Σχολιασμός της επικαιρότητας από τον κύριο Καθηγητή 25/11/2015

1

 

1)»Επανασυστήνεται το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου.

Του συμβουλίου θα προΐσταται ο Πρωθυπουργός και θα μετέχουν οι υπουργοί Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομίας -Ανάπτυξης και Τουρισμού, Οικονομικών, Επικρατείας και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το συμβούλιο είναι αρμόδιο για τη χάραξη της κυβερνητικής πολιτικής σε ζητήματα σχετικά με την οργάνωση, λειτουργία και αξιολόγηση των υπηρεσιών και των φορέων του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Να σημειωθεί ότι ανάλογο συμβούλιο είχε συσταθεί προ λίγων ετών χωρίς να καταφέρει να ανταποκριθεί στο ρόλο του.

Την προετοιμασία και υποστήριξη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης αναλαμβάνει η Ομάδα Υποστήριξης της Μεταρρύθμισης, στην οποία προεδρεύει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και θα συμμετέχουν ο υφυπουργός Εσωτερικών και οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομίας.

Η Ομάδα αυτή επικουρείται από έναν ειδικό σύμβουλο-συνεργάτη του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έναν ειδικό από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, έναν εμπειρογνώμονα και έναν σύμβουλο του πρωθυπουργού.»

Δυο τρεις επισημάνσεις του γελοίου του πράγματος :

1. «Να σημειωθεί ότι ανάλογο συμβούλιο είχε συσταθεί προ λίγων ετών χωρίς να καταφέρει να ανταποκριθεί στο ρόλο του» ενώ τώρα με την εθνοσωτήριο

2. Βλέπε τελευταίες δύο παραγράφους (χωρίς ποτήρι στο χέρι)

Επανασυστήνεται το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης

 

2)»Ο Υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι οι τράπεζες δεν έχουν νομική, αλλά ηθική υποχρέωση να διαθέσουν μετοχές και στους Έλληνες επενδυτές.»

Υπουργός οικονομικών που μιλάει για ηθική υποχρέωση του «χρήματος». Αφού δεν είμαστε ακόμη εκτός ηπείρου πάλι καλά να λέμε.

Ευ. Τσακαλώτος: Οι τράπεζες να διαθέσουν μετοχές και σε Έλληνες επενδυτές

 

3)»Ο συνδυασμός της δημοσιονομικής σταθερότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, είναι το αριστερό αποτύπωμα στον προϋπολογισμό του 2016. Αναγνωρίζουμε τους περιορισμούς που αντιμετωπίζουμε και τις δυνατότητες των εργαλείων που έχουμε στη διάθεσή μας, όμως καθώς η κατάσταση της οικονομίας θα βελτιώνεται από το 2017 θα μπορούμε να διαθέσουμε μεγαλύτερα ποσά για τον κοινωνικό προϋπολογισμό»

Ο «σοβαρός» Χουλιαράκης

Χουλιαράκης: Τομή ο προϋπολογισμός – Απο το 2017 αυξημένος κοινωνικός προϋπολογισμός

 

4)Ο κ. Χ. Γκότσης νέος πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Ο κυρ Χαράλαμπος πιάστηκε από το «σκύψιμο» στα πάνελ και προσελήφθη. Άξιος

Ο κ. Χ. Γκότσης νέος πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

c964f02dfcbea3f0ead8548a0a83f39e_L

 

 

 

 

 

 

5)»Με πλαστά πτυχία βρέθηκαν 15 μόνιμοι υπάλληλοι της Βουλής και η υπόθεσή τους εστάλη στον εισαγγελέα προκειμένου να ερευνηθεί αν τα αυτά βοήθησαν στην πρόσληψή τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες από κοινοβουλευτικές πηγές, πρόκειται για μία έρευνα που είχε ξεκινήσει από την περίοδο Μεϊμαράκη, ολοκληρώθηκε την περίοδο Κωνσταντοπούλου, αλλά δεν δόθηκε συνέχεια.
Επισημαίνεται ακόμη πως σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο συμβασιούχος υπάλληλος της Βουλής, ο οποίος ήταν αορίστου χρόνου σε άλλη υπηρεσία του Δημοσίου, και του οποίου δεν του ανανεώθηκε η σύμβαση, δεν εμφανιζόταν στην Βουλή, αλλά παρά ταύτα λάμβανε υπερωρίες.»

