Σχολιασμός της επικαιρότητας από τον κύριο Καθηγητή 28/11/2015

1

 

1)Τσίπρας «Αν δεν συνυπογράψετε κοινό ανακοινωθέν είναι σαν να θέλετε μείωση συντάξεων»

Λέγε ό,τι θες λέγε
λέγε ό,τι θες λέγε
λέγε ό,τι θες λέγε
εγώ θα σε γλεντώ

Τσίπρας «Αν δεν συνυπογράψετε κοινό ανακοινωθέν είναι σαν να θέλετε μείωση συντάξεων»

 

2)Αλέξης Τσίπρας «Αναλαμβάνω την πρωθυπουργία και τι βλέπω; Ότι πρέπει και να κυβερνήσω. Μα είναι πράγματα αυτά;»

 

3)Αλέξης εν εξάλλω! «Έχετε το θράσος και μιλάτε για χειρότερο μνημόνιο;»

ώπα πρόεδρε, μνημόνιο υπέγραψες; συμφωνία για την έξοδο από την κρίση δεν είπες ότι είναι; μην τα αλλάζεις τώρα

Αλέξης εν εξάλλω! «Έχετε το θράσος και μιλάτε για χειρότερο μνημόνιο;»

 

4)Κάντε τώρα ανάσες αξιοπρέπειας όπως το Φεβρουάριο και προσκαλέστε και τους συνταξιούχους στον αγώνα. Και μην ξεχνάτε ότι ο ηγέτης της εθνοσωτηρίου είχε επιστρέψει και τα 500 ευρώ που είχε βρει στο γραφείο.

ΥΓ Και μπουκώματα με αλατόνερο

 

5)»Πάνος Καμμένος, υπουργός Άμυνας-πρόεδρος ΑΝΕΛΛ:

«Η συμμαχία Σαμαρά-Βενιζέλου, οδήγησε σε διαφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, των πρώην κυβερνητικών εταίρων δηλαδή, με τη θέση όλων των άλλων κομμάτων για το ασφαλιστικό. Παρότι μέχρι τις 17:30 υπήρχε απόλυτη συμφωνία με διαφορά τη ΝΔ όπου φέρεται να επικράτησαν οι υποψήφιοι από ομάδα Σαμαρά και ΛΑΟΣ οι υπόλοιποι συμφωνήσαμε για τα αιτήματα προς την ΕΕ ότι το προσφυγικό αποτελεί ένα θέμα διεθνές και όχι Ελληνικό. Θα ζητηθεί η οικονομική ενίσχυση και η ενίσχυση μέσων μετά τις εξελίξεις με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Συμφωνήσαμε για αλλαγές στο νόμο περί ευθύνης υπουργών και την αλλαγή του εκλογικού νόμου από αυτή τη Βουλη προς το αναλογικότερο με διαφωνία της ΝΔ. Η συμμαχία Σαμαρά-Βενιζέλου οδήγησε τη διαφοροποίηση των δύο κομμάτων σε σχέση με όλους τους άλλους. Προτίμησαν να προστατεύουν τις πολιτικές που οδήγησαν το συνταξιοδοτικό σε αδιέξοδο, την πολιτική του PSI».»

Έτσι, βεντούζα Πανούλη, βεντούζα

 

6)Υπενθυμίζω, για εκείνους που έχουν ασθενή μνήμη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε έτοιμο και κοστολογημένο πρόγραμμα από το καλοκαίρι του 2012. Με ΜΟΠ και πακέτα Ντελόρ.

 

7)Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι διακεκριμένοι δημοσιογράφοι, όπως η κυρία Χούκλη, η οποία σε άρθρο της στοLiberal.gr ( Η τιμή της συναίνεσης) περίπου εγκαλεί την αντιπολίτευση με χαρακτηριστική ευκολία , και αφέλεια (;), επειδή δεν συναινεί. Η κυρία Χούκλη, αλλά και πολλοί άλλοι συνάδελφοί της, αγνοούν (;) πέρα από τη δυσκολία ,στα όρια του αδύνατου, της συναίνεσης  από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, και την παράμετρο «ψηφοφόρος». Οι (αληθινοί) δημοκράτες που υπέστησαν τα πάνδεινα από τους οπαδούς της Εθνοσωτηρίου δεν αφήνουν περιθώρια ελιγμών στα κόμματα της αντιπολίτευσης στο όνομα της όποιας,προσχηματικής τονίζω, εθνικής συνεννόησης. Και αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να λαμβάνεται υπόψιν από όλους τους λειτουργούς της ενημέρωσης πριν αυτοί επιδοθούν σε μια εθνικού τύπου «πανστρατιά για το καλό της χώρας». Αν δεν το γνωρίζουν λυπάμαι.

