Ο αμετανόητος μπάρμπα-Φώτης

1

Όλοι ξέρουμε τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν πέρυσι τέτοια εποχή και μέχρι τις γιορτές, με την διαδικασία εκλογής ΠτΔ και την συμπεριφορά του τότε προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη. Για όσους δεν θυμούνται, ο κύριος Κουβέλης, ενώ είχε δεχτεί να είναι υποψήφιος και για μήνες όλοι θεωρούσαν βέβαιο ότι αυτός θα είναι ο επόμενος κάτοικος του Προεδρικού Μεγάρου, υπαναχώρησε και ούτε έδωσε ψήφο στον Σταύρο Δήμα, που έχρισε η πλειοψηφία υποψήφιο, αντί του ίδιου.

Ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς βέβαια, διαψεύδει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, ότι του είχε γίνει έστω πρόταση. Σε αυτό το θέμα όμως εμπιστευτείτε τον κυρ Διάολο. Σας το λέει με απόλυτη βεβαιότητα που δεν επιδέχεται διάψευση.

Την Παρασκευή το μεσημέρι ο κυρ Φώτης έδωσε, μετά από πολύ καιρό, συνέντευξη σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό. Στον οποίο παρεμπιπτόντως εργάζεται ο πρώην εκπρόσωπος του πρώην κόμματός του. Όλως τυχαίως βέβαια. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Στην διάρκεια της συνέντευξης, φυσικά, ρωτήθηκε για την στάση του στην προεδρική εκλογή. Η απάντησή του:  «Στη λεγόμενη προεδρική εκλογή, αυτό το συγκεκριμένο που έπραξα ήταν από συγκεκριμένη θέση πολιτικής ευθύνης. Είχα πει με όλους τους τόνους και όλη την ανάλυση ότι θα πρέπει ο τόπος να αλλάξει σελίδα και άλλαξε στις εκλογές του Ιανουαρίου, εκτιμώ προς το καλύτερο…….. Το έχω πει πάρα πολλές φορές και το επαναλαμβάνω, ότι έπραξα καλώς (με τη μη εκλογή ΠτΔ». Σε κανονική γλώσσα: «Έριξα τους άλλους γιατί πίστευα ότι οι τωρινοί θα τα έκαναν καλύτερα. Πιστεύω ότι τα έκαναν πράγματι καλύτερα». Αν έχετε μείνει άφωνοι από την απουσία αίσθησης της πραγματικότητας, περιμένετε να διαβάσετε τι δήλωσε μετά.

Ο δημοσιογράφος φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία – σιγά μην την έχανε – και ρώτησε: «Δηλαδή πιστεύετε ότι οι συνθήκες βελτιώθηκαν μετά τις εκλογές;»

Η απάντηση του τιτανοτεράστιου αριστερού ημίθεου; Διαβάστε και κλάψτε:

«Βελτιώθηκε, διότι υπάρχει μια σαφής συμφωνία, με επαχθή μέτρα, μετά το τρίτο Μνημόνιο. Είναι Μνημόνιο και λέγεται έτσι, έστω και αν χρησιμοποιείται η διατύπωση «συμφωνία». Είναι ανοικτή η εφαρμογή μιας παράλληλης πολιτικής, η οποία είναι δυνατόν να αντιρροπεί. Πρόκειται για μια καθυστέρηση που δεν είναι καθόλου παραδεκτή, διότι θα έπρεπε ήδη να έχει αναπτυχθεί μια παράλληλη πολιτική για να αντιρροπήσει και να αντισταθμίσει τα δύσκολα και επαχθή μέτρα και αυτό χρεώνεται η κυβέρνηση και οφείλει να το αντιμετωπίσει».

Αυτό είναι. Τα πράγματα βελτιώθηκαν, απλά εμείς δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι. Τα capital controls είναι ΒΕΛΤΙΩΣΗ. Η ύφεση, ενώ προβλεπόταν ανάπτυξη και μάλιστα σημαντική, είναι ΒΕΛΤΙΩΣΗ. Το κόψιμο των συντάξεων είναι ΒΕΛΤΙΩΣΗ. Η απελευθέρωση των πλειστηριασμών είναι ΒΕΛΤΙΩΣΗ. ΟΛΑ γύρω μας είναι ΒΕΛΤΙΩΣΗ!!

 

Αν, όπως περπατάτε στον δρόμο, ακούστε ένα δυνατό σφύριγμα, προσέξτε. Κοιτάξτε ψηλά και μετακινηθείτε. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε αυτόν τον καιρό, είναι να σας πέσει στο κεφάλι ο μπάρμπα-Φώτης καθώς γλιστράει και γκρεμίζεται από το ροζ συννεφάκι του.

 

Μετά τιμής

ʽOʼ

Ο  κυρ Διάολος

Advertisements