Σχολιασμός της επικαιρότητας από τον κύριο Καθηγητή 21/11/2015

1

 

1) «Και τώρα, που βλέπουν ότι έχουν επέλθει οι πρώτες ρήξεις στον παρθενικό υμένα της συνύπαρξης ιδεοληπτών, συμφεροντολόγων, προσοδοθηρών και των δυνάμεων ιδεολογικής και πολιτισμικής κατοχής που μας στράγγιξαν όλους εμάς τους υπόλοιπους τα τελευταία χρόνια, έρχεται ο κύριος Παπαδημούλης με θράσος χιλίων πρωτευόντων θηλαστικών και μας λέει ότι είναι ανάγκη να στηριχτεί αυτή η κυβέρνηση των πολιτισμικών Νεάντερταλ και πολιτικά αφερέγγυων. Διότι -άκου να δεις!- έχει ανάγκη λέει η χώρα από μια στιβαρή κυβέρνηση επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι. Τι λες βρε παιδί μου!!!

Και τώρα που το παπατζηλίκι δεν τους βγήκε, θέλουν και στήριξη; Γιατι; Για να εφαρμόσουν τριπλάσιας βαρύτητας μέτρα από τους «Σαμαροβενιζέλους» και τον ΓΑΠ;Και τη ζητούν από ποιους; Από αυτούς που ύβριζαν, από αυτούς που προπηλάκιζαν συνεχώς και ατιμωρητί τις μέρες που έστω με στρεβλό τρόπο η Ελλάδα προσπαθούσε να σταθεί όρθια και οι οποίοι τους στήριξαν με ανήκουστες πλειοψηφίες το τελευταίο δραματικό καλοκαίρι;»

ΚΚ2

η συνέχεια εδώ : Μωραίνει γαρ Κύριος…

 

2) Le bugie hanno le gambe corte caro Alexis.

 

3) Διαβάζω ότι ο Μητσοτάκης και ο Γεωργιάδης είπαν ήδη όχι σε συγκυβέρνηση με το εν Ελλάδι δίκτυο του Comedy Central (aka εθνοσωτήριος). 12 πόιντς

ΥΓ Να μας πουν τώρα και οι άλλοι δύο τι πιστεύουν. Πριν τις αυριανές εκλογές όμως

 

4) «Μιλώντας σε τοπικό ραδιοσταθμό ο κ. Σπαρτινός και ερωτηθείς για το προεκλογικό σύνθημα που είχε αναφέρει και ο κ. Τσίπρας στην προεκλογική του ομιλία στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» , είπε ότι ήταν ένα σύνθημα για αυτούς που δεν είχαν να πληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια!
Ενώ ο βουλευτής … παρέλειψε ν’ αναφέρει αν όλοι αυτοί που δεν είχαν τότε, έχουν χρήματα για να αποπληρώσουν τα δάνειά τους σήμερα.»

Μετά την κατάργηση του μνημονίου με «σχήμα λόγου» περάσαμε στο κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη που είναι «σύνθημα». Εσένα λένε μαλάκα ψηφοφόρε μου της εθνοσωτηρίου εγώ απλώς κάνω το google translate για τους μη γλωσσομαθείς.

Το… «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», ήταν απλώς ένα σύνθημα!

 

5) Καταλαβαίνω ότι ο καθένας εστιάζει σε όποιες ειδήσεις θεωρεί σημαντικές, και τις ερμηνεύει όπως εκείνος νομίζει καλύτερα, αλλά ας αφήσουμε το ύφος «χιλίων καρδιναλίων» για την ανακεφαλαιοποίηση, το τίμημα και το αν πήγαν σε ξένα χέρια οι τράπεζες. Εμείς της πλευράς της λογικής τα γνωρίζουμε, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, και οι ψηφοφόροι της εθνοσωτηρίου δεν ξέρουν καν τι είναι το θέμα. Εδώ πανηγύριζαν το καλοκαίρι όταν ο απαίδευτος τσομπανάκος, που ψήφισαν δύο φορές, είπε ότι οι ψηφοφόροι του, δηλαδή εσείς στόκοι μου της εθνοσωτηρίου, δεν έχουν καταθέσεις στις τράπεζες (σ’αυτές με τα λεφτά δεν έχουν γιατί στις άλλες έχουν hedge funds). Καλημέρα στους καρδινάλιους (τους χιλιάδες) εγώ όπου να’ναι γίνομαι Πάπας.