Είδηση «επική» όχι τόσο για το ότι είχαν πλαστά πτυχία ( και τι έγινε; καλό ε; ) αλλά για το εξής σημείο :

«πρόκειται για μία έρευνα που είχε ξεκινήσει από την περίοδο Μεϊμαράκη, ολοκληρώθηκε την περίοδο Κωνσταντοπούλου, αλλά δεν δόθηκε συνέχεια.»

Δεν δόθηκε συνέχεια από την αδέκαστη Ζωή. Καλό ε ;

Με πλαστά πτυχία 15 μόνιμοι υπάλληλοι της Βουλής

 

6)Αλεξιάδης (Τρύφωνας) «Ερωτηθείς σχετικά με τα ποσά που έχει εισπράξει το Δημόσιο από τις πέντε λίστες που έχει στην κατοχή του απάντησε ότι «έχουμε πολύ περισσότερες από πέντε λίστες, έχουμε εισπράξει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ».»

Πόσα «εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ» ρε Τρύφωνα ; Ντρέπεσαι να πεις ;

Νέα λίστα με 10 χιλιάδες λογαριασμούς Ελλήνων σε ελβετική τράπεζα – Από Δευτέρα αρχίζει ο έλεγχος, εξήγγειλε ο Αλεξιάδης

 

7)»Πιερ Μοσκοβισί: «Ξεχάστε την άρση των capital controls»»
Η Λούκα η Κατσέλη άλλα λέει ρε κακοπροαίρετε

Πιερ Μοσκοβισί: «Ξεχάστε την άρση των capital controls»

 

8)»Ακούγονται πολλά για το τι πρέπει να κάνει ή να μην κάνει η ΝΔ, τα οποία έχουν ήδη αναλυθεί από άλλους. Φαίνεται όμως πως στην ουσία, το πρώτο και κύριο πράγμα που θα πρέπει να κάνει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι ένα και μόνο: Να αποφασίσει αν είναι μέρος του Προβλήματος ή της λύσης του. Και θα είναι καλό να το αποφασίσει η ίδια πριν το αποφασίσει ο «λαός», η εκλογική της βάση, όπως θέλετε πείτε το.

Διότι αν με την αδράνεια και την προκλητική της αδιαφορία προς τον κόσμο που διατείνεται ότι εκπροσωπεί, συνεχίσει τα ίδια τσαλιμάκια για να μη χάσουν κάπόιοι τις καρέκλες και τα προνόμια τους, ενδέχεται ο «λαός», η «βάση» (όπως θέλετε πείτε το), να βρουν τη δική του λύση, είτε με κομψό τρόπο, είτε με τη γνωστή συναισθηματική μεταπολιτευτική brutalité που έχει αφεθεί να εκφράζεται τα τελευταία χρόνια.

Και τότε οι εξελίξεις μπορεί να είναι απρόβλεπτες και τελειωτικές για γραμματείς, φαρισαίους, υποψηφίους αρχηγούς και άλλα σύντομα ανέκδοτα.

Συνέλθετε. Έχετε ευθύνη. Ακόμα.»

η συνέχεια εδώ ΝΔ: Μέρος της λύσης ή του προβλήματος;

 

9)Ευάγγελος Αντώναρος

«Αγαπητες φίλες και φίλοι,

απο σήμερα αναστέλλω την ενεργό συμμετοχή μου στο facebook οπως την ξέρατε οι περισσότεροι από σας μέχρι τώρα. Δεν ξέρω κι ούτε θέλω να δεσμευθώ πόσο θα διαρκέσει αυτή η αναστολή. Πάντως ουτε καταχωρίσεις θα κάνω, ουτε σχόλια, ουτε συζητήσεις. Κι ας είναι, για την ώρα, ανοικτό το προφίλ μου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι είχατε την καλωσύνη να με παρακολουθείτε, να με διαβάζετε, να με σχολιάζετε, να κάνετε share αν σας άρεσε κάτι, να συνομιλείτε μαζί μου. Η παρουσία κι η συμμετοχή του καθενός απο σας ηταν κι είναι ιδιαίτερα σημαντική για μένα.

