνουμε τους τόνους και τους αφήνουμε να εκτεθούν. Μέχρι το μεσημέρι αρκεί. Μην χαραμίζετε το χρόνο και την ενέργειά σας. Τα καλύτερα έρχονται. Αφήστε τους να «ξεμπουκώσουν». Έτσι κι αλλιώς καθημερινά τους πιστεύουν όλο και λιγότεροι και θυμώνουν όλο και περισσότεροι.

 

3)Η απάντηση του τιτανοτεράστιου αριστερού ημίθεου; Διαβάστε και κλάψτε:

«Βελτιώθηκε, διότι υπάρχει μια σαφής συμφωνία, με επαχθή μέτρα, μετά το τρίτο Μνημόνιο. Είναι Μνημόνιο και λέγεται έτσι, έστω και αν χρησιμοποιείται η διατύπωση «συμφωνία». Είναι ανοικτή η εφαρμογή μιας παράλληλης πολιτικής, η οποία είναι δυνατόν να αντιρροπεί. Πρόκειται για μια καθυστέρηση που δεν είναι καθόλου παραδεκτή, διότι θα έπρεπε ήδη να έχει αναπτυχθεί μια παράλληλη πολιτική για να αντιρροπήσει και να αντισταθμίσει τα δύσκολα και επαχθή μέτρα και αυτό χρεώνεται η κυβέρνηση και οφείλει να το αντιμετωπίσει».

Αυτό είναι. Τα πράγματα βελτιώθηκαν, απλά εμείς δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι. Τα capital controls είναι ΒΕΛΤΙΩΣΗ. Η ύφεση, ενώ προβλεπόταν ανάπτυξη και μάλιστα σημαντική, είναι ΒΕΛΤΙΩΣΗ. Το κόψιμο των συντάξεων είναι ΒΕΛΤΙΩΣΗ. Η απελευθέρωση των πλειστηριασμών είναι ΒΕΛΤΙΩΣΗ. ΟΛΑ γύρω μας είναι ΒΕΛΤΙΩΣΗ!!

Αν, όπως περπατάτε στον δρόμο, ακούστε ένα δυνατό σφύριγμα, προσέξτε. Κοιτάξτε ψηλά και μετακινηθείτε. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε αυτόν τον καιρό, είναι να σας πέσει στο κεφάλι ο μπάρμπα-Φώτης καθώς γλιστράει και γκρεμίζεται από το ροζ συννεφάκι του.

η συνέχεια εδώ Ο αμετανόητος μπάρμπα-Φώτης

 

4)»Σταυρούλα Ξουλίδου
@sxoulidou
Οι ΑΝΕΛ πρέπει ν αλλάξουν ΧΘΕΣ ηγεσία. Πρόδωσε τον κόσμο που τους ψήφισε.Είναι χειρότερη από Σαμαρά & Βενιζέλο.Δυο φορές προδοτική &δοσίλογη»

Πες τα Σταυρούλα

 

5)Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε μια στατιστική μελέτη, του OΟΣΑ και του Fortune, βάσει της οποίας οι Έλληνες εργάζονται ετησίως περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο λαό, που συμμετείχε στην έρευνα. Αμέσως μου προξένησε το ενδιαφέρον και θέλησα να μάθω και τον τρόπο υπολογισμού αλλά κυρίως τις άλλες χώρες που συμμετείχαν. Μια πρώτη παρατήρηση είναι, πως οι άλλες δύο χώρες που ξεχώρισαν σε αυτή τη μελέτη ήταν το Μεξικό και η Κόστα Ρίκα. Και είναι σημαντικό το στοιχείο αυτό, καθώς είναι χώρες στις οποίες η κρατική διαφθορά και η γραφειοκρατία είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Όπως θα αποδείξω στην μικρή έρευνα που πραγματοποίησα, αυτά τα δύο χαρακτηριστικά είναι καίριας σημασίας. Επίσης, έχω αμφιβολίες και για τον τρόπο υπολογισμού. Πιο συγκεκριμένα ο ΟΑΣΑ υπολόγισε τις ώρες απασχόλησης από τα επίσημα στοιχεία ΟΑΕΔ και φορέων του Δημοσίου και στο Fortune το διαίρεσαν δια του 52. Όμως, η αλήθεια είναι πως ούτε τεμπέληδες είμαστε αλλά ούτε και είναι δείγμα ανάπτυξης αυτό το στοιχείο.