 

6) Χρειάζεται επιμονή, υπομονή αλλά και πρόσκαιρους συμβιβασμούς για να μην γίνει η Αριστερά ένας διάττοντας αστέρας. Γιατί σε αυτόν τον αγώνα δεν θέλουμε να πέσουμε ηρωικά. Θέλουμε να νικήσουμε. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε στρατηγικές θέσεις, να πυροδοτήσουμε εξελίξεις, να δημιουργήσουμε συμμαχίες ώστε να επιτύχουμε χειροπιαστή βελτίωση στην καθημερινότητα των εργαζόμενων τάξεων και της νεολαίας. Αυτό είναι σήμερα το σχέδιο μας» είπε

α) Τζιτζικώστας της αριστεράς ;

β) Τσίπρας της δεξιάς ;

Τσίπρας: Τα ιστορικά άλματα χρειάζονται ιστορικούς συμβιβασμούς

 

7) «Μητέρα Τσίπρα: Το τρελάνανε το παιδάκι μου»
Το «παιδάκι» σας κυρία μου είναι σαράντα χρονών, με μυαλό δεκαπέντε βέβαια, και καλό θα ήταν να σωπαίνετε. Το «παιδάκι» σας έχει τρελάνει με την ανεπάρκειά του μια ολόκληρη χώρα.

ΥΓ Και λίγη ντροπή δεν βλάπτει με αυτές τις «τυχαίες δηλώσεις» στα ζαχαροπλαστεία.

Μητέρα Τσίπρα: Το τρελάνανε το παιδάκι μου!

 

8) «Σκληρή γλώσσα Γλέζου: Λάθος μου που εμπιστεύτηκα τον Τσίπρα»
Σιγά παππού, θα δακρύσουμε.

Σκληρή γλώσσα Γλέζου: Λάθος μου που εμπιστεύτηκα τον Τσίπρα

 

9) «Aris Ravanos
@aris_ravanos
Πρόεδροι κ Πρωθυπουργοί γίνονται πολλοί.Ηγέτες ελάχιστοι.Οι ηγέτες φαίνονται στα δύσκολα.Έχεις την ευκαιρία @atsipras.Μπορείς;Απόδειξέ το»

«Ρέστα» δίνει το ΒΗΜΑ. Πρώτα βούρκωσε ο Καρακούσης και τώρα ο Ραβανός βλέπει τον Τσίπρα ως πιθανό «Κολοκοτρώνη». Αύριο μπορεί και Τσώρτσιλ

και στη φωτό η συνέχεια του διαλόγου

12244450_1688643068039900_4919200142128532962_o

 

 

 

 

 

 

 

 

10) «Σύμφωνα με το real.gr, παρότι υπήρξε «ευρεία συμφωνία επί της έκθεσης συμμόρφωσης που εκπόνησαν οι θεσμοί» ορισμένοι εκπρόσωποι υπουργείων εξέφρασαν αμφιβολίες για την εκπλήρωση ενός από τα προαπαιτούμενα και ζήτησαν περαιτέρω διευκρίνιση για τρία ακόμα.

Ως εκ τούτου η Ελλάδα καλείται να παρουσιάσει επιπλέον στοιχεία μέσα στο Σαββατοκύριακο και το EWG ενδέχεται να συνεδριάσει και πάλι την Κυριακή ή τη Δευτέρα για να δώσει το πράσινο φως για τη δόση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι εξέφρασαν τις αμφιβολίες άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραπέμψουν το ζήτημα στους υπουργούς που συνεδριάζουν έτσι κι αλλιώς τη Δευτέρα αν θεωρήσουν ότι και πάλι δεν τους καλύπτουν οι απαντήσεις.»

Δεν ανησυχώ τόσο για τη δόση όσο για το τι εξυπνάδα σκαρφίστηκαν νομίζοντας ότι θα κοροϊδέψουν την Τρόικα + 1. Λες και υπάρχει περίπτωση μετά την «εμπιστοσύνη» που απέκτησε η εθνοσωτήριος να δεχθούν οι εταίροι κάτι χωρίς να το περάσουν από χίλια «κόσκινα».

EWG: Εμπλοκή την τελευταία στιγμή με τη δόση

 

11) «Τέλος στα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης βάζει το Μαξίμου»
Το άφησαν να διαρρεύσει, είδαν ότι δεν γίνεται και τώρα το διαψεύδουν. Μη σκάτε οι της εθνοσωτηρίου εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στους 153 γενναίους.

Τέλος στα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης βάζει το Μαξίμου

 

12) «Παπαδημούλης: Έτοιμοι για διεύρυνση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας»
Αυτά last year κυρ Μήτσο. Μόνοι σας θα το πιείτε το ποτήρι μέχρι τέλους

Παπαδημούλης: Έτοιμοι για διεύρυνση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας

 

13) «Ο Τσίπρας στον Παυλόπουλο: Είμαι ευτυχής που προστατεύεται η λαϊκή κατοικία»
«Ευτύχης» πρόεδρε

Ο Τσίπρας στον Παυλόπουλο: Είμαι ευτυχής που προστατεύεται η λαϊκή κατοικία – ΒΙΝΤΕΟ

Το καλύτερο επιχείρημα εναντίον του κομμουνισμού είναι μία συζήτηση πέντε λεπτών με κάτοικο πρώην κομμουνιστικής χώρας.

