Ο εκνευρισμός του Αλέξη, και η χτεσινή σούπα

1

 

Επιβεβαιωθήκαμε 110% όσοι λέγαμε πως μόνο σκοπιμότητες έκρυβε το χτεσινοβραδυνό κάλεσμα των πολιτικών αρχηγών από τον Πρωθυπουργό μας. Το επικοινωνιακό show του Μαξίμου, ξεκίνησε από τον υπουργό άμυνας, που μόλις ολοκληρώθηκε η σύσκεψη θυμήθηκε να »ουρλιάξει» για το PSI, νομίζοντας πως μπορεί να καλύψει το ξεπούλημα των Ελληνικών Τραπεζών σε ξένους επενδυτές και την κολοσσιαία ζημιά των περίπου 40 δις που κοστίζουν στον Έλληνα φορολογούμενο. Ακολούθησε για -πρώτη φορά- ένας Αλέξης που παραληρούσε από θυμό με μοναδικό του στόχο τη στοχοποίηση των ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. και ταυτόχρονα επεδίωξε για άλλη μια φορά την αυτοθυματοποίησή του στα μάτια του έκπληκτου Έλληνα Πολίτη, αφού φταίνε για όλα οι άλλοι και ποτέ ΑΥΤΟΣ. Λες και δεν ήταν ο ενορχηστρωτής όλων των επιθέσεων σε όλους τους θεσμούς ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά κυρίως πως εδώ και κοντά ένα χρόνο κυβερνά αποκλειστικά ο ίδιος με τις επιλογές του.

Η Ν.Δ. αλλά και το ΠΑΣΟΚ δεν έπρεπε να είχαν συμμετάσχει, ο καθένας βέβαια για διαφορετικούς λόγους. Η Ν.Δ. ακέφαλη επί της ουσίας, χωρίς ξεκάθαρη γραμμή, κυριολεκτικά σύρθηκε για άλλη μια φορά από τον Αλέξη σε ένα προνομιακό του πεδίο. Αυτό των εντυπώσεων. Χρησιμοποιήθηκε απλά ως ντεκόρ, και ως ένας βολικός σάκος του μποξ, τόσο κατά τη διάρκεια της συνάντησης όσο και μετά στις »ενωτικές» δηλώσεις του Πρωθυπουργού. Το ΠΑΣΟΚ έπαιξε ακριβώς τον ίδιο ρόλο, μόνο που είχε θέσει από πριν καλύτερα τις κόκκινες γραμμές του, τις οποίες, αν και ακροβάτησε πάνω τους, δεν τις παραβίασε.

Ο Λεβέντης έδειξε για άλλη μια φορά πως μπορεί να αποτελέσει τον ιδανικό αυτόχειρα – σύμμαχο του Αλέξη, αφού με τις αλλοπρόσαλλες κινήσεις του μπέρδεψε τους πάντες. Μέσα στη σύσκεψη συνοδοιπόρος του Αλέξη, έξω στις δηλώσεις του, ειρωνικός και απαξιωτικός στο πρόσωπο του πρωθυπουργού.

Τελικά ακριβώς όπως συμβαίνει και σε έναν αγώνα που συντρίβεται η ομάδα, ο μόνος σαφέστατα κερδισμένος είναι ο παίκτης που δεν κέρδισε ποτέ, έτσι και το Κ.Κ.Ε. δικαιώθηκε για την επιλογή της απουσίας του.

Το μόνο θετικό λοιπόν από τη χτεσινή σούπα, είναι πως ο Πρωθυπουργός έχει απολέσει εντελώς την ψυχραιμία του αφού πλέον νιώθει πως ούτε λαικό έρεισμα έχει, ούτε το πολιτικό διαμέτρημα να ισορροπήσει και να εξευμενίσει τους οργισμένους βουλευτές του. Πλέον είναι γεγονός πως η κυβέρνησή του, μετράει μήνες, αν όχι εβδομάδες. Δεν μπορεί να σταθεί. Γιατί το ψέμα έχει πάντοτε κοντά ποδάρια. Για αυτό και ήταν τόσο επιθετικός. Όπως όλοι όσοι καταλαβαίνουν πως χάνουν. Αυτό που είδαμε χτες ήταν ένα θλιβερό απονενοημένο διάβημα, δυστυχώς για αυτόν, χωρίς αποδέκτες.

 

από τον George Tsoukaladakis για το Παρατηρητήριο

Advertisements