η συνέχεια εδώ Περί ωρών εργασίας, ανταγωνιστικότητας και ΟΟΣΑ

 

6)»Σε μια διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λονδίνο κατά του ενδεχόμενου η Βρετανία να διεξάγει αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Συρία συμμετείχαν μόλις 5000 άνθρωποι, ενώ μάλιστα το βρετανικό κοινοβούλιο ενδέχεται να αποφασίσει πολύ σύντομα, εντός της επόμενης εβδομάδας, να απαντήσει θετικά στο σχετικό αίτημα βοήθειας που έχει υποβάλει η Γαλλία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.»

Λονδίνο 8.278.251 κάτοικοι

 

7)Κάπου εδώ να υπενθυμίσουμε ότι αυτοί που σήμερα ζητούν συναίνεση έκαναν το καλοκαίρι διαδήλωση έξω από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ επειδή αυτά που έγραφε η εφημερίδα ήταν εναντίον της εθνοσωτηρίου. Επίσης, είναι οι ίδιοι που έστειλαν επιστολή, ο κυρ Πάνος ο Σκουρλέτης αν ενθυμούμαι σωστά, στην Καθημερινή εναντίον του Κασιμάτη.

 

8)Πάρτε ένα αχνιστό καφέ και καθίστε λίγο να τα πούμε, έχω να σας πω μια ιστορία.

Το 2010 το Τόκιο (ή για να είμαστε ακριβείς, το ευρύτερο αστικό σύμπλεγμα που περιλαμβάνει τις πόλεις Τόκιο-Γιοκοχάμα-Καβασάκι και τα περίχωρα τους) με κοντά 35 εκατομμύρια πληθυσμό, έπαψε να είναι η μεγαλύτερη πόλη του κόσμου. Την αντικατάστησε ένα αχανές αστικό σύμπλεγμα, τριπλάσιο σε έκταση του οποίου ο πληθυσμός έχει φτάσει τα 42 εκατομμύρια και αναμένεται, ελέω μιας τεράστιας διαδικασίας αστικοποίησης και ανάπτυξης, να φτάσει τα 120 εκατομμύρια κατοίκους πριν το έτος 2050. Ακριβώς όταν με τα σημερινά δεδομένα, η Κίνα θα έχει εδραιωθεί σαν η πρώτη οικονομική δύναμη και τελικά, εκ των πραγμάτων ενδέχεται και η Κινεζική γλώσσα να είναι απαραίτητο εργαλείο όπως είναι σήμερα τα απείρως πιο ευκολότερα για εμάς στην εκμάθηση, Αγγλικά.

η συνέχεια εδώ H Ελλάδα και το Μαργαριταρένιο Ποτάμι

 

9)Ποστάρεις άρθρο με τίτλο «Στη Βενεζουέλα δολοφονούν την αντιπολίτευση» και σου σχολιάζει ο άλλος «και στις ΗΠΑ τα ίδια γίνονται».

Πες τα γέροντα

Στη Βενεζουέλα δολοφονούν την αντιπολίτευση

 

10)»Παπαδημούλης: Όσοι θέλουν να ρίξουν τον Τσίπρα, θα αποτύχουν πάλι»

Μήτσο, εμείς στηρίζουμε εθνοσωτήριο πάντως για να εφαρμόσει το μνημόνιο Τσίπρα, να ξέρεις. Επίσης, τον Τσίπρα το καλοκαίρι τον στήριξε η αντιπολίτευση και τον έριξαν οι σύντροφοί του. Σ’αυτούς αναφέρεσαι;

http://ysterografa.gr/twitterland/παπαδημούλης-όσοι-θέλουν-να-ρίξουν-το/

 

11)Στην Αυγή δεν έμαθαν για το χθεσινό φιάσκο. Επίσης, κάτω δεξιά, κυβέρνηση της αριστεράς στην Πορτογαλία ΔΕΝ υπάρχει (μήπως υπάρχει στην Ελλάδα;). Υπάρχει κυβέρνηση σοσιαλιστών, που δεσμεύτηκαν ότι θα τιμήσουν τις υποχρεώσεις της χώρας, και «αποκομμάτων» της αριστεράς.

12289506_1690755557828651_2607232837964412483_n

 

12)Μας έκαναν follow στο τουίτερ του Το Παρατηρητήριο ένας κομμουνιστής Ισπανός και ένας εθνικιστής Καταλανός (δικηγόρος, βουλευτής). Θερίζουν οι ψυχασθένειες (και στην Ισπανία). Εννοείται ότι έκανα follow back. Δεν χάνονται αυτά.

 

13)Και από αύριο χαμηλώνουμε τους τόνους και τους αφήνουμε να εκτεθούν. Μέχρι το μεσημέρι αρκεί. Μην χαραμίζετε το χρόνο και την ενέργειά σας. Τα καλύτερα έρχονται. Αφήστε τους να «ξεμπουκώσουν». Έτσι κι αλλιώς καθημερινά τους πιστεύουν όλο και λιγότεροι και θυμώνουν όλο και περισσότεροι.