Όσοι θέλετε να επικοινωνείτε μαζί μου, μπορείτε να το κάνετε είτε τηλεφωνικά, ειτε με sms, είτε με email στο evang.antonaros@gmail.com. Και θα προσπαθήσω να απαντώ σε όσα μηνύματα μου επιτρέπει ο χρόνος.

Καλή συνέχεια»

Είδηση το ότι αναστέλλει την παρουσία του ο Αντώναρος στο facebook. Δεν ξέρει πόσο ακόμη μέχρι τον πάτο. Ελπίζω να κάνει το ίδιο και στο twitter

Ο Αντώναρος ανέστειλε την παρουσία του στο Facebook

 

10)»Η κυβέρνηση αξιολογεί τον πρώτο γύρο
«Πετύχαμε τους βασικούς μας στόχους» λέει η Γεροβασίλη»

Ακούς ψηφοφόρε (τους) ; Εσύ βέβαια πρέπει να πας για δεύτερη δόση ΕΝΦΙΑ σε πέντε μέρες. Και έρχονται και συντάξεις μέσα στα δεύτερα προαπαιτούμενα. Και όπως λέει και η «έγκυρη» Αυγή στόχος της εθνοσωτρίου είναι να μην υπάρξουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις. Προεκλογικά βέβαια σου έλεγαν «καμία μείωση στις συντάξεις».
Δεν χορταίνω να τους ακούω να σε λένε μαλάκα καθημερινά.

Η κυβέρνηση αξιολογεί τον πρώτο γύρο

 

11)»Τσακαλώτος:»Μπράβο» στην κυβέρνηση που μείωσε τις συνέπειες των capital controls»
Δεν χάθηκαν και θέσεις εργασίας όπως είπε η Ράνια η Αντωνοπούλου. Όλα μια χαρά

Τσακαλώτος:»Μπράβο» στην κυβέρνηση που μείωσε τις συνέπειες των capital controls

 

12)»Στο Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας του 2016″
Ε δεν είχαν πει ότι θα τα μειώσουν,. Ούτε και ότι θα τα αυξήσουν είχαν πει όμως

Στο Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας του 2016

 

13)Τώρα καταλαβαίνω γιατί η διαφήμιση «pout the kot ntaoun sloouli – πουτ δε κοτ ντάουν σλόουλι» είχε τέτοια απήχηση.

 

14)Φίλης (στο Παρίσι) «η Τζιχάντ έχει διεισδύσει τόσο στη νεολαία και επηρεάζει ακόμη και μορφωμένους νέους στην Ευρώπη»

Γιατί ας πούμε η νεολαία και οι νέοι είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Υπουργός παιδείας.

Φίλης από Βρυξέλλες: Η Τζιχάντ έχει διεισδύσει ακόμα και σε μορφωμένους νέους

 

25 Νοεμβρίου 2014

 

10431390_1553445548226320_4883585138259903214_o

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Μηλιός διαβεβαιώνει τραπεζίτες στο Σίτι: «Δεν θα είμαστε όσο ανατρεπτικοί λέμε»

to be exact, καθόλου αλλά αφήνουμε να διαρρεύσει το «όσο»

 

Να «εκβιάζουν» για αυτοδυναμία οι Στρατούλης , Λαφαζάνης, Βούτσης, το καταλαβαίνω. Αλλά η Τζάκρη ρε φίλε ; Η Τζάκρη ;

 

Σωματείο ταχυδρόμων: «Λιγοστεύουμε επικίνδυνα
Θα περνάμε μόνο μια φορά τη βδομάδα»

Πόσο να γελάσει κανείς. Εδώ «καταργούνται» ΚΑΙ οι έντυποι λογαριασμοί και αυτοί νομίζουν ότι απειλούν.

 

επιμένετε να χρησιμοποιείτε τον όρο «αριστεριστές» αντί του «ακροαριστεροί». Συνεχίστε να «νομιμοποιείτε» τους ακραίους .

 

και άλλο κακό να μη μας βρει

 

Ο Κύριος Καθηγητής

Advertisements