Εμείς δεν σπάμε, δεν οχλαγογούμε, δεν καίμε, δεν προσπαθούμε να ανατρέψουμε δια της έμμεσης ή και άμεσης βίας μία Δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Πατρίδας μας. Αυτό που κάνουμε,είναι να προστατεύουμε τους νόμους, να πληρώνουμε κανονικά του φόρους μας ΝΑΙ, είναι συναίνεση. Μέχρι εκεί όμως, ούτε βήμα παρακάτω. Δεν είμαστε ίδιοι με κάποιους άλλους. Αλλά δεν θα μπούμε και ντεκόρ στο κάδρο του εγκλήματος. Σε καμία περίπτωση.-

ΥΓ Και ας αφήσουμε κατά μέρος τις ανοησίες του τύπου «και οι άλλοι το ίδιο θα έκαναν». Οι «άλλοι» ό,τι ήταν να κάνουν το έκαναν μέχρι τις 25/1/2015 και το καλοκαίρι προσέφεραν συναίνεση για να μην καταστραφεί η χώρα, με αποκλειστική ευθύνη της εθνοσωτηρίου των Τσίπρα – Καμμένου. Και αντί για «ευχαριστώ» εισέπραξαν χλεύη και πολιτική αλητεία με το παροιμιώδες «έχετε υπογράψει». Δυο φορές και κερατάς και δαρμένος γίνεται; Δε γίνεται (λέω εγώ)

η συνέχεια εδώ Η «αφέλεια» μιας δήθεν συναίνεσης

 

8)Τα 15 δις που «απομένουν» από τα 25 αρχικά της συμφωνίας, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Είναι απλά μια πρόβλεψη στην συμφωνία του Ιουλίου. Εάν χρειαστούν οι τράπεζες ξανά χρήματα και μόνον εφόσον το ποσό ξεπερνά τα 4,3 δις, θα κινηθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό η διαδικασία συγκέντρωσής τους.

Άρα μιλάμε για ένα ποσό 19,3 δις συνολικά που το ένα τέταρτό του περίπου, είναι υπαρκτό χρήμα και τα υπόλοιπα απλά αποτελούν κάποιες γραμμές σε μια μεγαλύτερη συμφωνία. Θα πρέπει όλοι να προσέξουν όμως ότι, ολόκληρο αυτό το ποσό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για ανακεφαλαιοποίηση ή εκκαθάριση τράπεζας ή τραπεζών. Αυτό προβλέπει ρητά η συμφωνία που έχει υπογράψει ο Υπουργός των Οικονομικών Τσακαλώτος.

Ο αξιότιμος Υπουργός δεν ξέρει τι υπογράφει; Μήπως πάσχει από αμνησία; Άλλη λογική εξήγηση δεν μπορεί να υπάρχει μιας και, προχτές στην Βουλή στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό, μας είπε ότι θέλει να ζητήσει αυτά τα 19,3 δις από τους Θεσμούς! Θέλει, λέει, να συζητήσει μαζί τους τον τρόπο διαχείρισης αυτών των χρημάτων.

η συνέχεια εδώ Πάρε κόσμε δισ. (ευρώ)

 

9)Δεν παρουσίασε σχέδιο ο Τσίπρας για το ασφαλιστικό είπε ο Λεβέντης, νομίζω. Εδώ δεν ήξεραν τι να κάνουν με τον φόρο στο κρασί σιγά μην είχαν σχέδιο για κάτι σοβαρό. Βλέποντας και καταστρέφοντας είναι οι άνθρωποι.

 

10)»Λεβέντης: Έχουν ήδη υπογράψει μειώσεις στις συντάξεις. Τι στήριξη να παράσχω;»
Διάβασες social media κυρ Βασίλη, έτσι; Την αλήθεια πες

 

11)Με αφορμή το σχόλιο φίλου θυμήθηκα αυτό που ήθελα να γράψω χθες. Καταλαβαίνεις την κατάντια της χώρας όταν η διαγραφόμενη διεύρυνση της εθνοσωτηρίου από το Λεβέντη φαντάζει ως η πρώτη σοβαρή προσθήκη. (σε σχέση με τους άλλους δύο πάντα. τουλάχιστον ο Λεβέντης ξέρει να μετράει από το 1 ως το 10)

 

12)Ανεξάρτητοι Έλληνες

Δήλωση βόμβα Πάνου Καμμένου. «Θα γίνει διερεύνηση για το εγκληματικό PSI»

Συναινετικός ο πρόεδρος (μπουκώματα με αλατόνερο συστήνω μήπως βοηθήσουν)

 

28 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο. Σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση του χρέους πρέπει να υπάρξει:
Επανεξέταση της δανειακής συμφωνίας
Μορατόριουμ εξυπηρέτησης χρέους,
Αναδιάρθρωση δημόσιου χρέους μέσω κουρέματος
Οροι ανάπτυξης
Εκδοση ευρωομολόγων και/ή αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ
Μερική εξαίρεση των κεφαλαίων αναδιάρθρωσης του τραπεζικού κλάδου από το δημόσιο χρέος
επιμένω, Ρωσίδες όχι ;

 

 

 

10403898_1554409548129920_5128618162018539244_o
10452898_1554646228106252_4537704103153621222_o

 

Άκουγα αυτόν τον Σούκουρα ,που είναι και συγγραφέας (τι διαβάζουμε ρε πούστη μου), στο ΜΕΓΚΑ να «απολογείται» για τα ίνποκς που έστειλε στην Ξουλίδου. Εντάξει, αν κάποιος πιστεύει ότι ένα τέτοιο σούργελο (No wonder πλησίασε την Ξουλίδου) χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να δωροδοκηθεί πολιτικός μπορεί να επισκεφθεί τον ψυχαναλυτή ή τον πνευματικό του.

 

 

και άλλο κακό να μη μας βρει

 

Ο Κύριος Καθηγητής