 

14)Η αντιπολίτευση φταίει πρόεδρε δίκιο έχεις. Να το πεις στην «προς συνταξιούχους» επιστολή σου όταν θα ψηφίσει η εθνοσωτήριος τις μειώσεις.

Ελπίζω να του αλλάξουν το κοκτέιλ των αντι-καταθλιπτικών σήμερα

Όταν λέμε η πρώτη κυβέρνηση με πρωθυπουργό Τρολλ παγκοσμίως

Και τον ‪#‎Varoufakis‬ η αντιπολίτευση τον έβαλε να μας βγάλει από το ευρώ πρόεδρε, δίκιο έχεις. Πες τα να μαθαίνει ο κόσμος. Σπάσε τη σιωπή σου

Το μνημόνιό μου δε θα το ξαναπείτε χειρότερο. Το μνημόνιό μου

Ο Τσίπρας είναι σαν τον Αλαφούζο. Ο Παναθηναϊκός σέρνεται και ο Αλαφούζος μιλάει για το μπενάλτ του Παπουτσέλη.

Ο «κάνε με πρωθυπουργό για μια μέρα» έγινε πρωθυπουργός. Ό,τι και να πείτε έχουμε χιούμορ.

 

15)Τσιπρας: «Βάζουν την κομματική τους επιβίωση πάνω από το συμφέρον τον συνταξιούχων και των εργαζομένων»
Πες τα πρόεδρε, όχι σαν κι εσένα που θα μας έβγαζες έξω από το ευρώ. (μπουκώματα με αλατόνερο μην ξεχνάς πρωί-βράδυ)

 

16)»Οι μισοί Γερμανοί δεν θέλουν ξανά τη Μέρκελ καγκελάριο» μας ενημερώνει το έγκυρο left.gr . Προσπερνώ το δείγμα των 579 ατόμων και σκέφτομαι ότι αυτοί νομίζουν πως αν η Γερμανία αλλάξει καγκελάριο θα τους δίνει τζάμπα λεφτά για προσλήψεις.

Οι μισοί Γερμανοί δεν θέλουν ξανά τη Μέρκελ καγκελάριο – See more at: http://left.gr/news/oi-misoi-germanoi-den-theloyn-xana-ti-merkel-kagkelario#sthash.yLlQzenM.dpuf

 

29 Νοεμβρίου 2014

Με αφορμή την απογοήτευση ενός φίλου σχετικά (και) με τις σημερινές δηλώσεις του Τσίπρα περί νταουλιών και άλλων . Κακώς απογοητεύεται ο φίλος. Ο Τσίπρας είναι αυτό ακριβώς και οι όποιες στιγμές διαύγειας δεν αποτελούν παρά την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Ένας άνθρωπος βαθειά αμόρφωτος και χωρίς καλλιέργεια, που ο Θεός ξέρει πως κατάφερε στα σαράντα του να διεκδικεί την εξουσία, δεν μπορεί, ακόμη και αν το επιθυμεί, να συμπεριφερθεί διαφορετικά . Όταν ένας απόφοιτος πανεπιστημίου έχει λόγο αποφοίτου λυκείου (σημερινού γιατί σε άλλες εποχές μπορεί να μην το τελείωνε) στα Ελληνικά, και τρίτης δημοτικού στα Αγγλικά, δείχνει ξεκάθαρα ποιες ήταν οι προτεραιότητές του στη ζωή και πως την αντιμετωπίζει. Δεν είναι ο μόνος ίσως, αλλά σίγουρα ανήκει σ’εκείνη τη θλιβερή μειοψηφία η οποία προτιμούσε να μάθει πέντε ατάκες , άντε και κανένα lower, στα Ισπανικά για να τις λέει στις κομματικές μαζώξεις, όπου διαχρονικά φαντασιωνόταν τις επαναστατικές πρακτικές τύπου Κάστρο και Τσάβες. Η όποια προσπάθεια προσαρμογής στα σημερινά δεδομένα λοιπόν μοιραία κουβαλά όλες αυτές τις ανεπάρκειες, αν δεχθούμε ότι είναι οι μόνες υπεύθυνες, και σαφώς εμπεριέχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Επίσης, ας μην ξεχνούμε πως ο Τσίπρας ηγείται ενός κόμματος στο οποίο οι ισορροπίες είναι εύθραυστες και ως νέος σχετικά προσπαθεί να τις διατηρήσει. Τέλος, νομίζω πως η αριστερά μάλλον κάτι άλλο είχε στο μυαλό της και ότι μετάνοιωσε για τη «στήριξη» στον Τσίπρα. Για την κανονική αριστερά μιλώ.

Advertisements