Winston Churchill revisited

 

Διαβάζω την είδηση «Τέλος στις πλαστικές σακούλες – Ιστορική συμφωνία στην ΕΕ» και από κάτω το σχόλιο «κορυφαίου σχολιαστή»

NA STAMATISOUN TA PIRINIKA KAI META NA MILANE GIA SAKOULES.
Πες τα «γίγαντα».

 

Απήχθη ο ξάδερφος του Κιμ Γιόνγκ Ουν. Σύμφωνα με το πρακτορείο Yonlap της Νότιας Κορέας και την Le Monde, όλη η οικογένεια και οι γνωστοί του θείου του δικτάτορα που είχε δολοφονηθεί υπέστησαν διώξεις ή σκοτώθηκαν. Πιθανόν και η απαγωγή του γιού του «Χαν» να εγγράφεται στις ίδιες διώξεις.

Ε ναι, «πιθανόν»

 

Μίκης Θεοδωράκης: Η Ρωσία και η Κίνα θα μας σώσουν

Μάχη στήθος με στήθος με τον Γλέζο για το βραβείο μεγαλύτερης Κοτσάνας Υπερηλίκων

 

Διαβάζω «Στήριξη Τσίπρα στις κινητοποιήσεις των δικηγόρων» και «διορθώνω» την είδηση ενστικτωδώς στο μυαλό μου «Στήριξη Τσίπρα στις κινητοποιήσεις ΚΑΙ των δικηγόρων».

 

Το θέμα με τη φωτογραφία στο βιβλίο της Φυσικής έχει πολλές διαστάσεις και πρέπει να μας προβληματίσει. Διδασκόταν επί σειρά ετών ένα βιβλίο στο οποίο υπήρχε φωτογραφία ανθρώπων σε μίξερ χωρίς να το προσέξει κανείς (;) . Διάβασα την απίστευτης γελοιότητας δικαιολογία της συγγραφικής ομάδας περί «απροσεξίας» και αναρωτήθηκα αν ας πούμε θα μπορούσε να μπει σε βιβλίο μια φωτογραφία του Γκουσκούνη λόγω «απροσεξίας». Φυσικά και δεν πρόκειται περί αυτού (οι ερμηνείες δικές σας) διότι σίγουρα είχαν δει τη φωτογραφία και γνώριζαν ό,τι τη συνοδεύει ως άποψη. Γιατί λοιπόν την επέλεξαν ; Γιατί η επιτροπή που εξετάζει τα σχολικά βιβλία δεν την απέρριψε ;

Υ.Γ. Μην εκτίθεστε με αστειότητες περί κακής ανάλυσης στο βιβλίο . Δεν ενδιαφέρει η κακή ανάλυση αλλά η καλή την οποία η συγγραφική ομάδα είχε δει πριν δημοσιεύσει.

Σάλος με την εικόνα ανθρώπων να… αλέθονται σε μπλέντερ σε βιβλίο της Ε’ Δημοτικού!

 

Βούτσης: Ομόφωνος ο ΣΥΡΙΖΑ, εκλογές χθες

Ο υπόλοιπος ΣΥΡΙΖΑ το ξέρει ;

 

» Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο κ. Γ. Μηλιός ζήτησε εμμέσως την αποχώρηση του κ. Αλ. Μητρόπουλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου ότι εάν δεν πετύχει αυτοδυναμία, το κόμμα θα ακολουθήσει μνημονιακές πολιτικές. «Οποιος νομίζει ότι υπό οποιεσδήποτε συνθήκες μπορεί ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθήσει μνημονιακές πολιτικές, θα πρέπει να επανεξετάσει ο ίδιος τη θέση του και τη στάση του στον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο κ. Μηλιός. »

Αν φύγει όμως θα πάρει μαζί και ένα κομμάτι των παλαιοπασόκων . Μηλιέ, αν νομίζεις ότι θα κάνεις τσαμπουκάδες στα «αλάνια» του παλαιού ΠΑΣΟΚ που έκαναν τον ΣΥΡΙΖΑ κόμμα εξουσίας από συνιστώσες ημι-παλαβών, γελιέσαι. Πιο πιθανό το βρίσκω το να αποχωρήσεις εσύ και οι υπόλοιποι παλαβοί. Το 0,05% δηλαδή.

 

και άλλο κακό να μη μας βρει

 

Ο Κύριος Καθηγητής

Advertisements